Skocz do zawartości

Page Rank - linki czy tresc ?

freestyper

Rekomendowane odpowiedzi

Na wzrost PR wpływają linki zewnętrzne do naszej strony, natomiast linki wewnętrzne go rozprowadzają po całej stronce.

Co do treści to nie jestem pewien, ale zawsze lepiej mieć unikalną, chociaż ja na początku roku bawiłem się maszynkami pobierającymi dane z rss

i szybko zyskałem ładne PR więc nie wiem czy ma większy wpływ:)

Teoretycznie jest to możliwe;) Jeśli strona jest wartościowa i z pomysłem to sama się wybije - u jednych trwa to dłużej u innych krócej. Trzeba po prostu zrobić tak, żeby ludzie sami chcieli linkować. Jednak nie zawsze niestety tak się da... Przykład?

Demotywatory.pl mają pr 5 i wątpie żeby jakoś były pozycjonowane...

No mi właśnie o to chodziło:)

Konkretnie odpowiadając na pytanie: Bez linków zewnętrznych do Twojej strony nie zyska ona PR...

Żeby dostać PR muszą być linki do Twojej strony.. Jeśli Ty ich nie będziesz załatwiać - jedyna nadzieja to naturalne linkowanie.

Czyli po prostu osoby, którym Twoja strona się podoba same będą ją linkować bez Twojej wiedzy i o to mi chodziło podając przykład demotywatorów.

Samą aktualizacją treści niewiele zyskasz:)

Według mnie, ale myślę, że inni podzielą moje zdanie

No mi właśnie o to chodziło:)

Konkretnie odpowiadając na pytanie: Bez linków zewnętrznych do Twojej strony nie zyska ona PR...

Żeby dostać PR muszą być linki do Twojej strony

Też tak myślałem zawsze, ale prawdą to nie jest, bo można mieć PR bez linków.

Ile ludzi, tyle opinii ;) Najlepiej sam sprawdź, na własnej skórze, zrób sobie dwie strony, na jednej wartościowa treść bez linków, ewentualnie kilka, żeby w ogóle zaindeksowało, na drugiej też treść, ale dużo więcej linków, przy update zobaczysz, co więcej daje. Złotego środka, na uzyskanie PR niestety, nie ma.

moim zdaniem jednak ważniejsza unikalna treść, ale to tylko moje zdanie;)

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności