Skocz do zawartości

Ile się czeka na efekty BLASTA?

upa

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki. Jednak patrzcie też na to, że dodawanie do katalogów czy wordpress też jest automatyczne i to tyle lat. Tyle ludzi i firm z tego korzysta i co? :D Już tak nie negujcie tego XRUMERa

Fakt samym xrumerem nic się nie ździała

ale od czego są inne techniki - XRUMER to tylko dodatek

EDIT: do admina, proszę o zamknięcie działu :) dalsze dyskusje nie wskazane a odpowiedź uzyskana

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po pierwsze jeżeli Google miałoby wyciąć blasty musiałoby wyciąć linki pojawiające się na forach - a fora to chyba ostatnie źródło naturalnych linków - przy każdym memie, czy naturalnym polecaniu dobrej strony, linki pojawiają się na forach(przez ludzi, którzy wklejają dany adres - tylko i wyłącznie dlatego, że ich zainteresował). Linki nie pojawiają się naturalnie w SWLach czy Preclach - w takich przypadkach są dodawane przez pozycjonerów - idąc waszą logiką właśnie za to powinny być bany bo jest to najbardziej sztuczne zawyżanie pozycji. Jak odróżnić blast od naturalnego linka? Przy pomocy bota( nie posiadającego przecież silnej sztucznej inteligencji) jest to niewykonalne i tak pozostanie przez kilka/kilkanaście najbliższych lat - do czasu opracowania czegoś co działa jak ludzki mózg.

Co do kategoryzowania Xrumera na równi z Jolą Rutowicz - jest to czysty objaw zawiści - Dla ludzi, którzy używają Xrumera profesjonalnie blasty to tylko wypełnienie wolnego czasu serwerowego( celem zminimalizowania kosztów za hosting ) - w moim przypadku(posiadam 6 serwerów z Xrumerem od roku 2007) sprzedaję blasty aby nie płacić tyle za dedyki a 90% przychodu mam z doorwayi/BHSeo. :D

Ciemna strona mocy!

cenzura, to co odróżnia blasta od "naturalnych" linków z for to:

- tempo przyrostu siegające tysiecy linków na dzień

- linki pojawiają się w profilach a nie w postach

- linków z for prowadzi do stron procentowo dużo więcej niż z innych źródeł

- opisy w profilach są identyczne lub mało zróżnicowane

Przeciętny programista napisze program do wykrywania blastowanych stron w ciągu jednego dnia.

To polecam zaznajomienie się z terminem 'topical phenomenon' w patentach Google.

Programistom zajęło pewnie kilka miesięcy aby poprawnie zidentyfikować to zjawisko tylko i wyłącznie w celu zidentyfikowania stron nim dotkniętych - aby podnieść ich pozycje.

1. Normalne w przypadku adresów nagle zyskujących na popularności - choćby filmiki typu 'niezapomniana osiemnastka' - adres to adres :D.

2. W normalnym blaście adres się pojawia zarówno w profilach jak i postach - same linki profilowe są o wiele słabsze i NIE JEST to prawdziwy blast.

3. Czy w przypadku wcześniej przytoczonego filmiku linki pochodziły w znacznej mierze z "nie-for" - wydaje mi się, że jest na odwrót?

4. Wariacje w Xrumerze pozwalają na uzyskanie tysięcy różnych opisów - odsyłam do kombinatoryki ze szkoły średniej.

Ciemna strona mocy!

Co do efektów blasta, to mogę się wypowiedzieć. Cenzura mi puścił na mojego bloga - ofkoz hasło "pozycjonowanie". Szczegóły opisałem na moim blogu: https://blog.shpyo.net/?newsID=220

Efekt? Blog pojawił się w SERPach, baaa, nawet dostał kopa na 8-mą stronę... po 4-ch dniach poleciała strona na 20-tą stroną i dalej. Na efekty czekałem tydzień mniej więcej. Liczyłem na efekty w granicach top 4-5 i ilości nowych linków około 2k-4k, a dostałem raptem 500 (niecałe). Także efekt bez rewelacji. Na szczęście nie załapałem się na filtr czy ban, ale tylko dlatego, że mam trochę stałych i mocnych linków.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Zlecający ma wiedzieć po co mu taka usługa, a zleceniobiorca ją tylko wykonuje. Blasty nie musza być wykorzystywane do pozycjonowania strony, ale to temat na inny dzień :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

nie wiem czego oczekujecie za blasty w cenie 70 zł czy 50$, ktoś kto je robi nie puści ich na pewno na swoje najlepsze bazy, nie będzie specjalnie kombinował z opisem, nie będzie stosować antyspamu i innych opcji postowania, po prostu przekręci wajchę i tak będzie to lepsza inwestycja niż SWL katalogowanie czy preclowanie.

porządny blast to koszt rzedu 200-300 zł lub więcej. dostajesz wtedy 15-20 tys linków takich fest, że efekt jest widoczny po 3-7 dniach.w pozycjach. nie jest za to widoczny w BLkach

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

cenzura, to co odróżnia blasta od "naturalnych" linków z for to:

Google to jedno wielkie pitolenie jak bzdury wygadywana przez rządzących o tym jak to oni super działają dla kraju i dla ludzi. Google jest głupie i prymitywne - nie ma najmniejszych szans na wyłapanie 'sztucznego' linkowania. Próbuje nakładać niby jakieś głupie kary, ale są tyle skuteczne co grożenie palcem przez policję. M.in. przekonuje o tym, że kontent się liczy, a tymczasem nie przeszkadza to nic nie wnoszącym stronom być w topach dzięki działaniom pozycjonerów czyniącym cuda.

Ogólnie to do roboty wszystkim co jest pod ręką i każdemu coś tam skapnie z kasiory kręconej przez Googla.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

No większej herezji niż mój poprzednik to już nie można było napisać, jeśli na PIO powstałby dział najgłupszych tekstów to ten powyższy wygrywa w cuglach!

Nie ma żadnych kar? to dlaczego nie wystawisz wordpressa z pp viagry dorzucisz wszystkie możliwe linki z polskich swl + dodasz blasty z xr i będziesz w google.com okupował TOP3 i zarabiał 2000$ dziennie? Jeśli nie ma kar za spamerskie linkowanie to powinieneś TOP1 osiągnąć w 10 dni.

Pisanie tego typu rzeczy sprawia, że niedoświadczeni pozycjonerzy pakują swoje strony w filtry z prędkością światła.

Xrumer jest mocnym narzędziem, ale jeśli ktokolwiek uważa że TOP10=SEO=XRUMER to gratuluje, za takie przemyślenia można sobie przyczepić order dziecka neostrady.

Raczej przyrównałbym te opinie o xrumerze jako szukania złotego środka i odpowiedzi na całe SEO, a wcale tak nie jest i ludzie którzy wypisują tego typu rzeczy piszą niesamowite brednie. Zastanówcie się przez chwile gdyby w rzeczywistości tak było to właściciele Xr nie wypuściliby go do ogólnej sprzedaży bo sami trzymaliby cały TOP pod pharme i kasyna we wszystkich liczących się krajach świata - jestem pewien że te pieniądze które zarobili do tej pory na sprzedaży nabiliby w pierwszym miesiącu okupacji TOP5...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności