Skocz do zawartości

Dlaczego nie ujawniacie zaplecza?

vladimirec

Rekomendowane odpowiedzi

Frazy moim zdaniem oblegane na maksa i mam mało czasu na realizację (max. 3-5 miesięcy).

Na dodatek nazwa firmy, która też musi być podciągnięta, jest po polsku słowem bez treści (semantycznie) choć często używanym a w anglosaskim Internecie neologizmem czy też ładną zbitką, występującą w nazwach wielu firm, projektów, urządzeń, nicków itd itp

Lubię wyzwania.

No ale zakończmy off top ;)

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm, coś czuję że to albo skończy się banem/filtrem albo efekt będzie marny.

Jeżeli zamierzasz "uczyć" się pozycjonowania na stronie klienta to nie wróżę dobrych efektów. Jeśli prawdą jest, że faktycznie przeglądasz forum od kilku lat to może jeszcze coś z tego będzie. Ale pozycjonowanie trudnych fraz bez wcześniejszego doświadczenia, bez wiedzy praktycznej na temat budowy zaplecz, dodawarek, SWL'i, bez swojej listy katalogów i Precli może być trudne. I żeby nie było że moje zachowanie jest takie "polskie", na zasadzie ciągnięcia kogoś w dół, komu coś się udało. Chodzi mi o to, że masz 15-16 lat, jak sam piszesz klient Ci ufa; ufa Ci bo robiłeś mu fajne stronki. Ale jak mu zbanujesz domenę (nie mówiąc o słabych wynikach Twojej pracy) to uwierz mi że sentymenty odejdą na bok, a klient będzie chciał jakiegoś rozliczenia.

Życzę Ci dobrych wyników, ale po prostu nie chciałbym żebyś w takim wieku wpadł w tego typu kłopoty. W prawdziwym życiu często to wygląda właśnie tak, że jak coś nie pójdzie po myśli klienta, to może być różnie.

W kilku miejscach tego forum doświadczeni pozycjonerzy reagowali śmiechem na prośby o pokazanie części ich zaplecza (np. przykładowej strony). Nie moje prośby, ja nie pytałem ;)

Pytanie: dlaczego?

dlaczego to już koledzy Ci wyjaśnili. podpowiedź: chcesz widzieć zaplecze? popatrz na linki. od razu widać co jest z swl, co z katalogów, co z "zaplecza", co z naturala. a większość tych doświadczonych pozcycjonerów nie ma żadnego zaplecza. jadą po swlach....

W 3-5 miesięcy to nawet zaplecza pod mocną frazę nie zbudujesz zaczynając od zera.

a to niby dlaczego?

bawi mnie to budowanie "mitu pozycjonowania". tego się nie da, do tamtego trzeba doświadczenia, do jeszcze innego nie wiadomo czego.

napisz mi proszę MediaPremium na jaką to mega mocną frazę nie zbudujesz zaplecza w 3-5 mcy zaczynając od zera? albo inaczej, w związku z tym, że się z Tobą nie zgadzam napisz dlaczego niby nie da się zbudować zaplecza w 3-5 m-cy (tak generalnie)?

masz problemy ze skutecznością?

Zabawa w SEO na mocne frazy to nie jest zajęcie dla prawie 16 latka. Do tego trzeba doświadczenia, pieniędzy i czasu. Skoro zadajesz takie pytanie jakie zadajesz to śmiem twierdzić, że przynajmniej jednej, najważniejszej rzeczy nie posiadasz - doświadczenia.

Budowa zaplecza nie polega jedynie na postawieniu zoptymalizowanego skryptu z contentem. Jeśli twierdzisz, że możesz na świeżynach złapać dużą moc, do tego robiąc to ręcznie to jesteś niepoprawnym optymistą.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Myślę że o ile nie powinno być problemem zrobienie takiego zaplecza w 3-5 miesięcy to jednak żeby takie zaplecze nabrało mocy i było pomocne pod trudną frazę to inna kwesta

oczywiście.

Zabawa w SEO na mocne frazy to nie jest zajęcie dla prawie 16 latka. Do tego trzeba doświadczenia, pieniędzy i czasu.

nie no, oczywiście. to zajęcie dla stulatka (doświadczenie), z pięcioma milionami dolarów na koncie (pieniądze) i świętym grallem (takim jak z Indiany Jonesa co przedłuża życie - czas). jednym słowem dla specjalisty....

Skoro zadajesz takie pytanie jakie zadajesz to śmiem twierdzić, że przynajmniej jednej, najważniejszej rzeczy nie posiadasz - doświadczenia.

słuchaj, to jest forum, na tym forum piszemy do siebie, wymieniamy poglądy, nasze opinie. Ty napisałeś:

"W 3-5 miesięcy to nawet zaplecza pod mocną frazę nie zbudujesz zaczynając od zera."

na moje pytanie:

"napisz mi proszę MediaPremium na jaką to mega mocną frazę nie zbudujesz zaplecza w 3-5 mcy zaczynając od zera? albo inaczej, w związku z tym, że się z Tobą nie zgadzam napisz dlaczego niby nie da się zbudować zaplecza w 3-5 m-cy (tak generalnie)? "

odpowiadasz coś o moim doświadczeniu, nie znając mnie, nie wiedząc kim jestem. więc jeśli można - proszę o dwie rzeczy:

-odpowiedz mi na moje wcześniejsze pytanie nie odwołując się do tego kim jestem i mojego doświadczenia tylko do tego co sam potrafisz, dlaczego się nie da?

-skoro negujesz doświadczenia innych... może pochwal się swoim? a skoro nie to może powinienem napisać, że nie masz żadnego?

Budowa zaplecza nie polega jedynie na postawieniu zoptymalizowanego skryptu z contentem.

oświeć nas ;) , jestem bardzo ciekawy na czym jeszcze?

Jeśli twierdzisz, że możesz na świeżynach złapać dużą moc, do tego robiąc to ręcznie to jesteś niepoprawnym optymistą.

twierdzę, że w 3-5 m-cy zbuduję zaplecze pod mocną frazę. i że będzie podlinkowane. i że będzie "wartościowe". i że przełoży się MOCNO na pozycje docelowego sajtu = efekty. a Ty jak twierdzisz?

p.s. oczywiście zgodnie z tym co napisał kask - "żeby takie zaplecze nabrało mocy" trzeba czasu... co nie zmienia faktu: na KAŻDĄ frazę da się zbudować zaplecze w 3-5 m-cy zaczynając od zera.

nie no, oczywiście. to zajęcie dla stulatka (doświadczenie), z pięcioma milionami dolarów na koncie (pieniądze) i świętym grallem (takim jak z Indiany Jonesa co przedłuża życie - czas). jednym słowem dla specjalisty....

Zbudowanie dobrego zaplecza, wymaga doświadczenia, jest również czaso/kosztochłonne jeśli stawiasz na jakość. Pod "budowa zaplecza" rozumiem zaplecze posiadające odpowiednią moc, nie na wstawieniu contentu w fajnie zoptymalizowany silnik. W 3 miesiące możesz postawić od groma serwisów, które nie zostaną jednak dobrze podlinkowane przez niedoświadczoną osobę. Takie zaplecze nie da większych efektów pod mocnymi frazami.

Mój post odnosił się do autora wątku, 16 letniego chłopaka, który jak sam przyznaje nie ma dużego doświadczenia. Twoich umiejętności nie znam i średnio mnie interesują. Nie widzę też potrzeby prezentowania swoich doświadczeń w branży, każdy jednak kto zna się na rzeczy wie i potwierdzi, że z 3miesięcznym zapleczem nie zwojujesz świata (mówimy o świeżych, nie linkowanych wcześniej domenach) - podkreślam, że zaczynamy od zera.

Jeśli dla Ciebie zbudowanie zaplecza polega jedynie na osadzeniu contentu to powodzenia :D

widzisz chodzi mi o takie "prawdy objawione", którymi szastasz w swoich postach. najpierw autorytatywnie piszesz, że się nie da. potem, że się da... ale coś tam. a po drodze wmawiasz innym brak doświadczenia... posty nabijasz???

ehhh kolego ogarnij się, jak chcesz komuś zwracać uwagę i być ekszpertem to pokaż co faktycznie potrafisz. nie sprowadzaj rozmowy do "doświadczenia". i że się "nie da bo ja jestem ekspertem i tylko ja potrafię a reszta be".

Jeśli dla Ciebie zbudowanie zaplecza polega jedynie na osadzeniu contentu to powodzenia :D

gdzie ja coś takiego napisałem??? kolejny raz imputujesz (trudne słowo) coś komuś bezpodstawnie. przestań to robić.

Chcesz, żebym podał Ci frazy i URLe, nad którymi pracowałem/pracuję? Kpisz? To o czym piszę to oczywista oczywistość - jeśli twierdzisz, że 3 miesięczna domena może być stabilnym, mocnym zapleczem, to nie sądzę aby jakikolwiek argument z mojej strony był godzien użycia.

CYTAT(MediaPremium @ 13.11.10 - 00:40) *

Budowa zaplecza nie polega jedynie na postawieniu zoptymalizowanego skryptu z contentem.

oświeć nas biggrin.gif , jestem bardzo ciekawy na czym jeszcze?

Przepraszam, ale nie dyskutuję z frustratami, którzy sami nie rozumieją czego piszą.

Przepraszam autora wątku za mały OT.

Czy strona "postawiona" dzisiaj (dowa domena), dobry, tematyczny i unikalny content, do której od jutra do, powiedzmy 3 miesięcy będzie prowadziło minimum 10 linków z PR7 (nie sugerować sie cyferką, a raczej czynnikami dzięki którym ta cyferka jest na tym poziomie), do której będzie dziennie przybywać troche linków, które będą widoczne w 90% przez G, strona aktualizowana, po 5 miesiącach będzie porządnym zapleczem, czy nie?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności