Skocz do zawartości

Dodawać Publikerem swoje strony?

bobeks

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Naczytałem się i zdurniałem :D

Proste pytanie - używając jakiegoś automatu - dodawać linki do strony pozycjonowanej (właściwej) czy nie?

Mam parę różnych stron, które są moją własnością, nie klienta - czy jak zacznę je dopisywać do precli/katalogów - to nie narobię sobie bałaganu?

Chcę to robić w miarę rozsądnie - kilkanaście wpisów dziennie max. Odpada mi czynnik, że robię dla kogoś - więc ten ktoś mnie nie wykręci po udanej (mam nadzieję) akcji pozycjonowania.

No ale - raczej jakichś filtrów czy banów nie chciałbym załapać :(

Niby powinienem linkować zaplecze a potem do głównej - ale bez wariackiej "jazdy" - może linkować od razu główną??

Pomóżcie rozstrzygnąć problem - Za/ przeciw?? :)

pozdrawiam!

Wybaczcie - jestem seo-amatorem - Domki Ustronie Morskie - zapraszają!

Zdecydowanie leć automatami / pół automatami zarówno zapleczówki oraz strony docelowe. Zaplecze będzie lepiej podlinkowane i będzie zyskiwać na mocy. Z czasem możesz zwiększyć ilość dodawanych linków podczas tego procesu, pamiętaj że G z nie zaindeksuje wszystkiego naraz.

Profesjonalne tworzenie stron kielce oraz serwisów internetowych

Robił ktoś testy co się stanie jak w Publikerze ustawi się np. 200 linków dziennie do dodania ? Stałem się posiadaczem jednego, małego forum i szukam sposobów na skuteczne pozycjonowanie.

Z

CLUBBERS to forum muzyczne dla młodzieży zafascynowanej tym co przedstawia sobą muzyka klubowa. Forum Clubbers to cały mój świat.

Eh trudno powiedzieć - sam musisz ocenić jaka ilość jest ok, biorąc pod uwagę moc Twojej strony. Mam strony, które linkuje ile tylko mogę, po kilka tys. wpisów dziennie, a mam takie które linkuję po 200 wpisów... 200 linków dziennie to nic wielkiego, szczególnie jak nie będziesz dodatkowo linkował tych wpisów np. SWLem.

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

No i generalnie musisz mieć świadomość, jaką bazą katalogów/precli dysponujesz. Jeśli są to zwyczajnie słabe/zbanowane/z małym site strony, to ilość dziennych wpisów będzie odpowiednio wyższa, niż w przypadku dobrze wysegregowanej bazy. Jak kolega wyżej wspomniał - liczy się również to, co zrobisz z tymi wpisami, tzn. czy będziesz je linkował z SWLi, innych katalogów, czy i jak często pingował.

Najpierw skupcie się na zdobyciu mocniejszych linków do strony docelowej, potem można linkować z śmieci czyli większości katalogów jakie są w publikerze. Po drugie, z tych 200 które doda dziennie pewnie nawet 30% nie będzie w indeksie google bez podlinkowania...

(...) czy będziesz je linkował z SWLi, innych katalogów, czy i jak często pingował.

Co dokładnie daje pingowanie katalogów/precli, w których mamy wpisy? Mowa oczywiście o pingowaniu wpisów w tych stronach? Poprawia to jakoś ich moc, chyba nie, jedynie podtrzymuje w indeksie?

Nie tyle podtrzymuje, co wprowadza do indeksu. Do podtrzymywania trzeba już linkować.

Założyłem bloga na wordpress.com - wprowadziłem już 3 dosyć długie artykuły, ustawiłem możliwość indeksowania przez roboty, specjalnie nie linkuje, żeby zobaczyć kiedy od samych pingów będzie zaindeksowane. Jak do tej pory (ponad tydzień) strona jeszcze się nie pojawiła w indeksie. Czy samo pingowania, wystarcz, żeby G zaindeksowało witrynę?

Tutaj: https://pingomatic.com/

Blog na wordpress.com sam też wysyła pingi, bo jak chciałem samemu je wysłać to Ping-o-matic powiedział mi, że przed chwilą właśnie zostały wysłane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności