Skocz do zawartości

Zakaz palenia

Bartfm

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

inicjatywa wspaniała!

Trzeba popierać tę akcję, nie mogą być niepalący dyskryminowani. Trochę błędów jest na stronie, polecam korektę. Błękitne litery na błękitnym tle - to warto zmienić jakoś, żeby się wyróżniało. Proponuję o wiele jaśniejsze tło, inny kolor. Wchodząc na stronę mam wrażenie, jakbym był w zadymionym lokalu, trochę gęsto i ciemno - to za sprawą zastosowanych szarości i szarych błękitów. Zdecydowanie odradzam tę kolorystykę. Trochę niefunkcjonalne menu - niespójne menu górne z bocznym (lewym), inna konwencja graficzna. Poza tym zamiast "wyraź zadowolenie" powinno być chyba "wyraź opinię", bo opinie są różne, nie tylko wyrazy zadowolenia, ale też krytyki. Na niebieskim tle logo zarówno z lewej jak i z prawej strony powinno być klikalne, najlepiej, żeby odnosiło się do strony głównej. Strona jest za szeroka jak na ilość treści, chyba że planujesz wynająć copywritera, który zapełni stronę treścią:) Pracuj nad stroną, bo inicjatywa jest tego warta, by ją wspierać! Trzymam kciuki i służę pomocą.

• 3 tygodnie później...

Jako, że przygotowujemy mały raport o tym, jak przestrzegany jest zakaz palenia w miejscach publicznych, prosiłbym o (subiektywną) ocenę:

Jak ludzie stosują się do obowiązującego w konkretnych miejscach zakazu palenia, z perspektywy zmian, jakie zaszły od 15 listopada. Skala od 0 do 10. 0 - nic się nie zmieniło / ludzie zupełnie nie stosują się do zakazu palenia; 10 - zdecydowana zmiana zachowań / nie ma przypadków złamania zakazu palenia.

- Na stacjach kolejowych i peronach

- W pociągach

- Na przystankach komunikacji miejskiej

- W lokalach gastronomicznych i rozrywkowych

- W szkołach i na uczelniach

- W miejscach pracy

Swoją ocenę proszę zostawić na forum lub jako prywatna wiadomość.

Z góry bardzo dziękuję!

Bartek

To było normalne, bo niby jak kilku policjantów ma sobie dać radę :pisze: W Polsce jest o tyle beznadziejnie, że wprowadzają nowe zakazy, którymi i tak nikt się nie przejmuje, a władza ewentualnie z braku lepszego zajęcia coś zrobi.

Gdyby mieli teraz wszystkich karać i gonić, to 24h dziennie, byłoby za mało.

Witam, wracając do strony oceniam ją bardzo pozytywnie.

Sama idea jest genialna, a i wykonanie moim zdaniem też zasługuje na pochwałę.

Strona przejrzysta, nierażąca i można wejść w interakcję z userem, temat też taki.

Jeżeli można coś zmienić to popracowałbym ciut nad grafiką, choć ta co jest i tak mi się podoba.

Ale wracając do idei, super pomysł. Sam nie palę więc niby czemu mam się truć przez chęć zapalenia innych. Podpisuję się pod pomysł rękoma i nogami ;)

Podsumowując zarówno pomysł jak i wykonanie uważam za dobre.

Pozdrawiam :aniolek:

• 3 tygodnie później...

Heja. Również popieram inicjatywę i z góry życzę powodzenia w prowadzeniu strony. Przeczytałem posty i widzę że zmiany poszły na lepsze, nie widziałem strony wcześniej ale sobie wyobrażam ;) teraz już jest dużo lepiej. Jedyne co mnie razi to top. Grafikę tam można by trochę ładniejszą stworzyć. Bardziej nawiązać do całości strony. W chromie i IE8 (w tych sprawdzałem) menu po boku jest za bardzo odsunięte od lewej krawędzi.

W dodatku (pewnie o to chodziło kolegom wyżej) w IE8 stronka Ci się rozjeżdża tak że zostaje sporo wolnego miejsca po prawej. Efekt niewidoczny w chromie (w FF nie sprawdzałem).

Kierunek uważam ogółem za dobry. Nie ma być przepychu grafy i bajerów a jedynie delikatny akcent, tu ma się wygodnie czytać! :)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności