Skocz do zawartości

Energy drinki? Co o tym myślicie?

youngdee

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj buszując po Internecie znalazłem bardzo ciekawy artykuł a mianowicie traktujący o problemie niebezpieczeństwa płynącego ze spożywania napojów energetyzujących. Ogólnie w skrócie autor stara się udowodnić, że to zwykła ściema w co praktycznie uwierzyłem po przeczytaniu tego arta.

Artykuł jest trochę długi, jednak warto przeczytać cały https://microsim.pl/energy-drink/niebezpieczne-energy-drinki/

spro.jpg

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

heh koło mnie jest mała firma która rozlewa dla tigera ( teraz maja własne fabryki ) i innych firm i kiedyś miałem możliwość zobaczenia jak to się robi powiem szczerze lepiej nie chcecie wiedzieć co się tam leje. Po drugie jakość tych specyfików daje wiele do życzenia ale to nie tylko energetyki... tak samo napoje typu Powerade..

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Rozumiem że jak wypijesz litr kawy i też czujesz że szybciej bije ci serce (kofeina) to właśnie czujesz chemie w kawie. Wszystko na tym świecie to chemia.

Jak to z czego to robią ? Z proszku, tak samo jak browary.

Wszystko z umiarem i jest ok.

"nie chcecie wiedzieć co się tam leje. Po drugie jakość tych specyfików daje wiele do życzenia ale to nie tylko energetyki... tak samo napoje typu Powerade.."

w środku jest coś innego niż na etykietach ?

wstąpiłem na działo

tysiąc linków grzmiało..

jak ktoś myśli że tigera rozlewali w poważnej fabryce to nie uwierzy że rozlewali go w garażu... teraz już wybudowali swoją fabrykę ale do tego roku jeszcze był rozlewany właśnie w warunkach takich że głowa boli i dalej jest rozlewany ale inny polski energetyk cóż w Polsce jak we wszystkim trzeba " kręcić lody " by żyć. Dlatego ja się tego nie tykam od kilku lat.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Energetyki, a to w ogóle działa? ;)

Patrzę jak kierowcy chleją to litrami to mi się śmiać chce. Ja tego nie tknę nigdy więcej- dla mnie strata kasy i zdrowia. Tak zdrowia.

Przykład: Kolega pił to g... parę razy dziennie (średnie wypijał ok. 1-1,5l/dobę). Efekt: jednego dnia miał bóle serca, wątroby, brzucha. Kręciło mu się w głowie i w ogóle nie mógł się skupić. Rozkojarzenie i "błędne myśli" długo się trzymały...

Jeden taki energetyk to kwestia mocnej kawy - a jest 2 razy droższe...Kto nie preferuje kawy jest zawsze inny napój gazowany z kofeiną. Magnez pobudza też...

Osobiście - truć się nie będę. Co do składu tego "preparatu" - sama chemia i syf...

PS. Jeszcze brakuje by dzieciaki zaczęły to pić litrami by mieć przysłowiową "fazę". W końcu gałkę muszkatałową już opatentowali...

Panowie w dużym skrócie to wygląda to tak, że jest duuuuuży gar w którym jest woda, wsypują tam chemię z 30kg worków (dla tych co tam coś mają wspólnego z rolnictwem - worki jak te z polifoską :-) ) i Pani z dużą chochlą stoi nad tym garem i to miesza ;)

Są różne energetyki, znajomi produkują butelki do energydrinków co w tesco są sprzedawane. Kiedyś jakaś tam nowa nazwa, nowy smak wyszedł i znajomy niósł kilka butelek przez tą swoją halę ( na podłodze mają takie betonowe płytki/kafelki - mega brudne - nie da się ich doczyścić) i upadła mu jedna butelka - napój wylał się na te kafelki, jakie wielkie było jego zdziwienie jak potarł nogą ten napój o kafelki i się w momencie wyczyściły ;):) :) ( także wyobraźcie sobie co w żołądku się dzieje :-) )

Pozdrawiam

(...) kiedyś miałem możliwość zobaczenia jak to się robi powiem szczerze lepiej nie chcecie wiedzieć co się tam leje. Po drugie jakość tych specyfików daje wiele do życzenia (...)

Człowiek nie świnia - wszystko zeżre - jak to się czasem mawia.

Ja kiedyś miałem okazję prześledzić proces produkcji u jednego z czołowych w naszym kraju wytwórców nabiału (obserwowałem produkcję serków topionych).

Mógłbym napisać - nie chcecie wiedzieć jak i z czego się to robi.

Miałem możliwość obejrzeć magazyn jednego z najbardziej popularnych w Warszawie sieciowych marketów - nie chcieli byście nic w nim więcej kupić.

Miałem możliwość... Przykładów mógł bym podać wiele.

Większość rzeczy, które jemy i pijemy to syf i tyle. Lepiej się nad tym zbytnio nie zastanawiać - bo trzeba by przejść na weganizm.

Swoją drogą - "dopalacze" i papierochy dobre, energetyki złe? Wszystko zabija - mniej lub bardziej skutecznie. Powietrze też.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

(...) kiedyś miałem możliwość zobaczenia jak to się robi powiem szczerze lepiej nie chcecie wiedzieć co się tam leje. Po drugie jakość tych specyfików daje wiele do życzenia (...)

Człowiek nie świnia - wszystko zeżre - jak to się czasem mawia.

Ja kiedyś miałem okazję prześledzić proces produkcji u jednego z czołowych w naszym kraju wytwórców nabiału (obserwowałem produkcję serków topionych).

Mógłbym napisać - nie chcecie wiedzieć jak i z czego się to robi.

Miałem możliwość obejrzeć magazyn jednego z najbardziej popularnych w Warszawie sieciowych marketów - nie chcieli byście nic w nim więcej kupić.

Miałem możliwość... Przykładów mógł bym podać wiele.

Większość rzeczy, które jemy i pijemy to syf i tyle. Lepiej się nad tym zbytnio nie zastanawiać - bo trzeba by przejść na weganizm.

Swoją drogą - "dopalacze" i papierochy dobre, energetyki złe? Wszystko zabija - mniej lub bardziej skutecznie. Powietrze też.

Dobrze gada! Polać mu ! ;)

Chcę wiedzieć, powiedz proszę :)

Jeszcze bardziej ciekawski jestem ;)

Powiedziałeś A powiedz B ;)

Jak byśmy mieli patrzeć co jest nie zdrowe to nie wiem czym byśmy musieli się żywić. hah Fakty są takie że wszystko jest robione najtańszym kosztem i zawsze to będzie nie zdrowe...

A co do Energetyków nom cóż nie raz wypije ale od jakiegoś czasu wolę ograniczyć i szczerze powiem że mam większe zaufanie do Coca-Coli chodź też można powiedzieć że działa to jak odrdzewiacz do metalu. heh

PS. Pewnie nie jedna osoba już to widziała... I takie pytanie czym się mamy żywić jak wszystko nie zdrowe. ?

https://uwaga.onet.pl/13270,wideo,69116,ods...e,reportaz.html

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

szczerze powiem że mam większe zaufanie do Coca-Coli

Kwas fosforowy który wytrąca wapń, kofeina - zużywa magnez. Skutki niedoborów znajdziesz na wiki.

scena przy 3:10...

Łe, myślałem że było słychać jakieś strzały.

Abstrahując od aspektów zdrowotnych - jak można pić coś o zapachu >rzadkiej kupy< ;)

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności