Skocz do zawartości

Z czego to wynika ?

Sebastian Reg

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę firmową xxx.pl która świadczy usługi dla "kowalskiego" oraz z tą samą nazwą domeny tylko z com.pl dedykowaną dla firm. Strony są przygotowane na wordpress. Kiedy wpisuję w wyszukiwarkę nazwę firmy xxx.pl pojawia się strona dla "kowalskiego" natomiast nie pojawia się strona dla firm (com.pl). Dopiero wpisanie pełnego adresu strony xxx.com.pl powoduje jej wyrzucenie przez googla. Strona com.pl mimo wszystko jest indeksowana posiada wpisy. W google webmaster spełnione są wszystkie kryteria, tylko jak się wejdzie w słowa kluczowe okazuje się iż najważniejsze słowa są końcu tabeli, a nazwa firmy na 20 pozycji.

Stronę pozycjonuję linkami stałymi, rotacyjnymi oraz wpisami do katalogów. Posiadam kilka linków z bardzo silnych serwisów. Strona ma prawie 3 lata.

Jest jeszcze jeden ważny element - a mianowicie swego czasu przegiąłem ze słowami kluczowymi w opisach stron oraz bardzo mocno dopaliłem- spowodowało to że strona była w top10 na wiele słów kluczowych, po czym spadła w otchłań googla i do dziś nie wraca - jakieś 8 miesięcy. Co mogę zrobić ? Pisać do googla z prośbą o ponowną weryfikację (pamiętacie na jaki adres?)

Dziękuję i pozdrawiam

Jeżeli chodzi o prośbą o ponowną weryfikację to

https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=35843

Tam jest link tylko trzeba być zalogowanym oczywiście.

Pytanie czy dalej tak mocno dopalasz?

Jeżeli tak to przestań bo jak widzisz od 8 miesięcy daje ci to odmienny od oczekiwanego efekt.

Jeżeli nie to tak jak już było wiele razy na tym forum linkuj ale spokojnie. Dobrze by było żebyś miał jakiś link z mocnej strony.

Powinno pomóc.

Chyba że ktoś ma lepszy pomysł

Pozdrawiam.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności