Skocz do zawartości

kupowanie wejść a pozycjonowanie

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

przeglądając ostatnio "oferty" na allegro np. katalogowania zauważyłem, że niektórzy dorzucają gratis w postaci: 1000 wejść dziennie przez 30 dni z jakiegoś tam systemu. ma to jakikolwiek wpływ na pozycjonowanie?? Z tego co się orientuję to ten 1000 jest generowany przez ludzików co liczą na krociowe zarobki przez oglądanie reklam, za 0,00003$/ odsłonę. Ma to jakąkolwiek wartość??

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Racjonalnie wytłumaczyć się tego nie da. Dla radości, dla podbicia statystyk i sprzedania komuś zielonemu "świetnie prosperującego" serwisu, który w rzeczywistości nie jest nic wart.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

• 4 tygodnie później...
Racjonalnie wytłumaczyć się tego nie da. Dla radości, dla podbicia statystyk i sprzedania komuś zielonemu "świetnie prosperującego" serwisu, który w rzeczywistości nie jest nic wart.

Dobrze ujęte. Łatwo trafić na ofertę kupna "sztucznie" wywindowanej witryny. Poza tym, tego typu ruch na stronie zwykle jest mało efektywny ;) !!! !!!

Myślę że ilość odwiedzających ma wpływ na pozycjonowanie, może nie takie jak katalogowanie, ale wkońcu jeżeli google ten czynnik monitoruje to może go również wykorzystywać do swoich celów. W przypadku nabijania sobie odwiedzin przypadkowymi goścmi, takie czynniki jak współczynnik odrzuceń albo średni czas spędzony na stronie, mogą się zmienić na Twoją niekorzyść. Na dłuższą mete to kiepskie rozwiązanie.

Nowoczesna kwiaciarnia internetowa - kwiaty na każdą okazje!

Praca za granicą Praca w Niemczech Praca w Unii Europejskiej Praca w Norwegii

Myślę że ilość odwiedzających ma wpływ na pozycjonowanie, może nie takie jak katalogowanie, ale wkońcu jeżeli google ten czynnik monitoruje to może go również wykorzystywać do swoich celów. [...]

mylisz się.

po pierwsze: to pozycjonowanie (i optymalizacja) ma wpływ na ilość odwiedzających a nie na odwrót.

po drugie: jaki niby czynnik monitoruje google? krążą oczywiście mity o tym, że jak masz analyticsa to coś tam... a webmaster tools to coś tam innego... wg mnie nic tam... zwłaszcza w świetle TOS tych usług i regulaminów dotyczących danych.

po trzecie: wg mnie ctr w wynikach też nie ma wpływu na pozycje.

po czwarte: czy kupiony ruch jest z wyników organicznych? raczej wątpię. więc znowu monitorowanie przez g odpada (ctr).

reasumując: samo założenie, że google uwzględnia ruch na stronie i jego statystyki, takie jak n.p. wskaźnik odrzuceń, w celu tworzenia rankingu jest bez sensu. a nawet jeśli witryna ma ga, wt i kupiony ruch jest z wyników organicznych to też wg mnie nie ma nic do pozycjonowania.

a odpowiadając na pytanie M0drzewia: podbicie statystyk, oszukanie kontrahenta, sieci reklamowej lub inne durne sztuczki, które z prawdziwym biznesem w internecie nie mają nic wspólnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności