Skocz do zawartości

Zmiana kodu i design strony - jak to się może odbić na pozycjach gogle

RybakWedka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy zmiana designu i silnika strony może odbić się negatywnie na pozycjach w Google ?

Linki pozostaną takie same, title i słowa kluczowe również.

Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie i czy są gdzieś w sieci arty na ten temat jak przeprowadzić taki zabieg żeby nie stracić pozycji w Google?

; ]

Jeżeli jest to lepszy silnik i ogólnie zmiany są na lepsze to po krótkotrwałym spadku domena wróci na swoje pozycje a może nawet oczko lub dwa wyżej. Googlarka lubi zmiany na stronie.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Jeśli nowa wersja strony będzie mieć lepsze linkowanie wewnętrzne, lepszą strukturę, mniej kodu html w stosunku do treści itp to teoretycznie powinno spowodować to poprawę. W praktyce może być różnie ale zaszkodzić nie powinno.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

na pewno nastąpią, krótko trwałe wzloty i upadki. Ale po kilku nastu dniach pozycje powinny powrócić do normy. Oczywiście wchodzi tu w grę optymalizacja serwisu.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Zobaczymy na moim przykładzie..

Pozycjonując samemu serwis w przeciągu niespełna roku wypracowałem pozycję 1-5 na 3 frazy kluczowe. Ostatnio zmieniałem silnik i spadłem na pozycje w 2,3 i 5 dziesiątce.

Strona była w marę zoptymalizowana, teraz dodałem przyjazne linki, przekierowani 301 bez www na www i stare linki prowadzą do głównej.

nowy silnik dodany 17.11.2010, spadek 22, no i na razie dalej nie spada, czekam teraz na hossę.

PS.

Nie mogę zwiększyć PageRank (1), a pozycja była dość wysoka i utrzymuje się praktycznie od samego początku na tym poziomie, wiem że teraz ten znacznik nie ma już takiego znaczenia, ale czy nie powinien podskoczyć przynajmniej na 2 :)

--------

26.11 pozycja została mniej więcej odzyskana (po ok. 5dniach) mam nadzieję, że nie będzie więcej dużych spadków..

Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory

całkiem nowe.. no i dziś nie ma mojej str. w ogóle w wynikach na te frazy kluczowe :D

może przez to, że znikło kilka tys linków do strony a pojawiły się całkiem nowe, chociaż obstawiałbym pierwszy spadek..

może dostałem filtra, tylko za co?

zobaczymy co przyniosą najbliższe dni..

Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności