Skocz do zawartości

301 i spadek do sandbox-a

deluge

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno poruszalem na tym forum temat przekierowania 301. Zrobilem tak, ze do kazdej z 20 podstron swojego serwisu zrobilem przekierowanie 301 na nowy adres. Mialem farta, bo google szybko zindeksowalo te "nowe" stronki. Ale co sie okazalo? Stara stronka zostala usunieta z indeksu ale niestety moja glowna strona, juz pod nowym adresem, drastycznie spadla w wynikach na interesujace mnie slowo ( dokladnie to z 3 na 156 miejsce ). Po dokladniejszyh ogledzinach i przy wyszukiwaniu z parametrami intitle i allinanchor stronka jest dalej na swojej starej pozyji. To moze cyba tylko swiadczyc o sandboxie ;) Nie wiem, czy to normalne po zrobieniu przekierowania 301??? A moze to tylko chwilowe? W sumie to minal dopiero 1 dzien od update Google. Moze ktos mial podobna sytuacje?

Możliwe, że to jednak nie przez 301... ;) Przypomniałem sobie, że przy okazji robienia tego przekierowania, dodałem do każdej z 20 podstron dodatkowego linka prowadzącego do strony głównej i zawierającego właśnie to słowo kluczowe, na które tak bardzo spadła moja stronka. Jeśli ma ktoś doświadczenia z sandox-em to może mi doradzi, czy dobrym wyjściem z takiej sytuacji będzie usunięcie tych linków z podstron i ponowne poproszenie Google o zindeksowanie???

Ja też spadłem z miejsca trzeciego

Widze że wogóle nie zadbałeś o linki z podstron do strony głównej. Zdaje się że ktoś Ci już na tym forum sugerował że w topie pod grfiką powinieneś mieć ALT. Najlepiej żeby nagłówek był klikalny i kierował do strony głównej.

Poza tym zamiast tych przewijanek (zdaje się javascriptowych) zrobiłbym zwykłą rotację - tak jak się rotuje bannery w PHP. Dzięki temu na Twojej stronie będzie się trochę więcej zmieniało niż tylko data i bot będzie to widział.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności