Skocz do zawartości

Jaki hosting pod spore zaplecze

canine

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam aktualnie 2 hostingi i 1 VPS. Niestety co jakiś czas mam problem typu zablokowaliśmy Pana hosting czy VPS'a bo blokuje Pan cały serwer :D

Co możecie polecić aby utrzymać około:

200 wordpressów pod precle

50 katalogów mini

30 katalogów qlweb

30 katalogów easydir

10 precli na skrypcie mocnelinki

1 forum na phpBB

100 wordpressów tematycznych (max 10 wpisów + tagi łącznie jakieś 150 podstron max)

1. Czy pakować się w jeden np. dedykowany serwer?

2. Czy wykupić dedykowany hosting SEO (może tam nie patrzą tak na obciążenie)?

3. Czy wykupić dodatkowe hostingi i poprzenosić część aktualnych zaplecz?

4. Może jeszcze jakaś inna opcja?

5. Oczywiście ostatnie pytanie jeśli któreś z powyższych to gdzie?

Z góry dzięki za konkretne odpowiedzi doświadczonych w tej kwestii forumowiczów :soczek:

Przy takiej ilości VPS wysiądzie, no chyba, że to będzie jakiś z górnej półki, choć na Twoim miejscu, rozglądałby się, za dobrym serwerem dedykowanym, przynajmniej na jakiś czas, miałbyś spokój. Mi 100 wordpressów, z około 2k postów każdy, potrafiły wyłożyć serwer, aż wreszcie wszystkie skasowałem, generowały zbyt duże obciążenie, a pożytku z nich było mało.

zablokowaliśmy Pana hosting czy VPS'a bo blokuje Pan cały serwer

Nic dziwnego. Easydirów to możesz sobie i 100 postawić na tanim hostingu ale Wordpressów a co dopiero Qlwebów, Mini ?

Rozdziel to sensownie według obciążenia jakie generują, jak wrzucisz wszystko na 1 dedyka to będzie KLOPS.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności