Skocz do zawartości

Zablokowałem boty i zaczęły się wyświetlać reklamy charytatywne AdSense

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem problem ze stroną w Joomla, gdyż generowała zbyt duże obciążenie. Toteż zacząłem blokować boty przez robots.txt

W końcu zablokowałem wszystkie poza trzema - w robots.txt mam coś takiego:

User-agent: Googlebot
User-agent: holmes
User-agent: NetSprint
Disallow: /administrator/
Disallow: /cache/
Disallow: /components/
Disallow: /images/
Disallow: /includes/
Disallow: /installation/
Disallow: /language/
Disallow: /libraries/
Disallow: /media/
Disallow: /modules/
Disallow: /plugins/
Disallow: /templates/
Disallow: /tmp/
Disallow: /xmlrpc/
Disallow: *.jpg$
User-agent: *
Disallow: /

Boty blokowałem wczoraj a dziś zamiast reklam AdSense powoli zaczynają mi się wyświetlać reklamy charytatywne albo białe tło.

W czym problem? Powinieniem dopuścić jeszcze jakiegoś Bota AdSense? Tylko jakiego?

Na liście odwiedzanych botów w AwStats widzę tylko te:

Googlebot

MSNBot

Alexa (IA Archiver)

MSNBot-media

Yahoo Slurp

The web archive (IA Archiver)

Netcraft

Statystyki AwStats na hostingu też mi chyba przestały działać, bo dziś jakby nagle się nic nie wydarzyło a chyba były aktualizowane na bieżąco.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Dodam tego robota. Reklam miałem zawsze dużo i mam sporą odwiedzalność jeśli to ma jakieś znaczenie około 3000 unikalnych gości dziennie.

Dzięki, zobaczymy jak będzie jutro.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

Wyłączyłem reklamy prospołeczne.

W ogóle jest to dziwny przypadek, na stronie głównej nagle brak reklam a na podstronach reklamy się wyświetlają jak zawsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności