Skocz do zawartości

Dzisiaj update linkow w GOOGLE

ironman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Linków mi przybyło około 1000, a co do pozycji to wygląda ona u mnie jak z przed kilku dni, nowa strona była zindeksowana a teraz już nie, i na parę fraz spadek o kilka pozycji.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Witam.

Czytam ten wątek i nie wierzę, że update linków to jakieś wielkie wydarzenie : )

Serwis RynekMedyczny.pl (wpiszcie site: www.rynekmedyczny.pl). - update linków mam średnio co 12 godzin. Zmieniliśmy szatę graficzną strony i nieco jego strukturę... stąd przeindeksowywanie google trwa... wyrzuca stare, nie kwapi się do nowych, ale powolutku coś tam skrobie.

Miesiąc temu site zwracał mi 1.5mln linków wewnątrz serwisu.. dzisiaj 1/3 tego, i powinno spaść do około 200.000 liczę. Potem wzrośnie do 350.000 i to będzie stabilne (+-2% mooze 3%).

Chyba, że nie o te linki chodzi.... ?

Mecho

mecho, wpisz do google:

A co to jest to '-' ?

Wpisywales to dla np swej strony !?

97271[/snapback]

No właśnie... ten "-" nie działa chyba...

BTW, linków troche do siebie mam. Sprawdzam to tak:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=rynekmedyczny.pl&lr=

no i daje to już jakieś coś : )

Ale to fakt, że linki do siebie to podstawa... tyle tylko, że staramy się dobrać w miarę strony, które nas linkują. Na szczęście sam katalog placówek dobrze się broni co przekładało się na ruch około 70k userów/mc - teraz trochę to zostało przebudowane i musi się ponownie zindeksować. Nie wiem w jaki sposób zadziałają nowe mechanizmy:

w linkach do placówek są nazwy miejscowości i ulic, katalogi oznaczone są w titles oraz linkach podobnie.

Google jedzie po serwisie okolo 2.5k razy/dobę... także w ciągu miesiąca dwóch zobaczymy jaki to przyniesie rezultat.

Googlemaps mamy zrobione jak należy - nawet google się tam odgraża, że niby coś z nimi robi.. ale jakoś nie wierzę w to. W stats mam moze 30 zgłoszeń, że był u nas bot i to dotyczące linków, których nie ma w mapach : ))) - także 'sugestia' dla bota jest, ale jej efekt jest raczej marny.

Na szczęście sam katalog placówek dobrze się broni co przekładało się na ruch około 70k userów/mc - teraz trochę to zostało przebudowane i musi się ponownie zindeksować. Nie wiem w jaki sposób zadziałają nowe mechanizmy:

w linkach do placówek są nazwy miejscowości i ulic, katalogi oznaczone są w titles oraz linkach podobnie.

98699[/snapback]

Hmm..... a skad niby Ci sie wzięło te 70 K userów/mc ???. Praktycznie pod żadnym słowem z kategorii nie jesteś w pierwszej 20 google. Dalej nie chciało mi się sprawdzać. To skąd te 2000-2500 unikalnych IP dziennie.??

Chyba Ci sie pomyliły odsłony z userami tak jak linki z sitami. Możesz wyjasnić tę tajemnicę - jak trafiają klienci na twoja stronę :)

Mam swoją stonę medyczną i permanetnie jestem 1 w swojej kategorii od 2 lat

(google) pod swoimi słowami kluczowymi i udaje mi się wygenerowac ruch rzędu 2000-3000 userów na miesiąc

pozdrawiam i jednocześnie witam wszystkich

observatus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności