Skocz do zawartości

Najlepsza dodawarka na dzień dzisiejszy

Michał90

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro zarejestruję nowe konto dla aktualnej listy precli z katalogiseo.info bez wawów.pl, stworzę wersję EsPress'a z możliwością wklejania bazy precli specjalnie dla Ciebie, usunę moduł pingowania, prześlę Ci bazę. Następnie przelecisz bazę EsPress'em jak i Omniadd'em (o ile jest funkcja importu prywatnej bazy). Jeśli nie ma w Omniadd opcji importu prywatnej bazy precli, proponowałbym sprawdzić EsPress'a na bazie bezpośrednio z Omniadd'a.

Test będzie dotyczył skuteczności obu systemów czyli ilości opublikowanych wpisów bezpośrednio po dodaniu.

Czy wszystko jest jasne? A więc zaczynamy SEO aferę na PiO :D

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no kojotek, zakladalem iz test mialby byc uczciwy i byloby bez pingowania czy linkowania precli, zarowno z twojej strony, jak i konkurencji, co zdaje sie opisalem wczesniej ale moze moja wina ze ja z gory zakladam iz kazdy jest uczciwy i test bylby miarodajny.... a faktycznie ciezko byloby stwierdzic czy ktos np nie dopali strona 301, itd...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Ciekawiej sprawa by się prezentowała gdybyście przeprowadzili dwa testy. Pierwszy na skuteczność dodawania do precli w oparciu o tę samą bazę, drugi pokazujący skuteczność w oparciu o domyślną bazę każdego z programów. Nawet jeśli któreś z rozwiązań wykazałoby się stuprocentową skutecznością w dodawaniu wpisów to niekoniecznie oznacza to satysfakcję użytkownika, gdyż domyślna baza może składać się np. w 50% z precli, których nie ma w indeksie. Jest to o tyle istotne, że z tego co mi wiadomo zwykły użytkownik espress-a nie ma możliwości korzystania z własnej bazy.

Zamierzam niedługo popracować nad importowaniem prywatnych baz precli w EsPress :D

@pandha - tylko test jaki opisałem we wcześniejszym poście będzie w pełni miarodajny. Nie wiem nad czym się tu zastanawiać? A więc, czy Omniadd posiada funkcję dodawania do importowanej bazy precli?

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

jak chcecie dywagowac to ja go zaraz zrobię :D i oczywiscie obsmaruję ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jak chcecie dywagowac to ja go zaraz zrobię :D i oczywiscie obsmaruję ;)

Zrób to, zrób to! ;)

Ale i tak jestem pesymistą, bo jeżeli to ma sprawdzać to co proponuje BlackSeo czyli "Test będzie dotyczył skuteczności obu systemów czyli ilości opublikowanych wpisów bezpośrednio po dodaniu", to powiem szczerze, że to wcale nie jest jednoznaczne, że dane narzędzie jest lepsze od drugiego, bo - jeśli się nie mylę - nie to ma być spodziewanym efektem dodawania do katalogów. Jaranie się prędkością, to raczej podejście tylko techniczne i odpowiednie skonstruowanie bazy katalogów. Liczy się efektywność w pozycjonowaniu, nawet wolniej ale staranniej dodając.

Dokładniej jest to pojedynek pomiędzy Wertazem a BlackSeo - skuteczność to rozwiązania programistyczne. Test pokaże jak na tacy który soft potrafi więcej i będzie to jednoznaczny wynik ;)

@zgred - niestety ale musiałbyś być osobą postronną - jesteś podejrzany o nieczyste konszachty z Kojotem :D

BlackSEO TAK OmniAdd ma możliwość stworzenia prywatnej listy WP.

Ogólnie, z całym szacunkiem, ale twój produkt do OmniAdd nie można porównywać, i test może dla ciebie być bardzo niekorzystny.Po co ta cala piana? Jeżeli chodzi o mnie, to chciałem sobie kupić do kompletu jeszcze twój produkt,ale czekam aż dopracujesz jego do jakiegoś stabilnego poziomu.

Podsumowując OmniAdd w obecnym kształcie już dopracowany produkt na bardzo dobrym poziomie (pingowanie, podlinkowanie, PROXI (darmowe,platne), skuteczność na ogólnym poziomie 90 %. WP na poziomie 97 % i td)Robinem testy na świeżej domenie po dodaniu do całej bazy i pingowaniu po 7 dniach w indeksie było ju ok 600 wpisów.

Najpierw dopracuj a dalej ścigaj się z konkurencja.

Pozdrawiam

A ja wam powiem tak:

bez sensu jest mierzyć skutecznośc jednej czy drugiej dodawarki skoro obie oferują ten sam zestaw katalogów. Jest pare innych pomniejszych tańszych dodawarek li tylko do webmini. więc po co mam się rozstrząsać ?

Moge porównac liczbę dostępnych wariantów, opcji, pingerów, dodatków, supportu. Ale tutaj wiem kto odstaje.

Mam wrażenie, że pojedynek tutaj przeradza się w pytanie: kto ma dłuższego ?

edit: maxpan powiedział dosadnie to co ja chciałem przekazac między wierszami :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Screen ze strony Kojotka:

aaaaaab.png

Imponujący wynik 11k zaindeksowanych ;) Policzyłem na palcach i nie wiem czy potrafię liczyć ale cała baza jest zaindeksowana :D Jak w espres były wszystkie wp to był płacz i zgrzytanie zębów ;) Teraz zostały tylko zaindeksowane ale dalej "Kojotek jesteś naszym Panem i władcą".

1 primo. @zajacgd - czytając Twoje posty, mam wrażenie, że feromony mają na Ciebie zły wpływ :D Jedynym uczciwym i miarodajnym testem może być jedynie sprawdzenie ilości opublikowanych artykułów po dodaniu dokładnie do tej samej bazy precli!

2 primo. @MaxPan - skuteczność Omniadd'a na bazie pod Omniadd'a to żadna skuteczność. Jeśli się zgodzisz, proponuję byś to Ty przeprowadził test?

ja nie mogę zrozumieć na czym ma polegać test,Szybkość? wszystkie wiemy ze OmniAdd i twoja dodawarka dodaje szybko.Skuteczność? mówię ze skuteczność OmniAdd w przypadku dodawania do WP jest na poziomie ok 97-98 %, ty deklarujesz podobną skuteczność to poco mamy mierzyć? Czas wchodzenia wpisów w index? to co ma do tego dodawarka?Wystarczy podlinkować i pingowac wpisy. Mamy mierzyć skuteczność podawarki czy jakość bazy?

Tylko skuteczność (ilość opublikowanych artykułów bezpośrednio po dodaniu dokładnie do tej samej bazy precli), bo nic innego nie da się zmierzyć w sposób uczciwy. O czasie wchodzenia wpisów w index nic nie pisałem, więc nie wiem skąd te przypuszczenia ;)

A więc zgadzasz się na wykonanie testu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności