Skocz do zawartości

Pozyskiwanie klientów czyli jak to się robi w Polsce

Liberator

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja ostatnio otrzymalem telefon od przemilej pani, ktora powiedziala mi ze mamy blackhatseo linki prowadzace do naszej strony i ze jest ich duzo; O

na pytanie jakie to linki, pani wymienila mi kilka stron na co z radoscia odpowiedzialem, ze backlinki z yahoo, ktore jest w stanie dostrzec prowadza z naturalnego linkowania a reszty raczej nie zobaczy:)

po tym rozmowa jakos sie uciela... poprosilem o nie wysylanie zadnych ofert, ale zeby nie czula sie zle pochwalilem, ze maja ladnie wypozycjonowana strone a pani na to ze w top 10 maja nawet 2 strony:)

swoja droga to maja smieszne zaplecze na stronach klientow i mini strony niby firm krzakow z kontaktem odsylajacym do do ich BOKu.

Do mnie dzwonili kilkakrotnie. Jako, że opinie o tych naciągaczach znam, nie omieszkałem ich przedstawić. Miły Pan w słuchawce powiedział, że w internecie nie ma złych opinii o nich, na konkretny dowód nadal twierdził, że nic o negatywnych opiniach nie wie on ani nikt w jego firmie próbując zrobić ze mnie idiotę. Takie pierd...nie o szopenie, trochę to przerażające, że jedna firma może być partnerem Google i można ich cmokać w pomkę...

Dla SS jak i dla G liczy się tylko $, reszta jest tylko pierd.....em o szopenie

Pamiętam czasy kiedy firma SS sama pozycjonowała za pomocą SWL, teraz widzę że ich podejście się diametralnie zmieniło, ciekawe czy sposoby działania również, hipokrytów nie brakuje,

Klienci przychodzą, odchodzą jak w każdej branży, może nie byli zadowoleni, może dostali lepszą ofertę.

Jednak jeżeli w ciągu dwóch tygodni kilku zaufanych klientów pyta o bezpieczeństwo swojej domeny, w wyniku informacji o zagrożeniu związanym ze stosowaniem nieetycznych metod pozycjonowania, sytuacja staje się irytująca.

Zdarzają się przypadki iż klient dostaje print screena z zaplecza, z zaznaczonym linkiem i następującym podpisem:

"W załączniku przesyłam zrzut ekranu strony, z której prowadzi link w Systemie Wymiany Linków, pozycjonujący Państwa witrynę niezgodnie z wytycznymi Google dla Webmasterów. "

Oczywiście naszemu zapleczu daleko jeszcze do jakiegokolwiek SWL'a. (gdyby to faktycznie był SWL nie byłoby o tym mowy na forum)

Ilu klientów mogliście stracić przez tak agresywnie prowadzoną kampanię?

Nie ma mozliwosci - Google nie interesuje walka na dole.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Niestety i ja miałem przygodę z tą firmą jeszcze za czasów pierwszapozycja.pl a nie sunrise(teraz 2 ale to tam) skoro ta firma tak pozycjonuje zgodnie z wytycznymi google(śmiech na sali) to może wytłumaczą po co była im licencja xrummera?:P Bo o kontach w eweblinku i linkme i livelink to nic nie mowie. Ale :( firma to jedna wielka porażka ale coż jest to jedna z pierwszych firm która tak na prawdę skupiła się na pozycjonowaniu(z tego co się orientuje) więc jak ktoś powiedział "większy może więcej" ale proszę mi wierzyć w końcu znajdzie się 1 osoba która doprowadzi firmę do bankructwa.

Edit:

https://www.sunrisesystem.pl/praca.html może ktoś się u nich zatrudni?:) szukają 3 pozycjonerów:D

Poprzedni topic sunrise systems już prawie w top10 pod frazę sunrise systems :)

PiO to potęga :>

To może im pomóc i wybić topic na 1 pozycje pod sunrise system i zaraz nad nich pod pozycjonowanie ucieszą się:( A jak taki topic bedzie nad nimi to raczej klientów nie zdobędą a forum prędko nie zniszczą;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności