Skocz do zawartości

Czy to powtarzanie słów kluczowych?

miecor

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że w keywords nie powtarza się słów kluczowych i że powtarzanie słów kluczowych może zaszkodzić pozycji witryny w wyszukiwarkach. W związku z tym mam pytanie o to jak roboty interpretują np. coś takiego "... system x, system, y, system z, ..."? Czy wymieniając nazwy produktów które to nazwy składają się z dwóch fraz z czego jedna się powtarza to powtarzanie słów kluczowych czy tez nie?

Jeśli odnosisz to pytanie do Google, to się ostatnio przyjmuje, że dla G meta keywords strony nie mają znaczenia. Spójrz więc na to w inny sposób czyli po prostu na treść strony, które dla G ma znaczenie podstawowe. A jak w niej owe słowa kluczowe, w sposób naturalny, logiczny i uzasadniony, powtarzają się to nie ma problemu.

Witam mi wyswietla program ze to zle ze sie powtarza jedna fraza z dwoch slow i to w meta,jednak ja tego nie zmienilem

Mam takie info ze musze umiescic reszte slow kluczowych gdzies na stronie ni ekoniecznie w tekscie,umiescilem je na jednej z podstron i nic nie wykrywa ich program .Mam informacje ze jak ich ni eumieszcze to google moze to wziac za sztuczne bicie piany jak to zrobic i gdzie umiescic?

Oraz mam pytanie odnosnie linkow wychodzacych im wiecej tym gorzej ,wiem ze lepiej zeby stu nie przekroczylo.Mi wyswietla ze mam 97 jednak ja nie mam tyle kateogri i linkow na stronie glownej .Co jest zle i co ma zrobic aby tylu ich nie bylo albo tylu nie wykrywalo chodzi o strone katalogi.co

Pozdrawiam

Witam mi wyswietla program ze to zle ze sie powtarza jedna fraza z dwoch slow i to w meta,jednak ja tego nie zmienilem

No pewnie, że nie powinno, ale to nie zmienia tego co napisałem wcześniej.

Mam takie info ze musze umiescic reszte slow kluczowych gdzies na stronie ni ekoniecznie w tekscie,umiescilem je na jednej z podstron i nic nie wykrywa ich program .Mam informacje ze jak ich ni eumieszcze to google moze to wziac za sztuczne bicie piany jak to zrobic i gdzie umiescic?

Frazy kluczowe czyli takie na których ci zależy powinny być w zawartości strony widzianej przez G. Jak chcesz wiedzieć co widzi, to sprawdź: https://www.webconfs.com/search-engine-spider-simulator.php. Nie wiem czy G weźmie to za bicie piany, ale na pewno nie będzie w sposób naturalny przypisywał tej strony (podstrony) do danej frazy. I nie wiem co to znaczy, że jakiś program nie wykrywa.

Oraz mam pytanie odnosnie linkow wychodzacych im wiecej tym gorzej ,wiem ze lepiej zeby stu nie przekroczylo.Mi wyswietla ze mam 97 jednak ja nie mam tyle kateogri i linkow na stronie glownej .Co jest zle i co ma zrobic aby tylu ich nie bylo albo tylu nie wykrywalo chodzi o strone katalogi.

Taką ilość raczej trudno nazwać niewielką lub w normie ;) Ale jeśli to jest katalog... No i pytanie o twoją metodologię.

Skorzystaj wpierw z podanego przeze symulatora robotów, a tam będziesz widział jakie linki i ile jest widocznych dla robota (wewnętrznych i zewnętrznych). Podstrony też tak możesz sprawdzić. I chyba na ty wystarczy, bo widzę, że metodologia może tu być problemem, a raczej właściwe odczytywanie danych ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności