Skocz do zawartości

Co polecacie dla wypromowania jednej domeny

Gość radeczek21kr

Rekomendowane odpowiedzi

Gość radeczek21kr

Witam chcialem zapytac co poradzilibyscie a w zasadzie jaki program (narzedzie) do wypozycjonowania jednej domeny na w miare proste frazy. Chodzi mi konkretnie o dodawarke do precli i katalogów, nie chcial bym na to wydawac zbyt duzej sumy gdyz bedzie mi to potrzebne tylko do promocji jednej domeny. Prosze o rady

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie ma sensu kupowac zadnego narzedzia. Przy jednej domenie to dodawaj sie recznie do precli/katalogow. Jak chcesz to mozesz tez dac na forum zapytanie i ktos za kilkadziesiat zlotych utworzy Ci projekt w swoim skrypcie i nie bedziesz musial kupowac zadnego programu dla jednej strony ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

To zależy dla jakiej domeny, a dokładniej jaki to serwis. Jeśli to ma być serwis z setkami czy tysiącami stron, to wcale nie takie bez sensu. Ale jeżeli to nie dotyczy dużego serwisu, to zgadzam się z przedmówcą. Choć może jednak warto wydać kasę na półautomat typu seobohater albo seolight. Zawsze to łatwiej, a przede wszystkim jest tam już baza katalogów i precli.

Gość radeczek21kr
Kup 2 punkty w pozycjo.net i w ESpress dodaj do całej bazy

tak własnie zrobilem narazie precluje, mozn jednoczesnie preclowac i robic wpisy automatem bez ryzyka bana czy moze jednak najpierw jedno pozniej drugie. co jeszcze radzicie moze blastowac te wpisy? jesli tak to w jaki sposób nie jestem zbyt obeznany w temacie dopiero czytam forum ale jest troche tej wiedzy zeby tak wszystko na raz ogarnac

Lepsze rezultaty i tym samym kosztem uzyskasz dogadujac sie z kims, kto ma dobre narzedzia i poswieci chwile na pomoc dla Ciebie. Uzywalem pozycjo i espress z bardzo slabym rezultatem (dodam, ze dodatkowo linkowalem strony z moimi wpisami ale i to niewiele dalo). Zainwestowalem teraz w SEO Bohatera i jestem bardzo zadowolony z rezultatow (juz po kilku dni uzywania).

Jezeli bedziesz zainteresowany napisz do mnie na priv - podeslesz mi jedynie opis strony z synonimami a ja go dodam do katalogow SEO Bohaterem na poczatek.

Uzywalem pozycjo i espress z bardzo slabym rezultatem (dodam, ze dodatkowo linkowalem strony z moimi wpisami ale i to niewiele dalo).

Ja również używałem EsPress'a i Pozycjo, bez podlinkowywania wpisów - efekty też niestety wyglądają marnie :) :

efekty.png

Widać nie wystarczy mieć młotka, trzeba nim również umieć rzeźbić ;)

@tomssmot - gdybym wstawiał niepoprawne linki w artykułach, też pewnie nie osiągnąłbym sukcesu...

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

SK nie kupuj, niedys bylo dobre, aktualnie do bani. W dodatku na silniku IE. Obecnie z półautomatów liczą się tylko SeoBohater i SeoLight. Ale i tak uwazam, że do pojedynczej witryny bez sensu, co inneog przy kilkunastu.

Co do zasady działania: automatyczne wypełnianie pól formularzy, podświetlanie kategorii zawierajacych okreslone słowa.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Jeśli myślisz że wystarczy kupić za kilka zł punkty espress i pozycjo, poświecić dwie godziny na ustawienie ich i po sprawie to się nie dziw,

Ja używam pozycjo.net z bardzo dobrymi efektami w stosunku do kosztu zakupu ( oczywiście mowa o niezbyt trudnych frazach jednak i nie takich bezkonkurencyjnych ) ale linkuje powoli i pinguje swoje wpisy dodatkowo. Testuje go na jednej domenie prawie na solo ( dodatkowo tylko kilka linków z innych wartościowych stron ) ale w użyciu właściwym warto aby to był tylko system dopełniający inne sposoby.

@BlackSEO - to co tutaj piszesz to sie nazywa hipokryzja. Jak jestes taki pewno swojej dodawarki to pokaz adres strony to sobie ja przeswietlimy i zobaczymy czy faktycznie taki skok odwiedzin jest, bo wykres sobie w paincie zrobic lub dac od innej stronki to zaden problem...

Pol automatu nie kupuj bo to bez sensu. Rownie dobrze mozesz sobie Firefoxem to robic. Poszuklaj tutaj tematu na forum i bylo napisane gdzies w dziale narzedzia jak dostosowac firefoxa, zeby sam uzupelnial pola w katalogach, bodajze plugin formfill. Mozesz tez sie zainteresowac pluginem Imacros for firefox.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tak, teoretycznie obrazek mogłem zrobić w Paincie, strona mogła być blastowana xrumerem, strona może posiadać kilka przekierowań 301, ale prawda jest taka, że była ona pozycjonowana tylko EsPress'em oraz Pozycjo... Adresu strony nie podam z oczywistych powodów ;)

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności