Skocz do zawartości

Co polecacie dla wypromowania jednej domeny

Gość radeczek21kr

Rekomendowane odpowiedzi

Taki wzrost odwiedzalności jest możliwy i wcale nie musi to być podrasowane. Sprawa jest prosta - jeśli ludzi widzą w serpach odnośniki do danej strony to zaczynają wchodzić. Jest to - rzecz jasna - również kwestia jakiej tematyki strona dotyczy (jak popularna lub chwytliwa), albo jak wiele jest na niej artykułów, a co za tym idzie możliwość wypromowania wielu fraz, co - ziarnko do ziarenka - robi ruch.

Prawda jest też taka, że to nie jest kwestia tylko konkretnej dodawarki. Każdą inną też można osiągnąć ten efekt, jeśli akcję się mądrze poprowadzi i w miarę ze znajomością rzeczy i dostosowaniem do specyfiki danej strony. W sumie to zgadzam się z tym, że najlepsza weryfikacja, to poznanie adresu tej strony. Ale jest to całkowicie możliwe.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@zajacgd - może mam asa w rękawie, którego inni pozycjonerzy jeszcze nie mają? Nie wiem czy efekt jaki osiągnąłem w niespełna 2 miesiące istnienia strony jest jakiś wybitny. Udało się komuś z forum osiągnąć posobny sukces?

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

@zajacgd - może mam asa w rękawie, którego inni pozycjonerzy jeszcze nie mają? Nie wiem czy efekt jaki osiągnąłem w niespełna 2 miesiące istnienia strony jest jakiś wybitny. Udało się komuś z forum osiągnąć posobny sukces?

Akurat to mnie nie rusza i w sumie nie wierzę. Bo tak jak nie jest dla mnie celem samym w sobie osiągnięcie dobrej pozycji w serpach, tak również nie jest dla mnie celem osiągnięcie ruchu na jakiś czas. Zajmuje się serwisami z bardzo dużą ilością artykułów, w tym jeden z około 3k, jak i również małymi. Codziennie obserwuję staty i widzę jakie wyniki różne działania dają i jak to jest kapryśne i zależne od wielu czynników. Moim celem jest osiągniecie stałego, rosnącego ruchu. Przy serwisach z dużą ilością artykułów jest to do zrobienia, ale trzeba się trochę uzbroić w cierpliwość, a potem delektować się :piwko2:. Wiele razy widziałem taki wzrost, a potem powolny spadek. Albo Google robi psikusa i spuszcza twoje dobrze wypozycjonowane frazy dużo niżej albo w niebyt i ruch spada na łeb na szyję.

To zależy również od charakteru strony i jakie treści tam są, dlatego dla rozwiązania tajemnicy twojego asa w rękawie niezbędna jest znajomość adresu tej cudownej strony, by to zweryfikować.

Taki ruch można osiągnąć nie tylko dzięki dodawarkom. Dodawanie do social newsów, przy atrakcyjnej treści generuje znaczny ruch. Niech ktoś zapoda coś atrakcyjnego na facebooku - ruch murowany i to znaczny. Ale to są chwilówki, choć to cały czas potem coś daje. Ale ja raczej wolę to budować na solidnych fundamentach, bez zbytniego pośpiechu, bez spamu i odpowiednio przystosowując stronę. I korzystając z OmniAdda i Publikera osiągam ten cel, ale bardzo starannie przygotowując teksty i ewentualnie odpowiednio korygując artykuły na stronie. Nie wierze w cud-metody i w twojego super asa w rękawie - wybacz - również nie wierzę. A jeśli już jakiś jest, to pewnie na chwilowe dopalenie. Pochwal się tą stroną, a wtedy być może dużo to wyjaśni.

Zapewniam, że promowanie strony odbywało się wyłącznie za pomocą EsPress'a i Pozycjo, żadne facebooki, nasze-klasy, xrumery, generatory ruchu itd. nie brały w tym udziału. Ruch pochodzi w 99.20 % z Google. Póki co delektuję się serwisem jak to mówisz i nie udostępniam do niego adresu ;)

Czy serwis się utrzyma? Czas pokaże, postaram się co jakiś czas wklejać screen'y ze statystyk :piwko2:

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Zapewniam, że promowanie strony odbywało się wyłącznie za pomocą EsPress'a i Pozycjo, żadne facebooki, nasze-klasy, xrumery, generatory ruchu itd. nie brały w tym udziału. Ruch pochodzi w 99.20 % z Google. Póki co delektuję się serwisem jak to mówisz i nie udostępniam do niego adresu ;)

Przy takiej odpowiedzi to dla mnie ściema, a te statystyki włóż sobie do albumu samozachwytu. A jaki jest bounce rate? :piwko2: Pytam się, bo przewiduję że to taki oto scenariusz:

1. Strona z jakiejś "chodliwej" branży, najłatwiej oczywiście seks, erotyka.

2. Pozycjonowanie na "chodliwe" frazy.

3. Strona niekoniecznie musi mieć porządną treść, ale tego nie wiadomo i tak ktoś wejdzie przez G. A dlaczego bounce rate? Bo jak tak byle co to wejdzie, ruch wygeneruje i wypad. Porównanie odsłon do wizyt też coś mówi.

4. A dlaczego wzrost skokowy? Bo tak to właśnie działa.

Przestań więc zgrywać tak tajemniczego, bo to powoli będzie się przeradzać w śmieszność czyli wiem, ale nie powiem.

I tak się skończyło definitywnie moje zainteresowanie tajemniczą-niby-cud-maszyno-metodą.

1. Pudło.

2. Pudło.

3. Bliżej pudła.

4. Jeśli pierwsze trzy wymienione przez Ciebie punkty mają sprawić, że wzrost odwiedzin ma być skokowy to czemu sam nie spróbujesz ;)

Metoda ta ma już dobre 4 lata, a jak widać nie zestarzała się. Dopiero teraz została przeze mnie wskrzeszona :piwko2:

test18.jpg

Zobacz sam...

Jak pozycje skaczą tu i tam :P

To moj wynik po dodaniu strony do 3 katalogow. Laczny koszt 5zl, wiec Espress i Pozycjo przy tej kwocie wypadaja blado. Dodam, ze metoda ta ma z 10 lat i caly czas dziala ;) Niestety nie moge podac adresow strony, ale jak ktos bedzie chcial to bede zamieszczal statystyki :D

Naprawde ogromna ilosc UU osiagnieta w ciagu miesiaca :D Jak widac katalogow i narzedzi jest duzo ale trzeba umiec z tego korzystac :)

statsdm.jpg

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

widze ze temat rozwinął sie nie w tym kierunku o jaki mi chodzilo

zrób tak: zwróć się z zapytaniem do kilku firm pozycjonerskich o koszta i czas umowy, wylicz średnią kwotę a następnie pomyśl czy będzie się bardziej opłacać zakup np. Publikera/Omni + hosting + punkty swl do indeksowania wpisów + Twój czas + inne usługi od osób 3 jak blasty z xr, sb itd.

jeśli chcesz wypromować domenę na średniej trudności frazy taki komplet może wystarczyć.

Zeszło na inne tory jak to zwykle bywa ;) Ale w sumie na zadane przez ciebie pytanie odpowiedzi były już w pierwszych postach, bo się pytałeś o katalogowanie i narzędzia. A prawda jest taka, że to jest na końcu, a wpierw trzeba sprawdzić czy strona jest dobrze zrobiona pod tym kątem, dobrać dobre czyli dobrze rokujące na ruch frazy i jeszcze tam ileś rzeczy. Ale ty się zapytałeś: "co polecacie" - w domyśle jakie narzędzie i takie odpowiedzi dostałeś. Pytaj bardzie szczegółowo, to pewnie w końcu na każde z tych pytań dostaniesz - mniej lub bardziej - przydatną odpowiedź.

Ok... Przyznaję się, statystyki pokazane w poprzednich postach były sfejkowane - żadna cudowna metoda na robienie takiego trafiku nie istnieje :) Zadowoleni?

Ok... Przyznaję się, statystyki pokazane w poprzednich postach były sfejkowane - żadna cudowna metoda na robienie takiego trafiku nie istnieje sad.gif Zadowoleni?

Nie :)

Akurat ostatnio zakładałem temat w sprawie pozyskiwania ruchu i dlatego bardziej ucieszyło by mnie gdybym poznał te metodę :)

Gość radeczek21kr

no wiec zaczolem preclowac espressem i chcialem dopalic te wpisy gotlinkiem, tylko poradzcie mi ile kupic punktow na miesiac i iloma punktami dopalac wpis i na ile dni. Ile wpisów dopalac tak zeby nie narazic sie na jakiegos bana. Z góry dzieki za podpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności