Skocz do zawartości

DELETE z podzapytaniami

M@k

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko o DELETE z podzapytaniami w Mysql

Chciałbym aby kasowało mi rekordy których dla danego adresu jest więcej niż np 50

Jedną z kombinacji które robiłem jest np. ta

DELETE FROM ".$Nazwa_tabeli." WHERE id IN (SELECT url_domeny FROM ".$Nazwa_tabeli." WHERE (url_domeny = 'adres') GROUP BY url_domeny HAVING COUNT(*) > 50)

kombinowałem chyba już ze 100 rożnych sposobów i za nic nie chce mi działać.

Wie ktoś może w czym tkwi problem?

Pozdrawiam

Może najpierw wykonaj zapytanie typu SELECT, które zwróci ci poszukiwane rekordy, a później usuń je korzystając z najzwyczajniejszego DELETE'a. Poza tym nie rozumiem

Chciałbym aby kasowało mi rekordy których dla danego adresu jest więcej niż np 50

Więcej niż 50 czego? Wyjaśnij bardziej przejrzyście :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Chodzi mi o takie coś, najpierw:

SELECT url_domeny FROM ".$Nazwa_tabeli." WHERE url_domeny = 'adres'

a później zastosować mysql_num_rows i jeżeli będzie większe od 50, zastosować DELETE.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Tak takie coś mam i działa. Chodziło mi o zrobienie tego, nie wiem bardziej profesjonalnie :)

W tym pierwszym zapytaniu to wiem że to nie działa, robiłem tyle możliwości i kombinacji a podałem tylko którąś aby było wiadomo o co chodzi.

Ale i tak dzięki wszystkim. Nie mam wyjścia zostanę przy tej dłuższej co proponuje bold.

to co chcesz na pewno da się zrobić w jednym zapytaniu, z podzapytaniem albo przez DELETE t1 FROM t1 INNER JOIN t2...

ale gotowego nikt ci nie da, bo podałeś za mało danych - nie znam schematu tabeli, a zapytanie podane w pierwszym poście jest bez sensu (szukasz url w id)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności