Skocz do zawartości

Opis stopki w description?

kasia1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Mam pewnego rodzaju problem z description mojej strony. Ostatnio strona na jedną frazę pojawiła się dosyć wysoko w wynikach wyszukiwania, jednak opis zamiast normalnego description, które mam dobrze ustawione we wszystkich innych przypadkach jest zaczerpnięty ze stopki. (wszystkie słowa kluczowe)

Co może powodować ten błąd?

A jeśli bardzo Ci zależy, to w description wpleć tę frazę i jej elementy - ale na efekty będziesz musiała poczekać do kolejnego indeksowania strony - przykład:

fraza: "czerowne suszone kwiaty polne"

desc: "Szukasz czerowonych suszonych kwiatów polnych? U nas znajdziesz czerwone, żółte i zielone kwiaty - sprawdź"

- masz dużą szansę że google wybierze desc :)

Profesjonalne, niedrogie i trwałe nagłośnienie kościołów i obiektów sakralnych.

Oparta na fachowej wiedzy, profesjonalna akustyka pomieszczeń i wnętrz - dla niespotykanego komfortu słuchania muzyki.

Nowy sklep muzyczny w sieci - jedyny oferujący 3-letnią gwarancję na wszystkie produkty.

Ok. Dzięki za pomoc.

Mam też drugą kwestię, a nie chce rozpoczynać nowego tematu. Otóż we wrześniu zamówiłam sobie firmę katalogującą z braku czasu na własne działania. Mieli dodać stronę do 100 katalogów na 2 frazy. Mieli robić po 10 wpisów dziennie. Moim błędem było, że nie sprawdziłam jak to się odbywało gdy dostałam raport z listą katalogów do których strona została dodana. Chciałam ostatnio zebrać wszystkie wpisy, aby je podlinkować i okazało się, że ta firma katalogująca dodała stronę jednego dnia do ilu się katalogów dało. Mało tego z jednym i tym samym opisem. Spam totalny. uwzględnili tylko jedną frazę przy dodawaniu. W przeważającej większości strony nie ma w katalogach albo została stamtąd usunięta.

Katalogi do których strona została dodana to wartościowe SEO katalogi z dobrym PR i dużą ilością wpisów.

Da się coś zrobić w tej sytuacji, ja chciałam te wpisy podlinkować, ale ma to jakikolwiek sens jak zawsze występuje ta sama treść w opisach i jednego dnia był masakryczny przyrost linków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności