Skocz do zawartości

Zalety i wady subdomen

nertos

Rekomendowane odpowiedzi

powiedzcie co przemawia za zrobieniem subdomeny strona.moje-www.pl nad moje-www.pl/strona ? Jakie są plusy i minusy jednego i drugiego rozwiązania?

- strona.moje-www.pl - jest można powiedzieć osobnym adresem i jako taki będzie traktowany przez wyszukiwarki. Są jednak pewne odstępstwa od tej reguły.

- moje-www.pl/strona - to podkatalog, dziedziczy on wady i zalety danego serwisu. Pozycjonując podkatalog wzmacniasz domenę.

Ja mam taką zasadę, jak serwis ma żyć własnym życiem to idzie na subdomenę. Jak ma być to mniej lub bardziej istotna cześć witryny ale tylko jej część to robię katalog.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Np. łatwiej się dodaje do katalogów subdomenę, bo mało które przyjmują podstrony. Zazwyczaj stosuje się metodę przekierowania domena.pl/aaa -> aaa.domena.pl

Subdomena to osobny serwis, ale można też zrobić, aby była traktowana jako część domeny głównej.

Podłączę się pod topic, bo pytanie podobne.

Czy subdomeny są gorzej traktowane niż zwykłe domeny?

Odkąd dowiedziałem się że panuje opinia, że np domeny .info są słabsze niż inne, to myślę że analogiczne by było, żeby subdomeny były jeszcze słabsze.

Jakie jest Wasze zdanie?

PYT: Wiemy że strony .edu i .gov otrzymują lepsze rankingi niż strony .com lub .org. Czy jest to podobny bonus dla stron nonprofit ?

ODP: Nie ma żadnego tzw. „.edu boost” wynikającego z samego faktu TLD domeny.

źródło:

https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/pr...ywiad-w-pigulce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności