Skocz do zawartości

Zaplecze pod GotLink?

eh69

Rekomendowane odpowiedzi

Google ostatnio przyczepiło się katalogów easydir i webmini dlatego te 2 katalogi odpadają pod swle(jedyne wyjście to zrobienie z tego prawdziwego katalogu z miarę unikalna templatka) Nadal dobrym wyjściem pod swle są czytniki rss dobrze zrobione i w miarę pod użytkownika na mocnym serwerze mogą zebrać sporo punktów;) Ale też trzeba uważać google ostatnio banuje takie strony więc jakiś unikalny prosty szablonik i kilka linków(np z swla) i jest git.

Katalogi warto tworzyć ale najlepsze wyniki dają te moderowane. Dzięki czemu treść jest interesująca i stosunkowo unikalna.

Ja wychodzę z założenia że G bierze pod uwagę tylko interesujące strony a na wszelki spam nakładane są filtry, bany albo obniżane znaczenia dla linków.

Lepiej katalogować w dobrych serwisach i tworzyć dobre zaplecza, wnoszące coś ciekawego dla użytkowników.

Najlepsze rozwiązanie dla każdej firmy to Aplikacja dla firm CRM , a szkolenia znajdziesz w bazie szkoleń

Google ostatnio przyczepiło się katalogów easydir i webmini dlatego te 2 katalogi odpadają pod swle(jedyne wyjście to zrobienie z tego prawdziwego katalogu z miarę unikalna templatka) Nadal dobrym wyjściem pod swle są czytniki rss dobrze zrobione i w miarę pod użytkownika na mocnym serwerze mogą zebrać sporo punktów;) Ale też trzeba uważać google ostatnio banuje takie strony więc jakiś unikalny prosty szablonik i kilka linków(np z swla) i jest git.

Możesz rozwinąć terminy "pod użytkownika", "na mocnym serwerze"? Co to znaczy czytnik RSS pod użytkownika i po co mi do tego mocny serwer? RSS obciąża serwer?

Katalogi warto tworzyć ale najlepsze wyniki dają te moderowane. Dzięki czemu treść jest interesująca i stosunkowo unikalna.

Ja wychodzę z założenia że G bierze pod uwagę tylko interesujące strony a na wszelki spam nakładane są filtry, bany albo obniżane znaczenia dla linków.

Lepiej katalogować w dobrych serwisach i tworzyć dobre zaplecza, wnoszące coś ciekawego dla użytkowników.

A czytałeś mojego posta? Nie chcę katalogować, a zbierać punkty SWL ;)

...

Ale też trzeba uważać google ostatnio banuje takie strony więc jakiś unikalny prosty szablonik i kilka linków(np z swla) i jest git.

Racja, dane na pewno już masz w bazie, więc teraz warto przerobić kod strony i Twoje katalogi podniosą się w google.

Najlepsze rozwiązanie dla każdej firmy to Aplikacja dla firm CRM , a szkolenia znajdziesz w bazie szkoleń

Możesz rozwinąć terminy "pod użytkownika", "na mocnym serwerze"? Co to znaczy czytnik RSS pod użytkownika i po co mi do tego mocny serwer? RSS obciąża serwer?

Więc tak strony robione pod użytkownika to takie które przyciągają użytkowników nie są robione tylko i wyłącznie dla wyszukiwarek. Więc strony {czytane|oglądane} przez użytkowników muszą być zrobione tak aby użytkownik mógł się w niej odnaleźć i nie uciekł po pierwszym spojrzeniu. Dlatego odpadają darmowe templatki lepiej stworzyć prosta ale unikalna templatke której nikt nie widział i nawet z ciekawości doda swój wpis.

Czytniki rss to są strony które pobierają wiadomości z innych {serwisów|portali} i umieszczają ja na naszej stronie w ten sposób tworząc masę podstron na naszej stronie. Mocny serwer to VPS lub jakis dedyk który najlepiej niema ograniczenia transferowego, potrzebny jest do tego zeby utrzymać te serwisy wiadomo że jeżeli czytnik będzie pobierał dane z innych serwisów powiedzmy 3x na dobę zjadając przy tym cała masę transferu i użycia procesora mało który serwer wirtualny wytrzyma przeciążenie więcej niż jednego serwisu rss.:)

Chyba odpowiedziałem zrozumiale;) Mam nadzieję jak coś śmiało pytaj dalej.

Czytniki rss to są strony które pobierają wiadomości z innych {serwisów|portali} i umieszczają ja na naszej stronie w ten sposób tworząc masę podstron na naszej stronie. Mocny serwer to VPS lub jakis dedyk który najlepiej niema ograniczenia transferowego, potrzebny jest do tego zeby utrzymać te serwisy wiadomo że jeżeli czytnik będzie pobierał dane z innych serwisów powiedzmy 3x na dobę zjadając przy tym cała masę transferu i użycia procesora mało który serwer wirtualny wytrzyma przeciążenie więcej niż jednego serwisu rss.

Kupowac VPSa na smieciowe zaplecze pod GotLinka to chyba lekka przesada. Lepiej postawić taki serwis na darmowym hostingu i nawet jak cie wyrzucą po jakims czasie to se załozysz nowe konto i przerzucisz baze. Poza tym ja miałem swego czasu 2 takie czytniki na darmowym hoście i nie dostałem zadnego bana, jedyno co zauwazyłem to to ze Google juz tego tak specjalnie dobrze nie trawi i site nie jest wg mnie zadawalajacy.

Jedziesz na wakacje ? baza noclegowa na pewno ci się przyda

Największy i najładniejszy katalog turystyczny w Polsce

Niby dlaczego odpadają? Od zawsze przecież spamowe katalogi były banowane przez googla. Katalogowanie w easy i webmini daje całkiem przyzwoite efekty, niestety szkoda że te katalogi mają krótką żywotność no ale ciągle powstają nowe :)

Gribo:

ale na darmowym (chyba) nie odpalisz phpa z kodem wyświetlającym linki np gotlinka ?

a dlaczego niby ? wystarczy że serwer ma w php.ini allow_url_fopen = On i wszystko możesz postawić

Jedziesz na wakacje ? baza noclegowa na pewno ci się przyda

Największy i najładniejszy katalog turystyczny w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności