Skocz do zawartości

POP'owe HITY :P

tjay99

Rekomendowane odpowiedzi

"...dziś muzyka to syf, a nie przełom jak kiedyś..." O.S.T.R.

Kto zna takie "hity" jak Waka-Waka niejakiej Shakiry czy też dyskotekowy "hit" - papa americano ? Chyba większość je zna. Ale nie wszyscy wiedzą, że to zwykłe covery.

Rok 1982:

...a jeszcze wcześniej w roku 1956: https://www.youtube.com/watch?v=iX9LSJAXoQc

I jak tu się nie zgodzić z trafnością cytatu z początku tego posta? ;)

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Ja wiedziałem ;)

Nie od dziś wiadomo że w muzyce popularnej ma być umc umc i per*olnięcie. I nie warto sie w niej doszukiwać czegoś czego w niej nie ma, to jest muzyka do poskakania i tyle, ale mi się podoba :wow: Czegoś "głębszego" też lubie oczywiście posłuchać.

No tak to jest muzyka do poskakania. Ale dzisiaj trudno znaleźć prawdziwe piosenki z jakimś przekazem.

Jak sobie przypomnę takie utwory jak np. "Dorosłe dzieci" od Turbo, "Do kołyski" Dżemu czy chociażby "Autobiografie" Perfectu ;)

Aż tęsknie za czasami, w których nigdy nie żyłem :wow:

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Szare czasy komunizmu stymulowały ludzi do większego zaangażowania się w sztukę dla sztuki a nie dla pieniędzy. Ale czy warto tęsknić z tego powodu za tamtą epoką?

Jeżeli nie oglądałeś tego filmu to obejrzyj bo warto, zobaczysz dlaczego część hitów tamtych czasów powstawała. Dobra muzyka nadal istnieje tylko proporcje między tą "wartościową" a tą "pustą" się zmieniły.

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności