Skocz do zawartości

Daty a optymalizacja

Splif

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki dylemat, piszę tutaj, bo to nic poważnego, ale tak zastanawia mnie to i nie daje spać ;).

Jestem w trakcie robienia contentu na stronę, gdzie występuje sporo dat, psujących nieco statystykę wyrazów.

Chodzi mi tutaj o warianty: 12 lipiec 2010, 1.VII, 1.01.2010

I mam pytanie, czy np. 12 lipiec 2010 G policzy jako 3 wyrazy? (bo tak na zdrowy rozsądek powinno zrobić)...a jak policzy 1.04, albo 01.IV - jako jeden wyraz?

Zadaje te pytania z moim wariantem odpowiedzi, ale chciałbym waszą opinię poznać, może ktoś akurat to sprawdzał. Co jest według was korzystniejsze, i z czego to wynika.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Nie wiem dokladnie co chcesz uzyskac przez te daty ale sa one zupelniej bezwartosciowe, chyba ze pozycjonujesz strone pod wlasnie te frazy, czyli daty :)

Dla Google to jest obojetne czy daty beda wygladaly tak czy tak, i jaka metoda zostana one napisane. A jesli chodzi o to ile wyrazow jest to dla G, to raczej 3 skoro sa 3 odzielone spacjami slowa/liczby.

Nie wiem dokladnie co chcesz uzyskac przez te daty

tak jak napisałem:

występuje sporo dat, psujących nieco statystykę wyrazów

Jeżeli będę miał 10 dat, po 2-3 wyrazy to daje 20-30 słów, których tak na prawdę nie potrzebuje w keyword density. Raz - obniża statystykę, dwa - nie chcę, żeby na przykład lipiec stał się czołową frazą :)

A jesli chodzi o to ile wyrazow jest to dla G, to raczej 3 skoro sa 3 odzielone spacjami slowa/liczby.

Też mi się tak wydaje. A co w przypadku 1.01.2010?

Pozostaje też opcja zrobienia dat w formie obrazka, ale to pozostawiam jako ostateczność.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności