Skocz do zawartości

Moje techniki - czy dobre?

mareczek123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś tam czasu czytałem sobie to forum, i z upływem czasu nabierałem jakiejś tam wiedzy, którą testowałem sobie na stronkach które tworzyłem.

Efekt nie był najgorszy a strony rzeczywiście pięły się w google.

Jednak obecnie jestem na etapie tworzenia dość dużych portali, i muszę doszlifować swoje umiejętności. Chciałbym się zapytać o rzeczy, które robię, czy robię je dobrze i o rzeczy których nie rozumiem, aby sie ich nauczyć.

1. Stronę dodaję do katalogów, tematycznie tam gdzie należy, zaczynając sobie od najwyższego PR. Dodaje systematycznie, codziennie mniej więcej po 10 wpisów (przy obecnym wyczekiwaniu na dostanie sie do katalogu to raczej nie za wiele chyba, ostatnio po pół roku dostałem potwierdzenie...). Wykorzystuje maksymalną ilość znaków a tam gdzie można daje linki w treści. Zaniedbuje katalogi z linkiem zwrotnym, od czasu do czasu dodaje jakiegoś płatnego.

2. Pisze artykuły i dodaje je również tematycznie do precli, przestrzegając miedzy innymi podstawowych zasad - unikalna treść, 1k znaków and more, do 3 linków, link do strony głównej i jakiejś podstrony oraz do strony zapleczowej jak jest, ew. jakiegoś zaindeksowanego wpisu w katalogu, używam mocnych anhorów (czyli tych głównych dla mnie).

3. Po tym jak pojawi sie szereg wpisów w katalogach i w preclach, te najmocniejsze dodaje znowu do katalogów. Tu mam małe pytanie, to znaczy mam dodawać wpis do katalogu o innym wpisie w katalogu/preclu ? Co to znaczy wysłać na nie blastra? ;)

4. Chodzę po forach tematycznych i w stopce umieszczam link do mojej strony, w międzyczasie dyskutuje sobie na tych forach, systematycznie zwiększając ilość wpisów i wejść z tych linków na moja stronę.

5. Zaplecze -jak zwykle najmniej zrozumiałe. Ale robię tak :

a) zakładam np forum na subdomenie w domenie głównej i w jakiś przyklejonych tematach daje linki do stron z mojego portalu.

:D pod domenami nawiązującymi do mojej strony otwieram na innych serwerach (inne IP) małe stronki, które linkują do podstron głównego serwisu oraz do wpisów w katalogach/preclach.

c) proszę o podpowiedź co jeszcze jest w zapleczu?

6. Być może udaje mi sie zdobyć linki z stron o podobnej tematyce, ale to raczej wątpliwe.

7. W jakiś magiczny bliżej nie znany mi sposób linkuje to wszystko razem i zaciągam sieć

8. Ciesze sie - jestem w pierwszej 3 w google :wow:

Wiem że to są w zasadzie podstawowe techniki, ale sądzę, że ich dokładne przeprowadzenie nadal może zapewnić dość duży sukces. Pytanie tylko czy nigdzie nie popełniam jakiegoś rażącego błędu, oraz czy nie zapominam o czymś ważnym. Zaniedbuje tu dodawanie w księgach gości chyba nie ma to tak wielkiego znaczenia obecnie. Natomiast nad SWL za dobrze sie nie znam, a wiem że jego nieumiejętne stosowanie może być groźne.

I to chyba tyle, po roku/półtora powinienem spokojnie zawitać w pierwszej 5, do tego dochodzi jeszcze sam portal i jego środek, który jednak powinien sam z siebie wywołać dość duży ruch jak pójdzie o nim fama.

Mam nadzieję, że komuś bedzie się chciało przebrnąć przez ten tekst, i udzielić chodziarz odpowiedzi TAK/NIE.

POZDRAWIAM

Ad1. Dodawaj znacznie większą ilość katalogów, to i tak w niczym Ci nie przeszkodzi a indeksacja linków przyjdzie z czasem.

Ad2. Jak wyżej

Ad3. Możesz linkować wpisy do katalogów ale to mozolna sprawa. Wykorzystaj systemy wymiany linków do tego aby podlinkować wpisy lub jak napisałeś "blastry" ( powinno być blasty ) kup i podlinkuj wpisy.

Ad4. Chwali się

Ad5. Z tym forum to takie sobie rozwiązanie bo i tak linkujesz na tej samej domenie. Zaplecze budujesz w oparciu o różne adresy IP, różne domeny i silniki. Treść plus linki do strony pozycjonowanej - tak w skrócie.

Ad6. Próbuj

Ad7. Nie wiem o co chodzi "zaciągam sieć" :/

Ad8. Oby, zależy jaka tematyka i czy masz silną konkurencję.

Ad1. Dodawaj znacznie większą ilość katalogów, to i tak w niczym Ci nie przeszkodzi a indeksacja linków przyjdzie z czasem.

Ad2. Jak wyżej

Aha czyli ile, spokojnie mogę np dodawać po 50 wpisów dziennie?

Ad3. Możesz linkować wpisy do katalogów ale to mozolna sprawa. Wykorzystaj systemy wymiany linków do tego aby podlinkować wpisy lub jak napisałeś "blastry" ( powinno być blasty ) kup i podlinkuj wpisy.

Przyznam się, że nie szukałem jak to zrobić, te wymiany linków są dla mnie jakieś skomplikowane. Moge prosic jakieś odnośniki do tematów gdzie jest wyjaśnione podlinkowywanie wpisów SWL'em i Blastami ?

Ad4. Chwali się

Ad5. Z tym forum to takie sobie rozwiązanie bo i tak linkujesz na tej samej domenie. Zaplecze budujesz w oparciu o różne adresy IP, różne domeny i silniki. Treść plus linki do strony pozycjonowanej - tak w skrócie.

To pewnie nie tylko mi sprawia największe trudności. Ciężko jest wyobrazić mi sobie budowanie zewnętrznych - atrakcyjnych stron - skoro nawet ze strona główną jest ciężko, żeby była rozchwytywana. Postawienie 10 zewnętrznych stron z tematyka strony głównej i pewnie jeszcze zmienną treścią to jak budowanie każdej dużej strony z osobna. No ale jak trzeba to trzeba. Rozumiem że do tego wszystkiego strony zapleczowe również dodaje do katalogów?

Ad6. Próbuj

Ad7. Nie wiem o co chodzi "zaciągam sieć" :/

To było z "Misia" :) Halo, tu „Brzoza”, tu „Brzoza”! Źle cię słyszę!...

Ad8. Oby, zależy jaka tematyka i czy masz silną konkurencję.

Czy domena to nie jest już połowa sukcesu? Zawsze wydawało mi się, że np pozycionując strone od Ubezpieczeń, i mając domenę - Ubezpieczenia.xx połowa roboty jest już za mną. Do tego jeżeli to .xx jest domeną globalną sprawa jest jeszcze łatwiejsza. I taką domenę właśnie posiadam. No ale może sie mylę?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności