Skocz do zawartości

Nazwa domeny pomaga w pozycjonowaniu!

sylyx

Rekomendowane odpowiedzi

praca praca i jeszcze raz praca panowie i panie

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jeśli nowy posiadacz liczył by na nawet najmniejsze fory w pozycjach ze względu na nazwę, to może i tak, ale poza top20....

Pozycjonowanie.com zagospodarowane. Nie znam właściciela i nie wiem co będzie z nią robił, ale chętnie się z Tobą założę o Jaśka, że za dwa lata będzie na pierwszej pozycji.

Hmm dla mnie to tak, nazwa domeny dla SEO ma małe znaczenia, ale ma.

Frazy jednowyrazowych trzeba linkować, pozycjonować itd. Jeśli takie domeny są wysoki, to IMHO z tego powodu, że ktoś zna się nad marketingiem internetowym, bo:

Wydał majątek za domeny.

Wydał majątek za pozycjonowanie.

Wydał majątek za marketing w internecie/budowanie brandu/marketing poza inetu itd.

Z drugiej strony:

Fraza np. trzywyrazowa.

Być może, że prościej kupić kilkanaście domen dla tych trzywyrazowych fraz, i będziesz wysoki, bo i tak będzie mało konkurencji.

Ogólnie to 'budująca' i podnosząca morale informacja dla ludzi z di.pl

Na di.pl nie funkcjonuje coś takiego jak "morale".

Pozycjonowanie.com zagospodarowane. Nie znam właściciela i nie wiem co będzie z nią robił, ale chętnie się z Tobą założę o Jaśka, że za dwa lata będzie na pierwszej pozycji.

Za dwa lata na pierwszej pozycji będzie GMaps. Później GAdWords. Później jakiś nowy wynalazek od G. A po pierwszej dziesiątce będzie miejsce dla pozycjonowanych stron więc zapewne zakład byś przegrał.

Dla mnie firma która zajmuje się pozycjonowanie wykupująca taką domenę (ułatwiającą pozycjonowanie) to śmiech na sali. "Marka" na tym nie zyska.

założę o Jaśka, że za dwa lata będzie na pierwszej pozycji.

Czy masz na myśli jakiś konkretny dzień ? Są tu użytkownicy dla których to pikuś pojawić się na dzień czy dwa w top1......

Równie dobrze mógłbyś się założyć, że właściciel tej domeny nauczy się w ciągu roku Pana Tadeusza na pamięć - nie wątpię, że to jest wykonalne.

Musisz mieć naprawdę mało klientów na domeny, że tak podgrzewasz wątek. Co z tego, że słowa kluczowe w domenie mają fory w google ?? Zresztą napisali, że będą się temu przyglądać co może oznaczać, że ten plusik niebawem zniknie.

Bez wątpienia znasz się na domenach, ale o pozycjonowaniu to nie masz zielonego pojęcia - w dzisiejszych czasach pozycje w TOP zależą TYLKO od tego , który pozycjoner jest zasobniejszy i cwańszy i ma więcej szczęścia od innych a nie od brzmienia domeny.

Rapidshare to nie wszystko. Tak jak życie bez błyszczyka ma sens.

Lubię czytać ciekawe komiksy z kolorowymi obrazkami.

Dla mnie firma która zajmuje się pozycjonowanie wykupująca taką domenę (ułatwiającą pozycjonowanie) to śmiech na sali.

dziwne stwierdzenie, niby czemu? :P Liczę się rezultat

Skoro nie potrafią sami pozycjonować się niezależnie od domeny to chyba "rezultat" mówi sam za siebie.

A Ty, Korneliusz przystopuj trochę. Bo jeśli faktycznie panom z Google przestanie się podobać to że domena z keywordami się lepiej pozycjonuje to cały ten nasz interes szlag trafi.

Nazwa domeny nie zapewnia TOP o czym ty mówisz? ile stron wy-pozycjonowałeś 5? na frazę "ciocia Ania z Kolobrzega"?

Przystań pisać rzeczy o których nie masz pojęcia, nazwa domeny w przeliczeniu może dąć ( ale nie musi ) ok 1-2 % "kopa" NIC więcej.Pokory kolego, jesteś nowy a obrażasz już innych i piszesz rzeczy o których gdzieś "słyszałeś".

Ja robiłem testy z nazwami domen i wiem co pisze.

firma która zajmuje się pozycjonowanie

załóż firmę i pokaz co potrafisz (Konkurs SEO), a jak nie potrafisz to czytaj, wypowiadaj się ale stosuj się do zasad panujących na PIO, nikt cie na sile tu tolerować nie będzie :P

że domena z keywordami się lepiej pozycjonuje

masz potwierdzenia, jakiś test?

"Marka" na tym nie zyska.

skąd o tym wiesz?

ale chętnie się z Tobą założę o Jaśka, że za dwa lata będzie na pierwszej pozycji.

Czy tak dobrego domeniarza nie stać na droższą i lepszą reklamę ? 10 zł miesięcznie, albo i mniej wyjdzie za tego jaśka to straszna bieda.

Twoja renoma powinna Cię obligować do czegoś naprawdę ambitnego. Chociaż znajdziesz też tutaj jakiegoś klienta - nie będzie to może sprzedaż roku, ale ziarnko do ziarnka ...

M

ps. obserwuję tę domenę modelki - pięknie pojawia się na top1, ależ przy jakim zapleczu i linkowaniu. Nawet ktoś ostro zaczął ją katalogować. Gratulacje.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nazwa domeny nie zapewnia TOP o czym ty mówisz? ile stron wy-pozycjonowałeś 5? na frazę "ciocia Ania z Kolobrzega"?

Przystań pisać rzeczy o których nie masz pojęcia, nazwa domeny w przeliczeniu może dąć ( ale nie musi ) ok 1-2 % "kopa" NIC więcej.Pokory kolego, jesteś nowy a obrażasz już innych i piszesz rzeczy o których gdzieś "słyszałeś".

Ja robiłem testy z nazwami domen i wiem co pisze.

Oczywiście że nie zapewnia ale jest bardzo w tym pomocna. Poza tym - Nie znasz mnie i nie wiesz co pozycjonowałem oraz na jakie frazy więc trochę przystopuj. A to że na forum jestem "nowy" nie świadczy o niczym. Wg tego co mówisz to każdy kto nie jest zarejestrowany na PiO to newbie i człowiek bez pojęcia. I wcale nikogo nie obrażam. Piszę co wiem z doświadczenia.

Również robiłem testy z nazwami domen i również wiem co piszę.

załóż firmę i pokaz co potrafisz (Konkurs SEO), a jak nie potrafisz to czytaj, wypowiadaj się ale stosuj się do zasad panujących na PIO, nikt cie na sile tu tolerować nie będzie :P

A jakie tu są zasady? Przyznawanie racji "starszym"? Trochę się chyba zagalopowałeś...

Włączyłem ban

ej, nie znam się a można tutaj na forum zaznaczyć userów których dyskusji nie chce się oglądać ? To fajna sprawa by była. Nawet niektórych bym poprosił, żeby mnie dopisali do listy.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

oponywarszawa.com wolna domena, kup i zrób top na Opony Warszawa.

Biegnę! Bo MaxPan tak powiedział :P

Każdy ma własne zdanie i jest grupa ludzi którzy więcej % przypisują domenie i druga która uważa że to śmiech na sali :D Podział prosty i oczywisty i ja nie mam nikomu za złe że uważa iż domena nie ma praktycznie znaczenia. To nawet lepiej :shout: Więcej miejsca dla "nas".

ej, nie znam się a można tutaj na forum zaznaczyć userów których dyskusji nie chce się oglądać ? To fajna sprawa by była. Nawet niektórych bym poprosił, żeby mnie dopisali do listy.

Wchodzisz w profil użytkownika i po lewej w "Opcje" - "Ignoruj użytkownika".

1. cutts nigdzie nie stwierdzł, że keyword w domenie ma znaczenie

2. wg mnie ma znaczenie (i mam testy potwierdzające to, i mam wyniki), oczywiście wiadomo, że jeśli na dany keyword jest mocny top to domena sama sie nie przebije, natomiast z pewnością keyword w domenie jest jednym z czynników. take a look (pkt 3).

3. jak ktoś uważa, że nie, że domena nie ma znaczenia w seo - pewnie całkiem przypadkiem i zupełnie niechcący zniknęły wszystkie domeny wpolscemamymocneseo.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności