Skocz do zawartości

Nazwa domeny pomaga w pozycjonowaniu!

sylyx

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=kl...amp;btnG=Szukaj bez pozycjonowania weszła do top 10 na najczęściej używaną frazę w internecie. Inne strony mają pełno linków z "kliknij tu" w anchor tekście. To działa tylko dla domen dokładnie takich jak fraza lub synonimów rozpoznawanych przez Google ("tutaj" zamiast "tu"), dla niedokładnych np. fraza24 wcale nie widzę efektu sztucznego podwyższania pozycji przez Google. Przypuszczam, że Google w algorytmie PageRank uwzględnia fakt, że ludzie korzystają też z paska adresu a nie tylko z linków.

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Aaa linki w stopce. :|

On już tak standardowo podgrzewa raz na jakiś czas - każdy reklamuje jak może.

Tak z ciekawości sprawdziłem fraze s e x jak wygląda w google.com i jakoś blado wypada teza... ( a ta domena to chyba aż za bardzo jest linkowana z naturalnym anchorem )

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

zgadza się, ma wpływ ale tylko w b. słabo konkurencyjnych frazach natomiast wzrosło znaczenie wieku domen ale to też odnosi się bardziej do zwiększenia wartości wieku w linkowaniu niż bezpośredniego wpływu na pozycje, poza tym to że jest wiele WP w serpach nie wynika z tego że algorytm go docenił tylko z tego, że jest najpopularniejszym CMSem w sieci , najłatwiej konfigurowalnym i najprostszym w obsłudze (do tego że witryny oparte na WP są wysoko przyczyniła się też poniekąd preclomania)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tylko z tego, że jest najpopularniejszym CMSem w sieci .....

I jak się ktoś przyjrzy źródłom generowanych stron, to zobaczy, że został dopracowany modelowo pod praktycznie każdym względem. W przeciwieństwie do wielu innych różnych skryptów.

Wspominany artykuł zresztą to luźna kompilacja wniosków - m.in. z blogu Zgreda itp.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

natomiast wzrosło znaczenie wieku domen

Mam bardzo podobne spostrzeżenia. O ile jeszcze w wypadku niektórych nawet trudniejszych frazek można przebić się jakoś do TOP10 to potem pięcie sie w górę jest cholernie ciężkie (moja domena niecały rok, top10 domen konkurencyjnych po 5-8lat w serpach).

T.

zgadza się, ma wpływ ale tylko w b. słabo konkurencyjnych frazach natomiast wzrosło znaczenie wieku domen ale to też odnosi się bardziej do zwiększenia wartości wieku w linkowaniu niż bezpośredniego wpływu na pozycje, poza tym to że jest wiele WP w serpach nie wynika z tego że algorytm go docenił tylko z tego, że jest najpopularniejszym CMSem w sieci , najłatwiej konfigurowalnym i najprostszym w obsłudze (do tego że witryny oparte na WP są wysoko przyczyniła się też poniekąd preclomania)

Wiek to kolejny argument, gdyż większość dobrych nazw generycznych została zarejestrowana dawno temu.

Wg mnie wiek domen/linkow ma taką samą moc jak i przed zmiana algorytmu. Google teraz mocniej bada linki, kazde podrasowanie algorytmu to kupa banow nawet na stare domeny. Utrata kilku starych linkow potrafi niezle wykopac strone z serpow. Anchor jak najbardziej przybral na mocy. Mozna bylo sie tego spodziewac w momencie jak google wrzucilo adres strony wyzej niz opis. Watpie by google bawilo sie w estetyke.

O_o

Słowa kluczowe w nazwie domeny wpływają na pozycję strony w wynikach wyszukiwania... i na co dzisiaj przypadkowo się natknąłem? Domena w stylu siekaczdomiesa.info.pl

Chcielibyście, żeby było więcej tego typu adresów? Bez komentarza... :blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności