Skocz do zawartości

Jednoczesne wahania niemal wszystkich stron

dziobek

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem od kilku dni ciekawą rzecz. A mianowicie, linkuje ostatnio kilka z moich stronek, do tego kilku klientów. Stronki stoją na różnych serwerach, różne mają domeny.

Część miała stałe wysokie pozycje już od ponad trzech lat.

Ostatnio popsuł mi się Firefox, więc dość sporo siedziałem na chrome, dodawałem z tej przeglądarki do katalogów, itp.

Głównie szukałem tematycznych stron gdzie mogę wstawić linki. Frazy tych stron nie są powiązane ze sobą.

Nagle pozycje dosłownie wszystkich stron zaczęły skakać, latać w górę i w dół, praktycznie z godziny na godzinę są inne.

Raz lecą wszystkie frazy, raz jedna, raz kilka.

Nie chcę tu rodzić jakichś herezji na temat chrome.

Ale nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Ktoś z was zauważył coś podobnego?

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

ciekawa sprawa czyli wychodzi na to ze chrom to system szpiegowski :D

no mam nadzieję, że da się to jakoś racjonalnie wytłumaczyć.

Na jednym serwerze mam 7 stron postawionych na subdomenach jednej domeny, ich wiek waha się od 3 lat do 8 miesięcy. 5 stronki to reklamówki znajomych firm, przez co mają niektóre wspólne frazy (miasto), ale mają kilka różnych, dwie stronki są o całkowicie różnej tematyce.

Na drugim serwerze mam 4 stronki, dwie postawione na subdomenach jednej domeny, dwie na innej, tematyka różna.

Na trzecim serwerze jest tylko strona firmowa,stroi ona na domenie, żadne subdomeny nie stoją.

Serwery mają rożne IP.

Pozycje skaczą bez sensu, np. na frazę bez polskich znaków stronka jest top2,a z polskim znakiem nie ma w top 100.

PS. pozycje sprawdzam Free Monitor for Google ( używam już od kilku lat, jest prawidłowo skonfigurowany) oraz przez webpozycja.pl

Nie chcę tu rodzić jakichś herezji na temat chrome.

zauważyłem to kiedyś, ale nie pamiętam czy wyczyscilem historię

ciekawa sprawa czyli wychodzi na to ze chrom to system szpiegowski smile.gif

no w końcu musi być jakiś powód dla którego ze google zrobiło sobie przeglądarkę hehhe ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

no w końcu musi być jakiś powód dla którego ze google zrobiło sobie przeglądarkę hehhe ;-)

Niektorzy do dzisiaj są przekonani, że Google to instytucja charytatywna nastawiona na robienie wszystkiego bezinteresownie i absolutnie nie zbiera informacji, które by mogły pomagac w analizie danych :)

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

przerzuciłem się na ff i safari, linkuje i część stron przestaje latać tak bardzo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności