Skocz do zawartości

Ameryka Północna i południowa - jak ugryźć

mareczek123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się jak ugryźć taką sytuacje gdzie chciałbym aby moje strony były wypozycionowane pod takie kraje jak Brazylia, Meksyk, Stany Zjednoczone, Venezuela ? Strony tłumaczone są po angielsku, portugalsku i Hiszpańsku oraz znajdują się na domenach globalnych.

Niektóre z nich są również po polsku, i te strony dodaje do polskich katalogów, precli itd.

Strony w obcych językach dodaje tylko do angielskich katalogów, oraz raz wykupiłem dodanie artykułów.

Jednak czy to wystarczy? Prosił bym o wskazówki jak to rozpracować jeszcze lepiej, może ktoś mógłby pokierować mnie do miejsc gdzie znajdę np spis katalogów precli, miejsc gdzie dodaje sie artykuły? Czy wpisy po angielsku tylko wystarcza, czy jednak warto pozycjonować też po portugalsku/hiszpańsku?

Problem z tymi jerzykami jest taki że jeżeli mówimy o języku portugalskim, to nie ogranicza sie on tylko do kraju - Portugalii, ale ma zasięg również na inne kraje gdzie jest językiem urzędowym. Czy oznaczało by to że jeżeli chcę żeby np strony były widoczne w Brazyli powinienem dodawać do katalogów brazylijskich ? Podobnie jest z Hiszpańskim dla meksyku, czy te strony powinny trafiać do meksykańskich katalogów?

Dzieki za wskazówki

Dodawaj wszystkie strony do rozych katalogow, nie ma znaczenia to w jakim jezyku jest dana strona, jesli masz katalog po anglielsku mozesz rowniez pozycjonowac w nim polskie frazy chociaz bedzie zapewne moc troche slabsza ale na pewno to nie zaszkodzi. Pisze to opierajac sie na wlasnych doswiadczeniach. Jesli chodzi o strony ktore sa przypisane do Brazylii ( ktore stoja na domenie .br ) nie beda sie one pokazywaly w wynikach wyszukiwania z opcja "po hiszpansku" gdyz sa one tylko i wylacznie dla kraju Brazylii, jesli chcesz stworzyc strone dla wszystkich krajow ktore posluguja sie jezykiem hiszpanskim, najlepiej wybrac domene .org , .com itd. Domena krajowa z gory jest przypisywana przez Google do danego kraju.

Domena krajowa z gory jest przypisywana przez Google do danego kraju.

eskarock.fm - znana strona mikronezyjska?

.tv zawsze jest z tuvalu?

.in zawsze jest z Indii?

Jesli nie wiesz czegos, to pytaj zamiast wprowadzac ludzi w błąd.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Jedna z moich stron to strona z koncówką com.br mam zamiar ja dodawać do angielsko jezycznych katalogów innymi na razie nie dysponuje, do polskich raczej nie ma sensu.

Pozostałe dwie domeny to .eu oraz .info i chciałbym żeby one były poprostu widoczne w obu amerykach ale również i u nas w europie. Wiem że w sumie trochę może być to trudne, no ale to bedą potężne portale więc jakaś szansa na to jest.

Czyli rozumiem że po prostu "czym chata bogata" dodawać jak idzie, byle by tematycznie i do wartościowych katalogów.

A czy np dodawanie do polskich katalogów stron w obcych językach ma sens?

Domena krajowa z gory jest przypisywana przez Google do danego kraju.

eskarock.fm - znana strona mikronezyjska?

.tv zawsze jest z tuvalu?

.in zawsze jest z Indii?

Jesli nie wiesz czegos, to pytaj zamiast wprowadzac ludzi w błąd.

To sa domeny krajowe ktore moga zostac uzyte rowniez w celach marketingowych lub organizacja ktora ja zearejestrowala dziala wlasnie w brazny okreslanej przez koncowke, a ze sa to wyjatki i autor nie napisal nigdzie ze tego typu domena go interesuje pozwolilem sobie przemilczec to kwestie. A ze domeny .tv , .fm sa przypisane z gory do danego kraju to tez prawda, roznica jest w tym ze mozna zmienic rynek docelowy w Google Webmaster Tools co w przypadku innych domen jednoznacznych nie jest mozliwe, wiec jak czegos nie jestes pewien to tez nie pisz ;)

_MaStErCoBrA_ - jestes niestety w bledzie z tym przypisywanie domeny. Glowny czynnik stabnowi jezyk strony. Udowodnil to np. IT ze swoja strona, ktyra byla na 1 miejscu na pozycjonowanie, a miala koncowke .de.

Choc jestem w stanie sie zgodzic z Toba, ze moze domena zadecydowac jezeli beda strony w tym samym jezyku, ktory obowiazuje w kilku krajach.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Mam jedna domene z koncowka .de, przez miesiac linkowania nie pokazala sie na zadnym miejscu w rankingu stron dla kraju dla ktorego pozycjonowalem, teksty byly rowniez w jezyku przypisanym dla tego kraju a mimo to wyswietlala sie jako strona niemiecka, najwidoczniej slabo linkowalem... W Google Webmaster Tools byla ona z gory przypisana dla Niemiec, nie bylo mozlwosci zmiany, pomimo ze caly content byl napisany w jezyku innym i byl unikalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności