Skocz do zawartości

Drugi tupolew

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Widac straszna ignorancje u kolegi porownujacego Kononowicza z JKM. Gwarantuje, ze ten "pajac" rozegralby kazdy Twoj argument. Wystarczy tylko dokladniej sie przyjrzec jego pogladom i dopiero wypowiadac sie na jego temat. No, ale jesli opierasz swoja wiedze na mediach to wcale sie nie dziwie, ze takie wyciagasz wnioski. To po prostu kolejny przyklad manipulacji medialnej, przyklad jak z inteligentnego, logicznie myslacego, majacego jakies tam idealy czlowieka robi sie "pajaca".

baner_mini.jpg

Jeśli chodzi o samą stronę, to pomysł trafiony, nie raz po katastrofie słyszałem opinię w stylu "szkoda, że on nie leciał tym samolotem". Wykonanie proste i intuicyjne.

Co do kwestii moralno-etycznych - widziałem już gorsze strony i już nie robią takie rzeczy na mnie i zapewne nie tylko wrażenia.

Jeśli chodzi o JKM - nie wiem czym on miałby się różnić od PO na przykład - to, że mówi o paliwie za 2 zł i likwidacji ZUSu czy innych cudach, raczej nie świadczy o nim wiarygodnie. Każdy, kto ma jakiekolwiek pojęcie o finansach państwa wie, że w ciągu najbliższych 100 lat nie da się przejść na realny liberalizm w kraju, chyba że nagle przestano by wypłacać emerytury i inne świadczenia osobom, które na to pracowały i odkładały. To jest technicznie nie możliwe, czy ktoś w to wierzy, czy nie. Można by sporo o tym pisać ale nie za bardzo warto.

Widzicie do czego doszło? Nikt nie mówi "ale głupi pomysł", "co za idiota to wymyślił"... każdy tylko milczy, zgadzają się...

No to ja powiem: głupi pomysł - na poziomie 14-latka. Co za idiota to wymyślił?

Gdyby powstała strona np. mam-dość-tych-polityków.pl sam bym poklikał. Najlepiej, żeby można się tam było podpisać, nadać temu rozgłos medialny i publicznie przedstawić na Wiejskiej.

W tej formie to dla mnie żenada i to w złym guście. Jeśli ma jeden z drugim coś do kogoś aż do tego stopnia, żeby wysyłać go drugim tupolewem, to niech przestanie być internetowym wojownikiem. Pociąg czy auto, wjazd na Wiejską i niech da swojemu wrogowi normalnie i przaśnie w ryja.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Każdy, kto ma jakiekolwiek pojęcie o finansach państwa wie, że w ciągu najbliższych 100 lat nie da się przejść na realny liberalizm w kraju, chyba że nagle przestano by wypłacać emerytury i inne świadczenia osobom, które na to pracowały i odkładały. To jest technicznie nie możliwe, czy ktoś w to wierzy, czy nie.

To prawda. Przy tak funkcjonującym Państwie się nie da. Ale jest też opcja aby zaległe emerytury wypłacić ludziom z innych pieniędzy niż te ZUSu.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

To prawda. Przy tak funkcjonującym Państwie się nie da. Ale jest też opcja aby zaległe emerytury wypłacić ludziom z innych pieniędzy niż te ZUSu.

Tylko z jakich ?

Pierwsza opcja to gigantyczna pożyczka, co jest nierealne np. z uwagi na odsetki i obecną stopę zadłużenia.

Druga to dodrukowanie środków - też nie realne z uwagi na konsekwencje.

Trzecia opcja to finansowanie z podatków - trzeba by znacznie zwiększyć wpływy, co kłóci się z ideą liberalną.

Każda inna opcja to już kombinowanie na podobnej zasadzie co obecny ZUS, chyba że o czymś nie wiem ale chętnie posłucham.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności