Skocz do zawartości

Kilka pytań początkującego

przemek1989k

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

chciałbym was zapytać czy orientujecie się może jak zareaguje wyszukiwarka Google, w przypadku gdy stworzę stronę internetową na której część artykułów będzie powielona z innej strony. Zmieniony zostanie tylko nagłówek artykułu - nie pytajcie po co mi to, jestem ciekaw tylko reakcji wyszukiwarek. Czy nowa strona zostanie normalnie pozycjonowana, czy też może dostać blokadę - czy może zagrozić to pozycji strony źródło ?

Kolejne moje pytanie, czy jest różnica w kolejności pozycjonowania strony : a mianowicie, czy lepiej jest wcześniej umieścić stronę w katalogach, dodać linki na forach a dopiero później dodać ją do wyszukiwarek np. Google ?

Czy może najpierw dodać do Googla a później do katalogów itp...

Czy jest różnica z jakich adresów IP są dodawane linki promujące moją stronę - czy jeżeli będzie to ciągle ten sam numer to pozycjonowanie będzie gorsze ?

Czy skuteczne, może okazać się dodanie strony wyłącznie do wyszukiwarek - natomiast pominięcie katalogów, for itp.. ?

Czy strona w takim przypadku może być na dobrym miejscu w wyszukiwarce ?

1. Czy automatyczne dodawarki stron do katalogów i wyszukiwarek są skuteczne, czy zostaną wzięte jako spam - czy mogą zaszkodzić ?

2. Czy znacie jakieś narzędzia dzięki którym można za darmo dodać stronę do wielu katalogów, precli, for, albo wyszukiwarek - aby nie wpisywać cały czas tematu, słów kluczowych, adresu url itp...

3. Co ile jest aktualizowany pagerank - mam stronę od jakiegoś czasu, mam dodane linki na innych stronach a jej alexarank oraz pagerank jest równy zero 0! Oczywiście strona jest dodana do wyszukiwarek i jest widoczna.... dlaczego tak się dzieje ?

4. Czy jest możliwość sprawdzenia kiedy na stronie ostatni raz był robot indeksujący ?

5. Czy systemy wymiany linków nie zniszczą mojej pozycji w wyszukiwarce - czy strona na tym nie ucierpi kiedy skorzystam z programu np. linkme ? Jaki program do wymiany linków jest według was najlepszy ? Gdzie warto wymienić się linkami ?

Głównie chodzi mi o narzędzia, które za darmo dodadzą moją stronę do katalogów, wyszukiwarek precli itp.. ale jedynie darmowe. Czy możecie takie polecić ?

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi,

Pozdrawiam

Więc tak

-teksty najlepiej swoje własne- unikatowe

- nie dodawaj strony do google, dodawaj ją do katalogów, a wyszukiwarka sama znajdzie twoją witrynę

- katalogi mają różne ip, tak więc... no chyba że chodzi o twoje zaplecze, to wtedy polecam różne ip

1,2- omnidd+ xrummer

3- nie sugeruj się page rankiem, bo to mało wart zielony pasek

4- jeśli linkujesz stronę i pojawiają się często nowe treści, robot jest bardzo często

5- nie korzystaj z swl, jak się na nich nie znasz

Pozdro :)

blokady raczej nie dostaniesz pełno jest serwisów które powielają swoje treści przykłąd:

exsite.pl, legalsite.pl, megasite.pl ...

dodaj do google i jednocześnie kataloguj :)

katalogowanie jest ważne więc nie pomijaj go

różne IP- bardzo ważna sprawa, najlepiej każde zaplecze na innym IP są specjalne seo hostingi które tanio zapewniają dużą ilość IP

najbardziej skuteczne jest ręczne katalogowanie, częsta zmiana opisu itd

najlepszy program to e-weblink... linkme tez jest Ok ale pamiętaj że podstawa to zrobić zaplecze które lepiej podlinkować właśnie przez swl

nie polecam nic z darmowych bo nie znam ale i tak ręczne dodawanie najlepsze

pozdrawiam

Ja tylko tak nawiąże co koledzy odpowiedzieli.

1. Polecone zostały 2 programy. Automaty, ale przede wszystkim nie są darmowe, a ten drugi to delikatnie mówiąc trochę kosztuje, trzeba jeszcze umieć z nich korzystać. Za darmo nie ma żadnych narzędzi do dodawania do katalgów/precli, oprócz twojej ręcznej pracy.

2. Co do różnego IP to odpowiedź wydaje mi się zbyt daleko w przód wychodząca :) Przemek1989k - jak to zrozumiałem - nie pytał się o zaplecze, ale o dodawanie do katalogów. A w takim przypadku dla G to nie ma znaczenia, bo on widzi link i wpis na stronie katalogu. Może to mieć jedynie znaczenie dla admina katalogu, jak zaczniesz spamować ;) Wtedy może zbanować takie IP.

3. PageRank - jeśli nie masz zamiaru stawiać strony, aby sprzedawać linki pozycjonujące, to nie przejmuj się PR. On nic nie ma wspólnego z ruchem na stronie i niski PR nie przeszkadza wypozycjonować wysoko frazy.

4. Tak jak koledzy radzą - rób wszystko jednocześnie. Przy okazji skorzystaj z Google Webtools. Tam będziesz miał informację kiedy odwiedził stronę robot G. A przy okazji jak masz mapę strony, najlepiej samoaktualizującą sie, to możesz tam podać, żeby G indeksował.

5. Dodawanie automatyczne, a tym bardziej półautomatyczne nie zostanie tylko z racji sposobu dodawania uznane za spam. Ale zostanie uznane za spam, w pierwszej kolejności przez adminów katalogów, gdy treściowo i ilościowo będzie pod spam podchodziło. A czy ręczne dodawanie jest lepsze od automatycznego to bezcelowa dyskusja. Tak naprawdę wszystko zależy od umiejętności i doświadczenia, no i kasy na inwestycje też. Na pewno ręczne dodawanie daje większą kontrolę nad tym procesem początkującym. Choć i tak nie wyeliminuje źle przygotowanych tekstów wpisów.

Czyli nie ma darmowych dodawarek stron ?

Ty jesteś darmową dodawarką ;). A na poważnie - oczywiście, że nie, tak jak w przypadku każdego specjalistycznego oprogramowania. Ale jeśli myślisz, że wystarczy mieć jakąś dodawarkę i się "samo pozycjonuje", to jesteś w dużym błędzie. Bez choćby podstawowej wiedzy nie zrobisz wiele. Dlatego studiuj to forum, a co do dodawarek to przejrzyj sobie dział narzędzia.

A czy dodawanie stron z tego samego numeru ip może zaskodzić jej pozycji ? Czy liczy się czas w jakim dodaje się stronę czy mogę ją dodać np. w 1 dniu do 100 stron ?

to ze dodasz do 100 stron, to nieoznacza że wielki G zobaczy te 100 linków w tej samej chwili, katalogi indeksują sie w różnym czasie, a część katalogów np mini web zostaje pominięta przez G i nie daje linków w ogóle.

część katalogów np mini web zostaje pominięta przez G i nie daje linków w ogóle.

Na jakiej podstawie wysnuwasz takie genialne teorie?

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Nie zgodzę się, że katalogi mini web zostają pominięte, przynoszą linki, może oczywiście nie wszystkie, ale też trzeba trochę włożyć siły w zaindeksowanie tych wpisów, bo wiadome, że do pewnego momentu indeksacja idzie fajnie, a potem coraz gorzej wraz z nowym wpisem...

A kto to może wiedzieć co jest niebezpieczne? :) Teraz Google przestrzega przed używaniem Facebooka, a dokładniej kont gmail w powiązaniu z "mordoksięgą". A SWL możesz zawsze użyć nie tyle do linkowania swojej strony, ale wpisów do katalogów, by się one sprawniej zaindeksowały i zaistniały w G. Raczej nie używaj SWL na swojej "wizytowej" stronie. Również tak na wszelki wypadek.

Po raz wtóry się pytasz czy dodawanie z tego samego IP może zaszkodzić. To po raz wtóry: jeśli chodzi ci o dodawanie do katalogów, to nie powinno mieć znaczenia, bo ten wpis pojawia się na IP katalogu. Pytanie tylko czy ów katalog jest indeksowany. Bo co z tego, że dodasz milion wpisów, jak nie będą zaindeksowane czyli widziane przez G. Dlatego owe wpisy wrzuć np. do SWL albo (oraz) pinguj np. przez 5 dni raz dziennie. Tańsza opcja to oczywiście samo pingowanie.

Więc tak

-teksty najlepiej swoje własne- unikatowe

- nie dodawaj strony do google, dodawaj ją do katalogów, a wyszukiwarka sama znajdzie twoją witrynę

- katalogi mają różne ip, tak więc... no chyba że chodzi o twoje zaplecze, to wtedy polecam różne ip

1,2- omnidd+ xrummer

3- nie sugeruj się page rankiem, bo to mało wart zielony pasek

4- jeśli linkujesz stronę i pojawiają się często nowe treści, robot jest bardzo często

5- nie korzystaj z swl, jak się na nich nie znasz

Pozdro ;)

Xrummer to nie dodawarka do katalogów, polecanie do kupowania takiego narzędzia dla początkującego nic dobrego nie wróże.

ludzie nie wpadajcie w paranoje Xrumak sam nie pozycjonuje i nie wykonuje roboty za was, to dośc rozbudowane narzędzie które trzeba opanować, dostosować do własnych potrzeb. Xrumer w rekach niektórych osób może być lub bezużyteczny, lub narobić więcej szkód jak korzyści.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności