Skocz do zawartości

"Czy długość ma znacznie?"

fotolukasso

Rekomendowane odpowiedzi

:)

Chodzi mi o tytuł strony. Gdzieś na tym forum przelotnie sprawdzam i pisze że chyba ma, a analizując tytuły innych serwisów z mojej branży - nazwa mojej strony jest stosunkowo krótka.

Jak to się ma w praktyce?

Czy jest sens zmieniać tytuł strony która siedzi już w sieci 2lata?

i czy ewentualna zmiana tytułu może w jej przypadku coś poprawić - czy jedynie temat pogorszy....

pozdrawiam i z góry dziękuję.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

W teorii krótsze tytuły są lepsze, najlepiej z tego co pamiętam, aby były do max 60 znaków (tyle ile się wyświetla w SERPach), z drugiej strony na frazy niszowe dłuższe tytuły pomagają.

Dlatego ja bym zalecał krótsze, tytuły na podstrony główne, cięższymi słowami kluczowymi, a na podstrony dokładniejsze.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Po co zmieniać adres strony jeśli ona dobrze prosperuje.

tym bardziej że jak sam piszesz masz ją od 2 lat

żebyś nie stracił swojej pozycji i ewentualnie PR trzeba by było zrobić przekierowanie 301

poza tym im więcej podstron tym więcej pracy związanej właśnie ze zmianą domeny ;)

projektowanie i tworzenie www

profesjonalnie wykonane strony internetowe

Nie, nie - chodziło mi raczej o modyfikacje tytułu na stronie głównej... nie zmiana strony.

Czy modyfikacja meta (tit, key i disc) ma jakiś drastyczny wpływ na pozycję w googlu ?

dziękuję i pozdrawiam

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

rozumiem że na minus :) ?

tj.

zmieniam tytuł i stronka spada mocno w dół....

Nie, nie - chodziło mi raczej o modyfikacje tytułu na stronie głównej... nie zmiana strony.

Czy modyfikacja meta (tit, key i disc) ma jakiś drastyczny wpływ na pozycję w googlu ?

dziękuję i pozdrawiam

Nie, zmiana optymalizacji strony niema wielkiego wpływu na pozycję, zmiana keyword wogole, discription to tylko odpis do wyszukwarki, a title to wedlug google informacja dla użytkownika , zmiana tych metów nie ma wpływu na pozycje.

Title'a tak!

Ta możesz to udowodnić?

Edit.

Co do tytułu...

Według kobiet tak:D

dziękuję za sugestie. Pozostanę wiec przy tym tytule co mam.

pozdrawiam

google lubi uaktualnienia a zmiana descr lub keywords pod to jak najbardziej podchodzi

Z tym się nie zgodzę. Edycja title i meta tagów a aktualizacja strony to jednak dwie różne rzeczy.

Nie, zmiana optymalizacji strony niema wielkiego wpływu na pozycję, zmiana keyword wogole, discription to tylko odpis do wyszukwarki, a title to wedlug google informacja dla użytkownika , zmiana tych metów nie ma wpływu na pozycje.

Owszem, ma - szczególnie w pozycjonowaniu na długi ogon. W przypadku strony głównej ten czynnik ma nieco mniejszy wpływ.

Czy jest sens zmieniać tytuł strony która siedzi już w sieci 2lata?

Jak najbardziej. Jeśli nowy title będzie lepiej dobrany, to przyniesie Ci to korzyść. Nie powinieneś odczuć drastycznych zmian po edycji tytułu, no chyba że wyrzucisz z niego pozycjonowaną frazę. Może podskoczy, może pójdzie w dół, ale po jakimś czasie strona powinna samoistnie wrócić na swoją pozycję.

W każdym razie nie ma się czego obawiać.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Jak najbardziej. Jeśli nowy title będzie lepiej dobrany, to przyniesie Ci to korzyść. Nie powinieneś odczuć drastycznych zmian po edycji tytułu, no chyba że wyrzucisz z niego pozycjonowaną frazę. Może podskoczy, może pójdzie w dół, ale po jakimś czasie strona powinna samoistnie wrócić na swoją pozycję.

W każdym razie nie ma się czego obawiać.

Po prostu chciałbym w tytule umieścić jeszcze jedną frazę pozycjonowaną. Wcześniej miałem jedną ale ostatnio zauważyłem te długie tytuły.

Wiem że każdy ma swoje teorie ale, czy zmiana tytułu wniesie mi coś na plus? Bo nie wiem czy warto ryzykować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności