Skocz do zawartości

Świeża zapleczówka wyżej niż pozycjonowana strona?

blake

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co to się dzieje ostatnio ale zauważyłem jakieś dziwne zjawisko. Na dość trudną frazę pozycjonowałem stronę od około 2 lat, bardzo powoli. Była na pozycji 14 i tak się od dłuższego czasu utrzymywała. Postanowiłem więc przyłożyć jej trochę więcej linków, zrobiłem kilka tematycznych zapleczówek i kupiłem linki na tematycznych stronach. Bardzo szybko wskoczyła na 7 pozycję, ale nie zagrzała tam zbyt długo miejsca bo po paru dniach wróciła na druga stronę wyników a aktualnie jest już na 3 stronie. Co dziwniejsze zapleczówka, którą stworzyłem pod pozycjonowanie tej strony aktualnie jest 10 pozycji wyżej od niej! A dodałem ją tylko do kilku katalogów i napisałem parę precli.

Już nic z tego nie pojmuje...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak tylko na ten powrót do normy czekam już ponad miesiąc a zapleczówka bez żadnego linkowania pnie sie sama do góry (po 2 miesiącach)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak czy siak pozytywny efekt pozycjonowania masz. Nie wiem, jak wygląda jakość tej zapleczówki ale jeśli jest niska to doprowadź ją do stanu używalności albo i lepszego i czerp tymczasowo z niej korzyści. Wcześniej czy później strona właściwa powinna ją przegonić a jak nie, to w końcu 301. No chyba, że to strona klienta to przekierowanie zrobiłbym od razu ;).

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności