Skocz do zawartości

Stworzenie nowego hostingu

topaz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1 Witaj na forum ;-)

2 Co do hostingu to się nie zajmowałem tym - na razie, ale wiem, że rynek jest oblegany nie zawsze przez naprawdę firmy hostingowe z prawdziwego zdarzenia (czytaj tu na forum).

Osobiście jestem na etapie na początek wdrożenia serwisu do rejestracji domen, potem może też hostingu i moim zdaniem powinieneś połączyć te dwie rzeczy wtedy Twoja oferta będzie atrakcyjniejsza a co za tym idzie możesz liczyć na większy przypływ klientów.

Powodzenia

to nie jest łatwy biznes... mimo dosyć dobrej już pozycji w google (na kilka haseł) nie zauważam u siebie wzmożonego ruchu (czytaj zakupów)...

dziś konkurencja na tym rynku jest bardzo duża.. i szczerze mówiąc, hosting i domeny to kilka procent moich przychodów.. bardziej działa to na zasadzie: robię serwis internetowy i do tego dokładam hosting czy rejestrację domeny..

są oczywiście klienci z google.. ale to zaledwie kilka procent..

Lubię kiedy kobieta...

a tak ogólnie, to nie chce mi się q**** pracować.. ma ktoś sprawdzony system motywacyjny?

| serwery, hosting

| ogłoszenia bezpłatne

| katalog stron

black - jak idą domeny ? tzn. tak ogólnie przy Twojej cenie np. wiem, że czołowi sprzedają jednak tego trochę (nawet i 3tys/miesięcznie) w miesiącu, ale to bezpośredni partnerzy NASKu dają cenę na domenę za 1 rok bez marży i zarabiają na niej przy odnowieniu.

black -  jak idą domeny ? tzn. tak ogólnie przy Twojej cenie np. wiem, że czołowi sprzedają jednak tego trochę (nawet i 3tys/miesięcznie) w miesiącu, ale to bezpośredni partnerzy NASKu dają cenę na domenę za 1 rok bez marży i zarabiają na niej przy odnowieniu.

96826[/snapback]

domeny nie są jeszcze wypozycjonowane... więc z google nie trafia tam nikt.. jak idą?.. sprzedaję je od 2 miesięcy.. mam kilkadziesiąt... teraz pracuję na obniżenie ceny u mojego partnera.. wtedy będę mógł obniżyć trochę ceny.. tak jak zauważyłeś.. zarabia się na odnawianiu.. czyli jakieś zyski będą za rok :)

Lubię kiedy kobieta...

a tak ogólnie, to nie chce mi się q**** pracować.. ma ktoś sprawdzony system motywacyjny?

| serwery, hosting

| ogłoszenia bezpłatne

| katalog stron

a propo kosztów - poroponuję dożucić jakieś 50 000 zł - to jest opłata za włożony czas i koszty stałe firmy zanim zyska się renomę - 50 000 to nie jest dużo - bo liczyłem minimum rok a to wychodzi: 4166 miesiecznie - po odjęciu kosztów stałych telefonów, prądu sięci i podatków niewiele tego zostaje .. a skoro przez rok można się nie spodziewać większych przychodów to jak nic trzeba to doliczyć w koszy :blush:

Jak widze taki temat to przykro mi ale smiac mi sie chce.

Jest to taki sam biznes jak kazdy inny. Kieruje sie tymi samymi regulami.

Jesli sie na tym nie znasz to sie za to nie bierz, jesli tutaj piszesz to pewnie tak jest.

Ale jesli masz kase na inwestycje to znalezienie odpowiednich ludzi nie powinno byc problemem i to moze sie udac.

Co do sprzedawania hostingu przez pozycjowanie - zapomnij - to nie dziala.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Moim zdaniem hosting to nie jest glowne zrodlo przychodow, a jedynie jako dodatkowe zyski do uslug typu: projektowanie stron, czy tez pozycjonowanie, obsluga sklepow internetowych.

Wystarczy sobie przeliczyc, ile kasye sie bierze np. za pozycjonowanie strony i ze tak powiem ma sie swiety spokoj, a z hostingiem trzeba sie meczyc za psia kase przez caly rok od podpisania umowy.

Co do klientow zdobytych z netu, to sadze ze mozna ich przyciagnac, bo jakim sensem by duze fimry wypupywaly sobie linki oraz boksy sponsorowane w tej tematyce ?

Dodam przy okazji ze nie placa za to malej kasy (co chyba kazdemu tu jest oczywiste).

Pozdrawiam

..:: Janosik ::..

Bogatych banuje,

biednym linkuje.

Masy naprawcze Sklep modelarski Torowiska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności