Skocz do zawartości

Stworzenie nowego hostingu

topaz

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny odnowień to są już raczej przez następne lata obowiązujące, więc o tym co

piszesz , że az.pl ma 69 to nie jest tak, bo to cena rejestracji - odnowienia jest 89 ;-)

97146[/snapback]

tzn. niedokladnie napisalem :P mianowicie, cytat z az.pl:

" Promocja dla transferowanych domen! Odnowienie .pl tylko 69 zł netto!!! Otwórz panel i dołącz do nas."

wiec z oferty skorzystalem i wszystkie swoje demeny tam przeczucilem, za przedluzenie zaplacilem 69zl, platnosc wg normalnej daty wygasniecia, po roku sie moge przeniesc bez konsekwencji do innego rejestratora ktory obmysli taka promocje,

no chyba ze cos przeoczylem, i jakies konsekwencja sa, ale sie upewnialem emailowo..

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jest to taki sam biznes jak kazdy inny. Kieruje sie tymi samymi regulami.

97257[/snapback]

dokładnie

dlatego też napisałem że autor topicu zapomina chyba o rzeczach podstawowych, czyli jakości oferty i jej ceny

i jeszcze kilka razy moge powtórzyć to samo...

pierwsza pozycja w google nic ci nie da jeśli będziesz miał słabą ofertę

pozycjonowanie to tylko jeden ze sposobów znalezienia klienta, a raczej ułatwienia klientowi znalezienia ciebie, przemyśl sprawy podstawowe, zastanów się na jaką grupę klientów chcesz się nastawić i dopiero wtedy szukaj metod realizacji - podejście do tematu od xxxx strony czyli fajny design, wysoka pozycja jest drogą donikąd, czy sam kupujesz coś przez net tylko dlatego że było wysoko w wynikach? chyba nie tym sugerują się hostingobiorcy...

{ Sprzedam ten link}

Wtrącę się bo ktoś tu pisał, że trzeba mieć kupe siana itd. Nie prawda! O ile jesteś studentem lub absolwentem to możesz koszty obniżyć do minimum. Ja jestem w trakcie finalizowania zakłądania hostingu (grupa docelwa to głównie firmy). Mnie wydatki na miesiąc wynoszą ok. 300 zł, jak to osiągnełem. Wystarczy trochę poszperać w necie poiłzaić po urzędach i wykorzystać luki jakie są w prawie:). hehe

Co do hostingu to musi przede wszytskich cechować się wysoką jakością.

Sorry, ze tak dużo nabazgroliłem.

Wystarczy trochę poszperać w necie poiłzaić po urzędach i wykorzystać luki jakie są w prawie:). hehe (...)

Co do hostingu to musi przede wszytskich cechować się wysoką jakością.

97645[/snapback]

o! a jakie to luki w prawie pozwalają Ci na oferowanie hostingu wysokiej jakości o kosztach 300zł?

dostajesz jakies dotacje na pracowników BOK? no bo jak wysoka jakość to pewnie masz BOK. Jak rozumiem administrujesz sam (bo administrator to koszt trochę większy niż 300zł); zatem klientów pozyskujesz za pośrednictwem chińczyków?

a telefony? czyżbyś wpiął się na krótko do jakiegoś słupa??? jakieś komputery??? łącza do komunikacji z serwerem, klientami i chociazby obsługą rachunku bankowego, który pewnie też jest gratis?

sorry za ironię ale jeśli mówimy o 300zł w miesiącu tak jak rozumiem jest to koszt virtuala albo taniego dedyka ... wysoka jakośc to nie tylko datacenter ale (czasem przede wszystkim) obsługa klienta.

{ Sprzedam ten link}

Wtrącę się bo ktoś tu pisał, że trzeba mieć kupe siana itd. Nie prawda! O ile jesteś studentem lub absolwentem to możesz koszty obniżyć do minimum. Ja jestem w trakcie finalizowania zakłądania hostingu (grupa docelwa to głównie firmy). Mnie wydatki na miesiąc wynoszą ok. 300 zł, jak to osiągnełem. Wystarczy trochę poszperać w necie poiłzaić po urzędach i wykorzystać luki jakie są w prawie:). hehe

No to czekamy na ten "super profesjonalny, najlepszy, najtańszy, .... hosting" za 1,22 zl (brutto) miesięcznie.

P.S. W miejsce ... mozna wstawić sobie dowolny cytat z istniejących już "super hostingów" za 2 złote

Ktora firma jest lepsza - ta, ktora ma 8k miesiecznie i 1000 klientow czy druga firma, ktora ma 20 klientow i ten sam zysk ?

97722[/snapback]

ta pierwsza - bo wystarczy założyć że obie stracą w roku np. 10 klientów

{ Sprzedam ten link}

No to czekamy na ten "super profesjonalny, najlepszy, najtańszy, .... hosting" za 1,22 zl (brutto) miesięcznie.

P.S. W miejsce ... mozna wstawić sobie dowolny cytat z istniejących już "super hostingów" za 2 złote

97830[/snapback]

Trzeba być na Plibudzie Poznańskiej (widomix sama elita), wlecieć do inkubatora i mieć trzech kumpli z którymi znasz się dobrze. Coś więcej. Żal *** ściska?

Trzeba być na Plibudzie Poznańskiej (widomix sama elita), wlecieć do inkubatora i mieć trzech kumpli z którymi znasz się dobrze. Coś więcej. Żal *** ściska?
Obudź się chłopie, hosting to nie tylko administrowanie serwerem. Poza tym to, że się kończy uczelnie jeszcze o niczym nie świadczy... Jestem na kierunku humanistycznym, a non stop robię zadania za kolegów np. z 3 roku informatyki...

Żeby się przebić teraz na rynku usług hostingowych, trzeba naprawdę dobrze zainwestować i liczyć się z tym, że zyski pojawią się dopiero za kilkanaście miesięcy, gdy będziecie już płacili pełny ZUS. Takie są fakty, Polska AD 2005

Dała matka rozum? To kombinuj.

hm... czytam ten post z duzym zainteresowaniem i smiem twierdzic ze sa tu mylone dwa pojecia zwiazane z hostingiem a mianowicie: "byc dostawca hostingowym" a "byc resellerem" z wlasnych doswiadczen i obserwacji rynku moge powiedziec ze na bycie "prawdziwa" firma hostingowa chyba malo kto ma szanse. chyba ze oprocz doswiadczenia ma sporo siana do wylozenia.

Policzmy na co musimy wydac: łącze (nie oreintuje sie ale kupa siana), data center z zabezpieczeniami (jeszcze wiecej), sprzet + sprzet awaryjny, ludzie do obslugi techn. (zeby byc dobrym nalezy miec obsluge 24h) + zus (w tym wypadku najmniejszy wydatek) + biuro, telefony itd. Kogo na to stac? Jesli kogos stac to jeszcze niech doliczy sobie koszty reklamy i wbicia sie w rynek zawalony po brzegi. Inaczej to tylko wyrzucenie kasy w bloto.

Inna metoda "taniego" swiadczenia uslug hostingowych to reseller. kazdy z was wie o co chodzi wiec tylko opisze jak to wyglada z mojej strony. Zajmuej sie projektowaniem stron, swiadczac te uslugi doszedlem do prostego wniosku ze jakbym mial serwer to bym za hosting tych stron jeszcze zgarnal jakas kase. proste. zalozylem reseller'a w superhost (80zl brutto mies). srednio robie 3-4 strony komercyjne w miesiacu + kazdego kasuje 200netto za hosting. I po co mi wielka firma hostingowa?

reasumujac... reseller to dobre rozwiazanie by wbic sie w rynek, sprawdzic swoje sily i poczuc czym to wszystko pachnie. jako dodatkowe zrodlo dochodu jest idealnym "tanim" rozwiazaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności