Skocz do zawartości

Nowa strana - pytanie o stare (zaindeksowane) linki.

hondek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem i nie wiem szczerze mówiąc jak do tego podejść, mianowiscie:

Miałem stronę, dobrze zaindeksowaną w google, ale po paru latach napisałem nową wersję. Na starej stronie jeszcze nie miałem przyjaznych linków, natomiast na nowej już są i teraz mam pytanie, co zrobić w momencie gdy google chce wejść na strony które ma już zaindeksowane ze starej strony? Ogólnie mam zrobione tak, że jeżeli nie ma takiego linka to przekierowuje na stronę główną, ale czy tak zostawić? Czy google nie będzie myślał, że ta strona dalej istnieje? Jeżeli tak to czy nie wkurzy się gdy wszystkie stare linki będą miały taki sam title, i content? Czy może lepiej dać mu error 404? Co polecacie robić w takich sytuacjach? Dzięki bardzo za porady!!

pozdrawiam!

Drzwi drewniane, zewnętrzne, wewnętrzne

Ja się podłączę pod temat, bo mam podobny problem. Mógłby ktoś napisać co wpisać w .htaccess żeby przekierowywało (301) zachowując strukturę linków.

Czyli adres: www.aaaa.eu/cos-cos/ przekierowuje na www.bbb.net/cos-cos/, adres www.aaaa.eu/tytul/ przekierowało na www.bbb.net/tytul/ itd.

Z góry dziękuję :placze:

Pozdrawiam :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności