Skocz do zawartości

Venitta Moda - sklep z torebkami

Venitta Moda

Rekomendowane odpowiedzi

Ciemno jak w d...

Nom... Człowiek się tak przyzwyczaił do jasnych kolorów w większości stron i sklepów że - odruchowo szuka pstryczka od światła :pytajnik:

Ale później następne wrażenie, to ze wszystko jest tam gdzie być powinno, tylko ten kwadrat coś nie gra... Bo ja wiem, czy on powinien mnie tak straszyć, że zapełniłem koszyk?

Poza tym pierwsze co przychodzi do głowy, to że to jest kartka z kalendarza, bo koszyk tam jakiś taki malutki...

Obramowanie pól (szukajka login) zbyt delikatne - w efekcie trochę się oczy gubią w poszukiwaniu pola wyszukiwarki (monitor Dell 22WA)

Strona produktu - zbyt duży kontrast, na mniejszym monitorze nie ma problemu, ale na dużym, wielkie ciemne (czarne) połacie po bokach i biały środek.

Ale ogólne wrażenie jest ok. Prezentuje się przyjemnie, wszystko co potrzebne w zasięgu ręki, nie krzyczy kolorami i promocjami. Jeśli miałbym kupić torebkę, to na pewno zatrzymałbym się na chwile ze względu na wygląd strony.

Podoba mi się, jest estetycznie i z umiarem.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

• 4 tygodnie później...

Dodam tylko że sklep fajny i zdjęcia wyraźne. Miniaturki przejrzyste. Kolorystyka OK, jak ktoś nie lubi ciemnych kolorów to nie - kwestia gustu ;)

Najlepsze są zdjęcia można sobie produkty z każdej strony pooglądać - coś dla niezdecydowanych pań :D

Jedyna rzecz co do której mam wątpliwości to okno logowania na górze jakoś je słabo widać, można by spróbować podkreślić go ciut jaśniejszym separatorem.

Z planów na przyszłość to można by pomyśleć o jasnym szablonie dla niezadowolonych, który był by do zmiany na dole strony - ale to tak na marginesie :)

Podsumowując stronka mi się podoba.

Pozdrawiam B)

Powiem szczerze, że przeanalizowałem kolorystykę innych tego typu stron i tylko wasza jest tak ciemna. Mimo, że większość pisze, że to kwestia gustu Ja się z taka opinią nie zgadzam. Strona jest za ciemna i może to jednak trochę odstraszać klientki.

Dla przykładu sprawdźcie jak wygląda podobna strona z torebkami TUTAJ i wygląda o niebo lepiej.

Zgadzam się, że ta "wielka" liczba oznaczająca ilość produktów w koszyku raczej odstrasza niż zachęca.

Logowanie do sklepu też mało widoczne na tym ciemnym tle.

Jeżeli chodzi o sama prezentację produktów to bardzo mi się podoba, wyczerpujące opisy, dużo zdjęć z każdej strony, przystępne ceny.

Kolor czarny rzeczywiście należy do eleganckich, niemniej biały jest często gęsto używany właśnie jako drugi kolor do tego czarnego. Zabieg polegający na inwersji tych kolorów pod kątem objętości może zakończyć się efektem pozytywnym, bo tak jak wiele osób tutaj pisało wcześniej, obecnie jest za ciemno a klientowi trzeba dać pole do szybkiego odnalezienia się na stronie a potem odnalezienia produktu którego poszukuje (w tym bardziej pomaga przewaga białego/jasnego koloru). W Waszej branży istotne jest aby klient jak najszybciej trafiał do celu oraz jak najmniej zastanawiał się nad kolejnymi ruchami. Z tego względu proponuję cechy charakterystyczne i kluczowe dla strony bardziej wyróżnić tak aby klient bez problemu potrafił określić gdzie i po co jest dany moduł/element strony. Da się to bez problemu zrobić bez oszpecenia witryny:)

jeżeli chodzi o wyświetlanie obecnej strony. musicie brać pod uwagę że nie cały świat ma te same ustawienia bo choćby różnorodność matryc nie pozwala na ujednolicenie a gdzie tam do indywidualnych ustawień użytkownika. Siedzę obecnie na dwóch różnych monitorach ustawionych jeden jaśniej drugi ciemniej żeby możliwie stworzyć warunki które pozwolą mi ocenić moje projekty nie tylko na jednym monitorze. Przyznam że czasami sam robię wielkie oczy jakie różnice potrafią być między jednym a drugim. Dokładnie tak samo objawia się to u innych. Jeden widzi jakiś tam fragmencik dobrze a drugi nie widzi go wcale. :D Naturalnie nie jesteśmy w stanie sprawdzić wszystkich monitorów jakie są ;) ale da się stworzyć jakieś optymalne widełki żeby było lepiej niż gorzej:)

podsumowując, projekt jest ładny i chylę czoła za włożoną pracę oraz to że korzystacie z np. takiego forum celem uzyskania oceny, bo to darmowa optymalizacja intuicyjności :). Uważam jednak że przez trendy i przyzwyczajenia ludzi obecnych czasów niestety jaśniejsze strony dla tej tematyki mają większe przebicie.

pozdrawiam

Ja bez problemu odnajduję się na stronie. Nie mam problemu ani ze znalezieniem logowania ani niczego innego. Czarny jest bardzo eleganckim kolorem co jak najbardziej pasuje do tematyki, a w tym przypadku całość jest tak dobrze dograna, że nie ma się do czego przyczepić. Jedyne na co warto zwrócić uwagę to pozycjonowanie - i odradzam raczej działań na własną rękę, jeżeli nie macie jakiegoś "specjalisty" :D Zróbcie przekierowanie z jednej domeny na drugą- a najlepiej to zróbcie na jednej zaplecze bo przekierowanie z tak marnym podlinkowaniem nic nie da. Taki układ jak jest teraz (2 domeny) nie przynosi żadnych korzyści - a wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Zadbajcie o <title> dla podstron

Sam kolor sklepu - kwestia gustu

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

• 3 tygodnie później...
Dla przykładu sprawdźcie jak wygląda podobna strona z torebkami TUTAJ i wygląda o niebo lepiej.

To chyba kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Niemniej dla nas średnio to wygląda.

Chcielismy właśnie odejść od takiego jarmarcznego stylu i niezbyt przejrzystego nagromadzenia informacji na stronie głównej.

Niemniej dziekujemy za opinię, każda jest cenna :blush:

www.venittamoda.pl

Zróbcie to przekierowanie na domenach, bo w chwili obecnej dla G istniejecie jako 4 różne strony o takiej samej treści. Zero korzyści a może się tylko źle skończyć.

Dla jasności - dla G www.venittamoda.pl to nie to samo co venittamoda.pl, tak samo jak www.supertorebki.com i supertorebki.com. Co łącznie daje 4 strony w rozumieniu G. Może się to źle skończyć. 2 minuty roboty, a mogą zaoszczędzić sporego zgrzytu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności