Skocz do zawartości

jak to widzi google

ab_seo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

od jakiegos czasu czytam to forum i mam takie pytanie

bo z tego co mi sie wydaje, to jezeli slowo kluczowe jest w nazwie domeny

to mozna tą domene łatwiej wypozycjonowac na to slowo kluczowe

moze lepiej na przykladzie o co mi chodzi

mam domene

internetowa.pl

chce pozycjonowac slowo "reklama internetowa"

i teraz czy lepiej bedzie stworzyc sub-domene

reklamainternetowa.internetowa.pl czy reklama.internetowa.pl

ktory adres bedzie lepszy ?

czy jezeli stworze subdomene reklama.internetowa.pl ktora bede pozycjonowal

na "reklama internetowa"

to czy dla tej subdomeny google bedzie widzial wszystko co jest w adresie, czy moze bedzie widzial tylko reklama a domene czyli internetowa bedzie pomijal

Z tych 2 opcji lepsza będzie wersja 2

reklama.internetowa.pl - Z kilku względów : Jest krótsza, łatwiejsza do zapamiętania, efekt pozycjonowania da taki sam, poza tym wygląda sensowniej niż 2 krotnie powtórzona fraza "internetowa".

Keyword w nazwie ma znaczenie, jednak jest ono na tyle małe że na siłę nie ma co ich tam upychać.

G wychwyci keyword zarówno w nazwie domeny jak i subdomeny.

z kropką będzie lepszy bo bardziej przyjazny internautom. Dla googla będzie super. Mam sporo doświadczenia z pozycjonowaniem miasto.domena.pl i nazwa miasta w subdomenie ma duze znaczenie, tak więc jak tam wrzucisz jakis wyraz na pewno robot zwroci na to uwage. Staraj się myśleć jak byłoby najlepiej dla internauty, google mniej więcej też stara się tak myśleć +jak dużo zarobi ale jakość usługi jest w jego interesie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności