Skocz do zawartości

Po ostatnich zmianach Google, który sytem ?

Sebastian Reg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po ostatnich zmianach w googlownicy znacząco spadła skuteczność SWL. Strony które wspierałem e-weblink zajmują ostatnio dużo niższe pozycje, podobnie jak gotlink. Wpisy w katalogach branżowych, które dodałem chyba też nic nie wnoszą. Pytanie z Waszych obserwacji, który system po ostatnich zmianach jest najbardziej skuteczny ?

• 2 tygodnie później...
wszyscy zmierzają w kierunku profili na forach i tym podobnych rozwiązań.

nie moge się z tym zgodzić. mam 2 klientów, którzy nie mają nic z SWLi nawet statycznymi ale mają bardzo wiekowe linki (3-4 lata) prowadzące do swoich stron/podstron. I od 22 października okupuja topy na frazy prawnicze i budowlane :D

oczywiście zaplecze jest - ale tylko bez rotacyjnych. a SWL statycznych niewiele jedynie na long tail-a.

tak więc porzadne zaplecze nadal jest przydatne .

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Pewnie dawałeś 500k e-weba na stronę (kiedyś po 350 potem 250) teraz kupisz 100k za 120 :D

Musisz zwiększyć ilości. To że dawałeś załóżmy X pkt z swla nie oznacza że:

1)daje on taką samą moc jak wtedy

2)konkurencja nie zwiększyla ilości pkt swl

3)konkurencja zaczeła różnicować metody linkowania

4)pracuj więcej więcej więcej ;) konkurencja nie śpi :)

Jak myślisz że dowalisz na miesiąc troche wpisów branżowych i dokupisz 100k więcej SWLa- i ruszy to żebyś się nie zdziwił że nie ruszy.

No i tak jak @zgred mówi zaplecze zaplecze i jeszcze raz zaplecze :P

Ktoś napisał że wszystko dąży do spamowania profilami z linkiem swojej strony. Moim zdaniem guzik prawda.

Jest to bardzo ciekawa alternatywa ale nie jedyna i wyłączna.SWL-e są nadal przydatne.

• 2 tygodnie później...

Pytanie z innej beczki, czym linkujecie swoje zaplecza, te średnie (mając na myśli) piramidę zbudowaną z 5 poziomów (mam an myśli np. trójkę). SWL dobre czy nie?

Od siebie dodam, swl na pewno skuteczne w podlinkowaniu tekstów w preclach i katalogach.

Coś Google robi - SQ mi pokazuje takie wyniki:

- Eweblink - PR:0 SITE:0

- Seonet - PR:0 SITE:5

- Gotlink - PR:0 SITE:10

- Statlink - PR:0 SITE:0

- Linkme - PR:0 SITE:4

- Seomatik - PR:2 SITE: 489

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności