Skocz do zawartości

Słowa kluczowe

freestyper

Rekomendowane odpowiedzi

to zależy od tematyki, od skomplikowania słów kluczowych i od funduszy:)

najlepiej wybrać 3główne a potem przy okazji mieszania...tytułów, tekstów itd... dołączyć jeszcze z 3poboczne

nie, ale to będzie raczej mało naturalne aby tylko na jedną frazę pozycjonować:)

Temat wątku jest na tyle ogólny, że chyba mogę się tu podpiąć.

Prowadzę biznes lokalny. Czy powinienem pozycjonować się na frazy zawierające nazwę miejscowości, czy lepiej ją pominąć i pozycjonować się na "gołe" frazy, zakładając, że G i tak weźmie pod uwagę obszar mojej działalności (jestem w G Places, na stronie dodałem VCard)?

Ukonkretniając: czy jeżeli pozycjonuję się na frazę "terapia małżeńska" i jednocześnie jestem w G Places, mogę liczyć, że uzyskam z automatu pozycjonowanie na "terapia małżeńska Wrocław"?

Temat wątku jest na tyle ogólny, że chyba mogę się tu podpiąć.

Ukonkretniając: czy jeżeli pozycjonuję się na frazę "terapia małżeńska" i jednocześnie jestem w G Places, mogę liczyć, że uzyskam z automatu pozycjonowanie na "terapia małżeńska Wrocław"?

Jest szansa że sam się wbijesz będąc w G Places, ale lepiej pozycjonować stronę pod tą frazę bo nie musisz liczyć na przychylność google, a przynajmniej będziesz widoczny w wynikach organicznych.

Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych

468x60_5.jpg

Jest szansa że sam się wbijesz będąc w G Places, ale lepiej pozycjonować stronę pod tą frazę bo nie musisz liczyć na przychylność google, a przynajmniej będziesz widoczny w wynikach organicznych.

Z jednej strony racja, ale z drugiej - wyszukiwanie bez miejscowości jest o wiele bardziej popularne (wg. danych G Adwords oraz G Insights). Jeżeli G sam uwzględnia lokalizację biznesu, wówczas pozycjonowanie na frazę zlokalizowaną nie daję żadnych profitów, a jedynie redukuje ilość ekspozycji w wynikach wyszukiwania. Stąd moje pytanie.

Jak sam mówiłeś prowadzisz biznes lokalny, oczywiście hasła ogólne są popularniejsze, ale jak powiedziałeś G sam ustala lokalizacje biznesu, więc tylko ludzie z twoich okolic zobaczą cię na dane hasło co oznacza że i tak nie dotrzesz do większości ludzi będąc w G Places.

Nie powiedziałbym że pozycjonowanie na frazę lokalną nie daje profitów, G może i lokalizuje biznes, ale nadal możemy wpływać na wyniki organiczne, nie pozostawiałbym wszystkiego w rękach google, bo twoja konkurencja nie śpi.

468x60_5.jpg

Jak sam mówiłeś prowadzisz biznes lokalny, oczywiście hasła ogólne są popularniejsze, ale jak powiedziałeś G sam ustala lokalizacje biznesu, więc tylko ludzie z twoich okolic zobaczą cię na dane hasło co oznacza że i tak nie dotrzesz do większości ludzi będąc w G Places.

Nie powiedziałbym że pozycjonowanie na frazę lokalną nie daje profitów, G może i lokalizuje biznes, ale nadal możemy wpływać na wyniki organiczne, nie pozostawiałbym wszystkiego w rękach google, bo twoja konkurencja nie śpi.

Zaczyna mnie to nieco przerastać.

Moja koncepcja jest taka:

Pozycjonując na frazę "terapia małżeńska wrocław" uzyskam na nią wysokie pozycje, ale dla frazy "terapia małżeńska" nadal będę nisko. Nie dotrę zatem do potencjalnych klientów z moich okolic, którzy szukają frazą nie-lokalizowaną.

Z kolei pozycjonując na "terapię małżeńską" dotrę do nich, zaś dzięki temu, że G rozpozna moją lokalizację, będę również wysoko w wynikach dla "terapii małżeńskiej wrocław", ponieważ G weźmie pod uwagę moje pozycjonowanie na frazę "terapia małżeńska". Nie mówię tu o wynikach z Google Places, tylko o organicznych. Pytanie, czy ta teoria (o rozponawaniu i uwzględnianiu lokalizacji) jest prawdziwa?

Pozycjonując na frazę "terapia małżeńska wrocław" uzyskam na nią wysokie pozycje, ale dla frazy "terapia małżeńska" nadal będę nisko. Nie dotrę zatem do potencjalnych klientów z moich okolic, którzy szukają frazą nie-lokalizowaną.

Tak dokładnie.

Z kolei pozycjonując na "terapię małżeńską" dotrę do nich, zaś dzięki temu, że G rozpozna moją lokalizację, będę również wysoko w wynikach dla "terapii małżeńskiej wrocław", ponieważ G weźmie pod uwagę moje pozycjonowanie na frazę "terapia małżeńska". Nie mówię tu o wynikach z Google Places, tylko o organicznych. Pytanie, czy ta teoria (o rozpoznawaniu i uwzględnianiu lokalizacji) jest prawdziwa?

Teoretycznie tak to powinno wyglądać, ale pozycjonowanie głównego hasła tradycyjnymi metodami może nie mieć wpływu na pozycje w mapkach. Rozumiem to tak, mając biznes lokalny, pozycjonowanie głównego hasła: "terapia małżeńska" ograniczać tylko do poprawy pozycji w mapkach bo pozycjonowanie to w wynikach organicznych dla lokalnego biznesu nie ma sensu + pozycjonowanie lokalnego hasła, wtedy nie traci się potencjalnych klientów, którzy szukają pod frazą nie-lokalizowaną.

468x60_5.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności