Skocz do zawartości

Ban AdSense, co zrobić by móc dalej zarabiać, tyle że na innej stronie?

K.Fajny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dostałem niesłusznego bana adsense na mojej starej stronie, jest to śmieszna sytuacja bo nigdy nikogo nie namawiałem do klikania, w dodatku zarobiłem tam śmieszne pieniądze (coś koło 4euro), mimo to zbanowali i odrzucili odwołanie moje.

Teraz jestem w trakcie tworzenia nowej, większej strony. Większa strona oznacza także większe opłaty więc wiecie z czegoś trzeba opłacić hosting, domeny etc.

I tak sobie pomyślałem co zrobić aby mimo wszystko zarabiać na tej stronie.

Mam taki mały pomysł i pytanie czy to zadziała?

Założe po prostu nowe konto adsense, tyle że nie sobie tylko np jakiejś bliskiej osobie i tam dodam tę nową stronę do adsense.

Pytanie czy taka taktyka zadziała i co zrobić żeby się udało?

Pozdrawiam i liczę na pomoc

Zaloz konto na kogos z rodziny / kumpla. Tylko jak zakladasz na rodzine to na kogos z innym adresem :) I pozniej nie powinienes sie logowac na takie konto z tego komputera na ktorym logowales sie na stare konto.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Akceptując regulamin trzeba się liczyć z tym, że Google może zablokować konto bez powodu, więc niesłusznego bana nie ma :) A jeśli naprawdę dostałeś za nic spróbuj się odwołać, napisz co zmieniłeś na stronie itp. - nieraz pomaga :P

edit:nie zauważyłem, że już składałeś odwołanie;p

Kolega pisał, że składał odwołanie. Czy ban słuszny, czy nie - temat rzeka, nie ma sensu dyskutować.

Jeśli założysz konto na osobę z rodziny, to w zasadzie nie łamiesz regulaminu, bo nie zbanowali przecież Twojej rodziny. Jedynie podatek i wszystko co z tym związane należałoby rozliczać na konto brata, czy rodziców.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Popieram Lisa, pokaż nam adres strony skoro twierdzisz że ban jest niesłuszny.

Pamiętaj że nie ma bana za nic... Druga sprawa to ostrzeżenia wysyłane przed banem (3 dni na poprawienie się), jeśli dostajesz bana z zaskoczenia to znaczy że ostro "obszedłeś" regulamin, tym bardziej jestem ciekaw cóż jest na tej twojej stronie i czy ta nowa większa nie będzie się opierać na podobnych zasadach (w takim razie szkoda fatygi z zakładaniem nowych kont bo i tak dostaniesz bana po raz drugi).

Ja znam przypadki odbanowania stron i nigdy nie widziałem aby ktoś dostał bana i nie napisali w mailu za co. Nie wiem jak z banem na całe konto ale na stronie, jeśli się wprowadzi stosowne zmiany to nie robią problemów ze zdjęciem bana i reklamy wracają w ciągu kilku dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności