Skocz do zawartości

Problem z pozycjonowanie forum

artur5236

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam problem z wypozycjonowaniem mojego forum. Około miesiąc temu wszystko były w porządku, interesujące mnie frazy były w TOP 10. Jednak zaczęły się problemu z indeksacją. Aktualnie nie ma w indeksie tych podstron, które były w TOP 10, a za to są ich odnośniki do archive. Np. fraza odpowiedzi take a gift jest na 11 miejscu, a adres do forum to: https://www.forum.zarabiamy24h.pl/archive/i...thread-569.html . I tak jest z prawie wszystkimi frazami, które wcześniej były w TOP 10, a nawet TOP 1. Adres mojego forum to: forum.zarabiamy24h.pl

Forum stoi na silniku MyBB, które wyświetla tematy w dwóch wersjach: light i normalnie. Tak samo działają fora IPB. Bardzo często podczas korzystania z Google trafiam na wersje light różnych podstron i dopiero po kliknięciu właściwego linka widzę pełną szatę graficzną. Trzeba pamiętać, że Google po prostu lubi te odchudzone wersje i często są one w SERPie wyżej od tych normalnych.

Nie wiem tylko na ile pomogą linki, bo to raczej kwestia optymalizacji. Nie mam jednak doświadczenia w optymalizowaniu IPB czy MyBB, bo preferuję phpBB3. Może da się po prostu wyłączyć wersję light w panelu administracyjnym.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Nie wiem tylko na ile pomogą linki, bo to raczej kwestia optymalizacji. Nie mam jednak doświadczenia w optymalizowaniu IPB czy MyBB, bo preferuję phpBB3. Może da się po prostu wyłączyć wersję light w panelu administracyjnym.

Masz jakieś ciekawe rozwiązania dla phpBB3, aby Google lepiej je traktowało? Właśnie zaczynam pozycjonować forum oparte na phpBB3 i wiem, że ciężko z tym silnikiem wbić się wysoko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności