Skocz do zawartości

kiedy google wyswietla wyniki dla google maps?

pepeeee70

Rekomendowane odpowiedzi

witam, kiedy google wyswietla wyniki dla google maps? zauważyłem że na jednym komputerze dla tej samej frazy są wyświetlane wyniki z map, a na innym nie.

kwestia mnie szczegolnie interesuje bo pozycjonuje strone na frazy dwuwyrazowe, typu "miasto+fraza"

i troche to kiepsko wyglada jak jestem np. na drugiej pozycji, ale pierwsze wyniki to np. 10 wynikow z map. i moja strona jest faktycznie niziutko w wynikach.

Ja zauważyłem pamiętając "stare" serpy że pierwsze 3 wyniki są z serpów natomiast pozostałe podaje już map i danej lokalizacji. Jeżeli byłeś na daną frazę w pozycjach 1-3 powinieneś zostać jeżleli byleś już 4 a nie było Cie w GM to jesteś niżej ale to tylko jest moje spostrzeżenie i wcale nie musi tak to wyglądać u Was. Pzdr

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

• 2 tygodnie później...

z tego co ja widze to poprostu przy stronach, ktore mialy konto w maps pojawily sie ikonki i jest naniesiona lokalizacja

generalnie wyniki w serpach nie powinny ulec zmianie, jezeli ktos mial silna 1 pozycje to dalej ja ma a ponizej sa wyniki z maps

widzialem rowniez mieszane wyniki, gdzie jest maps na przemian z normalnymi serpami - swiadczy to o tym ze nie ma tak ze wpada maps i wywala nasza strone z 2 na 10 pozycje bo nawet jezeli nie ma ona konta w maps to powinna sie wymieszac z tymi wynikami

najlepiej chyba pozycjonowac i w maps i tradycyjnych serpach... ??

ja znowu widziałem opcję regionalną z 7 wynikami GM, a dopiero na 8 miejscu top1 ;]

Testują na nas jak na świniach, która opcja się lepiej sprawdzi :) Albo to działanie celowe, żeby się SEOwcy natrudzili.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności