Skocz do zawartości

pozycjonowanie bloga

grzegorzw

Rekomendowane odpowiedzi

Porob strony z opisami tego co oferujesz, na przyklad fotografie slubne , dodajesz strone /fotografie-slubne/ a na niej umieszczasz pare razy slowo fotografie slubne i informacjje o tym. Mozna tez wplatac historyjki, ze slub to bardzo wazny moment itd, generalnie chodzi o to aby bylo jak najwiecej powtorek slowa ktore pozycjonujemy a zeby nie odstraszalo ludzi.

Kolega miał na myśli, że jest dosłownie długi, zobacz pasek przewijania... Tu są same zdjęcia, przez co strona strasznie długo się ładuje. Podziel na strony. Przy tylu zdjęciach na post najlepiej wyświetlaj nie więcej niż trzy wpisy na stronę.

Dodaj treść (słowa....- content is the king)

Kataloguj

Zdobywaj linki

Audio przeszkadza - powinna być opcja włączenia, a nie narzucania słuchania.

PS i najlepiej zamień hosting na płatny :unsure:

PS 2 Znalazłam to, co myszak - https://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2161363 - chyba powinieneś coś z tym zrobić...

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

co do muzyki czy to w czymś przeszkadza?

Słucham sobie muzyki via winamp, a tu mi natarczywie Twoja strona zaczyna grać coś innego - alt + f4 :unsure:

Blog jest za długi w pionie, skróć to - podziel na więcej stron. Do każdego reportażu ślubnego dodaj jakąś historię, bo za mało treści jest na stronie - od tego zacznij 'pozycjonowanie'. Potem katalogi stron, kilkadziesiąt dziennie. Strona będzie szła w górę.

1. kup sobie hosting, chyba, że Ci szkoda 50 pl na rok. Teraz na stronie głównej masz iframe na https://fotografiawisniewski.cba.pl/blog/. Jeśli umieszczałeś gdzieś linki do fotografiawisniewski.com.pl to du.pa, bo tam nic nie ma (nic dla google)

I to jest krok od którego powinieneś zacząć, bo bez tego nie wiele w promocji bloga.

2. wywal linki do katalogów

3. w postach rób zajawki, bo ładowanie wszystkich zdjęć na stronę główną powoduje, że ludzie nie będą czekać aż im sie strona załaduje, tylko wyłączą - do tworzenia galerii wykorzystaj jakąś wtyczkę - zainteresuj się np nextgen gallery

4. Muzyczki nie usłyszałem, ale jeśli jest, to nie ma nic bardziej wkur.....go na stronie - za coś takiego powinno się publicznie batożyć

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

ok rozumiem i dzieki za info... a teraz sprawa wyglada tak postawie nowego bloga na hostingu bez reklam, bede go pozycjonował w wyszukiwarkach itd... zastosuje do niego dodatki do bloga "all in seo pack" i platinum seo pack" i bede sie staral zeby umieszczac go w roznych katalogach.

to powinno pomoc?

i jeszcze jedno jesli mam bloga na jakims tam hostingu powiedzmy darmowym bez reklam o nazwie xxxaaa.zzl.org a domene mam xxxaaa.com.pl to jaki adres www mam pozycjonowac?

no i drugie pytanie jak podpiac domene ktora mam w home.pl zeby w bagłowku strony pokazywala sie nazwa strony.?

Jeżeli chcesz prowadzić swoje portfolio i zbierać klientów to wypada aby poświęcić trochę czasu i gotówki na taką stronę.

Pozycjonujesz domenę na ktorej masz postawiony serwis, a nie subdomene z hostingu.

W home.pl masz w panelu klienta możliwość dodania domeny do konta, jeśli chodzi Ci o to. A jeśli chodzi o nagłówek i jeżeli dobrze Cię rozumiem to w kodzie musisz dodać linijkę <title>

A tak poza tym, to pozbądź się tej strony z kreatora bo straszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności