Skocz do zawartości

Współczynnik wartości strony w Google

EERIE

Rekomendowane odpowiedzi

Co w Google wpływa na współczynnik wartości strony? Na pierwszym miejscu są linki. Zauważyłem, że dobrze stronie robią również częste aktualizacje (nowe podstrony bogate w unikalną treść). Czy klikalność w wynikach wyszukiwania i czas spędzony na stronie również mają znaczenie? Co poza tym jest ważne?

Serwis opiniotwórczy Opiner.me napędzany przez PHP Framework od EEQSOFT

Jak sam wspomniałeś to linki. Drugą ważną dla wujka G sprawą to treść. Warto dużo pisać na dany temat i robić częste aktualizacje. Warto też dać możliwość komentowania artykułów dla użytkowników.

Cytat
Czy klikalność w wynikach wyszukiwania i czas spędzony na stronie również mają znaczenie?
Nie

- wiek domeny

- zgodność ze swoją tematyką przez całą jej historię

- jakość linków

- czas ich obecności w sieci

- unikalność treści

- ilość linków wychodzących i to, gdzie w ogóle wychodzą

- częstotliwość aktualizacji

- etc.

Gry na PlayStation 4 | Gabinet kosmetyczny Chodzież

Na chwilę obecną Google bierze tylko w 1% pod uwagę takie kwestie jak szybkość ładowania strony. Nie mniej jednak zawsze warto zoptymalizować witrynę pod kątem wytycznych z Page Speed, bo strona potrafi przyspieszyć znacznie, co zapewne odwiedzający bardzo mile odbiorą.

Kurcze, w każdym temacie lawina informacji styki już mi dymią. Problem który spędza mi sen z powiek to jak w większości przypadków pozycja strony w google. Do niedawna kiedy nie miałem zbyt dużej konkurencji byłem na czołowym miejscu.Z czasem stronka była przeredagowana,zmniejszony czas ładowania.Kiedy dowiedziałem się o linkowaniu systematycznie umieszczałem się w różnych informatorach o tematyce ślubnej i motoryzacyjnej.Później trafiłem na strony związane z tematyką pozycjonowania poprzez linkowanie. Pr podskoczył do 3 a w porywach 4.Nagle szok 0. Strona zaczęła tracic pozycje aż znikła. Natomiast wskoczyła mi stronka zapasowa zrobiona na republice ale na niższej pozycji. Staram się odbudowac pozycję ale widzę że to niezwykle trudne metodą Adama Słodowego zrób to sam.Siedzę i szukam wszelkich informacji jak to zrobic bo na fachowców nie mam co liczyc bo to w większości specjaliści od bajeru.Jest jakiś sposób by to zrobic skutecznie i "bezboleśnie"?

Warfas napisał(a):
  Cytat
Czy klikalność w wynikach wyszukiwania i czas spędzony na stronie również mają znaczenie?
Nie

a skąd wiesz że nie?

znasz algorytm googla?

bo mnie wydaje się że jednak ma. jeśli strona jest opuszczana przez użytkowników po paru sekundach- to jest to jakaś informacja odnośnie jej jakości- szczególnie jeśli uzytkownicy weszli na stronę po wpisaniu frazy "przypisanej" dla danej strony.

Cadillac89 najpierw się dowiedz co spaprałeś, że strona poszła w kosmos. Odpal następną stronę na nowej (najlepiej z historia w podobnej tematyce ale to raczej mało prawdopodobne, że znajdziesz) domenie i ją promuj odpal jakiegoś bloga w tym temacie i też go promuj tylko nie na darmowych domenach a starą witrynę możesz powoli reanimować a jak nie jesteś strasznie przywiązany do domeny to zrób 301 na nowy serwis.

veto4brs napisał(a):
- wiek domeny

- zgodność ze swoją tematyką przez całą jej historię

- jakość linków

- czas ich obecności w sieci

- unikalność treści

- ilość linków wychodzących i to, gdzie w ogóle wychodzą

- częstotliwość aktualizacji

- etc.

i jeszcze tylko ok. 200 innych

Cytat
Klikalność i tak jest na stronach na pierwszej pozycji

Tak, ale zakładając, że strona na pozycji 7 ma 1 % wejść, a strona na 8 znacząco więcej, google może ją przesunąć wyżej.

A nie jest to takie niemożliwe, używając wielu technik. Tak więc moim zdaniem klikalność i statystyki strony mają znaczenie.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Qbexus napisał(a):
Cadillac89 najpierw się dowiedz co spaprałeś, że strona poszła w kosmos. Odpal następną stronę na nowej (najlepiej z historia w podobnej tematyce ale to raczej mało prawdopodobne, że znajdziesz) domenie i ją promuj odpal jakiegoś bloga w tym temacie i też go promuj tylko nie na darmowych domenach a starą witrynę możesz powoli reanimować a jak nie jesteś strasznie przywiązany do domeny to zrób 301 na nowy serwis.

Qbexus dzięki za radę. Czy jest możliwośc sprawdzic gdzieś z jakiej przyczyny strona wyskoczyła, jakie błedy zostały popełnione jak je usunąc. Byc może jest to jakiś drobiazg a może niechcący z niewiedzy sam sobie podłożyłem minę. Ale by nie trwac w błędzie dobrze byłoby gdzieś o tym przeczytac.

Cadillac89 napisał(a):
Qbexus dzięki za radę. Czy jest możliwośc sprawdzic gdzieś z jakiej przyczyny strona wyskoczyła, jakie błedy zostały popełnione jak je usunąc. Byc może jest to jakiś drobiazg a może niechcący z niewiedzy sam sobie podłożyłem minę. Ale by nie trwac w błędzie dobrze byłoby gdzieś o tym przeczytac.

Ja bym stawiał ten ukryty czarny tekst na ciemnym tle oraz nietematyczny link na stronie głównej do webwweb.

Cytat
Tak, ale zakładając, że strona na pozycji 7 ma 1 % wejść, a strona na 8 znacząco więcej, google może ją przesunąć wyżej.

A nie jest to takie niemożliwe, używając wielu technik. Tak więc moim zdaniem klikalność i statystyki strony mają znaczenie.

A robiłeś może jakieś testy? Lub ktoś je robił? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiadomo jak się mają statystyki do pozycji.

Warfas napisał(a):
  Cytat

A robiłeś może jakieś testy? Lub ktoś je robił? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiadomo jak się mają statystyki do pozycji.

Oczywiście, że staty wpływają na pozycje, przecież to logiczne a Google opiera się na logice.

Dwa lata temu strona, którą postawiłem okazała się mega popularna, po roku zajęła 6 miejsce na 7.500.000 wyników wyszukiwania. Uwaga: zero SEO, jedynie 200% optymalizacja. Linki naturalne głównie z podstron o rożnych anchorach ale nie tym, na którym domena stoi na 6. miejscu.

Anmato napisał(a):
Dwa lata temu strona, którą postawiłem okazała się mega popularna, po roku zajęła 6 miejsce na 7.500.000 wyników wyszukiwania. Uwaga: zero SEO, jedynie 200% optymalizacja. Linki naturalne głównie z podstron o rożnych anchorach ale nie tym, na którym domena stoi na 6. miejscu.

Ciekawa teoria, szczególnie, że nie wszystkie strony - również te popularne - nie mają statsów w GA, więc skąd te dane G bierze? Jeśli jeszcze powiesz, że też ma wpływ na PR, to niezwykle ciekawe, bo co powiesz na sytuację drastycznego spadku PR przy mocnym wzroście trafficu? Może jakieś konkrety i przykłady?

Natomiast dobrze zoptymalizowanie strony, treści dot. konkretnej frazy, częste aktualizacje, przyzwoity staż czynią cuda :). A gdy zwiększa się traffic, to jest duża szansa, że link do takiej strony pojawia się w różnych fajnych miejscach dzięki tym, którzy stronę odwiedzają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności