Skocz do zawartości

Ostro porypało właścicieli katalogów ...

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie robię katalogowanie paru stronek po katalogach na skrypcie SEOkatalog. Jestem wręcz wstrząśnięty opłatami, jakie sobie właściciele życzą za dodanie wpisów.

Osobiście jak już mam zamiar płacić za dodanie wpisu, katalog musi istnieć parę dobrych lat, a rzeczywistość jest porażająca. Podkreślam, KATALOG ma istnieć, a nie przejęta domena z pseudo historią.

Jeszcze zrozumiem opłatę za dodanie do katalogu za 0,61 zł (mówimy o smsach) i brak linków do innych stron. A często widzę, w menu 3-6 linków do innych serwisów, opłata 2,44 ;)

A co, pokażę przykład https://site-base.pl/ no po prostu poezja ;)

Tak samo śmieszą mnie opłaty właścicieli katalogów, którzy przejeli domenę z historią i mają jeszcze czelność chwalić się, że tyle lat stoi katalog.

Najgorsze w tym wszystkim że tracę czas, ponieważ bez wejścia do kategori i wyłonieniu się formularza dodania wpisu, nie wiem czy płatny czy nie :/ (robienie własnej listy płatnych/nie płatnych jest pracą syzyfową, ponieważ nie wiadomo kiedy jakiemuś właścicielowi katalogu nie odbije i nie wstawi opłat).

Ehh, właściciele katalogów weźcie się obudźcie ....

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to ja ci mogę szczerze podać:

sidlink.com - od stycznia będzie płatny

popup.pl - od lutego

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To ich katalogi i mają do tego prawo, chociaż ja tylko do kilku płatnych dodaję, bo do reszty nie warto. Większość tych na starcie płatnych i tak pewnie zniknie szybko.

Bo to jest dziwne myślenie ludzi. Zainwestowałem w katalog "aż" 150 złotych będę teraz zarabiał kokosy. W końcu inni tyle zarabiają ;) A, że takie osoby zapominają o tym, że katalog trzeba promować to stoją takie bezwartościowe potworki. Najbardziej wkurzające jest to podczas katalogowania, ale cóż.

Kiedyś było mnie płatnych skryptów to jakoś nie przychodziło do głowy aby brać pieniążki za wpisy, teraz jeden mądry się patrzy na drugiego mądrego i dochodzi do wniosku, że jest to super biznes.

Pozdrawiam

ha widac regulamin mnie wyprzedził ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ojj narobiło się płatnych SEOKów faktycznie ;)

Pamiętajcie jednak też o drugiej stronie medalu - w niektóych moich katach mam dziennie 100-200 wpisów do moderacji z czego niemal 80% to spam do wywalenia (niska jakość stron, beznadziejnie napisane opisy, powielone w setkach innych katów, źle wybrane kategorie itd.) .

Bulwersujecie się bo wciąż pokutuje przeświadczenie że "płatność jest za wpis" (który skąd inąd powinien być wartościowy skoro za niego płacimy) - tak wszyscy myślą ale z punktu widzenia moderatora "płatność jest za rozpatrzenie wpisu" bo naprawdę sporo czasu zajmuje zabawa z tym wszystkim.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Początki powinny być za free bo jak ja płacą chcę mieć też jakąś jakość. Z czasem po 6 m/c dobrego działania mozna dać 61gr za wpis sms-em by ułatwić sobie moderację a po 1 roku no max 2 latach można już dodać zwykłe płatności 2,44zł , 3,66zł itp (takie jest moje zdanie)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Wiem że moderacja bywa ciężka, ale płacę wymagam. A niektórzy myślą płać, a dalej mnie nie obchodzi. Jak widzę darmowy katalog i 3-4 linki w menu nie ma problemu, ale jak mam płacić 2,44 za niepewny katalog, parę linków w menu, szablon nic nie warty, ilość wpisów 200-300 to sory, ale śmiech na sali, wtedy nawet nie chce mi się klikać w seoqueka jaki to ma PR czy BL ;)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności