Skocz do zawartości

Ostro porypało właścicieli katalogów ...

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

W kwestii katalogów, niedługo modernizację przechodzi jeden postawiony na autorskim skrypcie katalog ekologiczny i wpisy do niego będą: darmowy (dane firmy + opis) i płatne wizytówki.

Najdroższa wizytówka to koszt 100 zł rocznie, ale firma dostaje w zamian 3 miejsca reklamowe, możliwość dodania swoich produktów i usług z opcją "kup teraz" na jego stronie (pod pozycjonowanie długiego ogonu jak znalazł), mapkę dojazdu, wywiad na temat działalności i tzw. prestiż.

Uważam, że jest to dobra cena za możliwości jakie będą oferowane i nie będę narzekał na brak firm... Zwłaszcza, że pierwszy rok to tylko 50% ceny podstawowej.

Post w kwestii, że 2.46 za dodanie się do katalogu to dużo... W takim razie moja cena to astronomiczna przesada :blink: a w każdym SEOKatalogu mam na wstępie informację czy wpis jest darmowy czy wymaga linku zwrotnego.

Pozdrawiam.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Ludzie, nazywajcie inaczej Wasze tematy o katalogach.

3 tematy jeden pod drugim pt. "Moje katalogi".

I wszystko jasne ;) .

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Mi się też to zdarza. Dodawałem stronę firmową do "dobrych" katalogów za link zwrotny. Po kilku miesiącach patrzę, mój wpis zniknął a link z mojej strony nadal do katalogu wychodzi. To jest trochę nieuczciwe przyznam.

Katalog www | Darmowy katalog stron | Katalog stron

Kupię SEOkatalogi, oferty proszę przesyłać na PW. Wymienię się również tajnymi kodami do SEOkatalogów - też PW.

Mi się też to zdarza. Dodawałem stronę firmową do "dobrych" katalogów za link zwrotny.

i to jest podstawowy błąd - takie katalog nalezy omijać !

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To prawda Zgred, ale uczymy się na błędach. Oprócz kilku linków jakie mam u siebie do niektórych katów, już nigdy więcej nie zamieszczę BL do żadnego "super hiper mega seo kata".

Katalog www | Darmowy katalog stron | Katalog stron

Kupię SEOkatalogi, oferty proszę przesyłać na PW. Wymienię się również tajnymi kodami do SEOkatalogów - też PW.

Witamy w SEOKatalogu - najnowszym polskim projekcie SEO mającym na celu stworzenie profesjonalnego skryptu do katalogowania stron internetowych. Aby dodać stronę wybierz związaną tematycznie ze swoją stroną kategorię i podkategorię po czym korzystając z formularza dodaj swój serwis do naszego katalogu.

Jak widzę ten tekst to mnie normalnie rzuca :). Z całym szacunkiem do Generała ;) .

Doszedłem do 34-ej strony wyszukiwania wyników w G, do której w/w tekst pojawia się taki sam lub w prawie niezmienionej formie.

Co chwila pojawia się kolejny katalog na forum - nowy, niepodlinkowany, wymagający unikalnych tekstów, zdarza się, że i płatny, w którym ten esej występuje.

Stąd apel do właścicieli katalogów: Zmieńcie go proszę albo wyrzućcie w cho..ę.

PS

"...najnowszym polskim projekcie" - już nie takim nowym.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Tak mi przyszło do głowy, żeby Generał w instalce skryptu wrzucił po prostu znane "Lorem ipsum...", może to pomoże i skłoni do jakichś zmian opisu? Chociaż, jak podejrzewam, wówczas pojawią się seokatalogi z opisem "Lorem ipsum...." i jak tam dalej leci :).

• 3 tygodnie później...

kompletnie nie polecam katalogu https://xrt.pl/ gość za pierwszym razem miał zastrzeżenia do braku unikalności opisu wiec go zmieniłem i wtedy mnie zabił powodem usunięcia:

Witaj damian@nieruchomoscipgn.pl

Niestety przykro nam ale Twój wpis Pensjonaty nad morzem, apartamenty nad morzem (www.nieruchomoscipgn.pl) został usunięy z Katalog stron XRT.PL - nowoczesny spis stron.

Prawdopodobna przyczyna: spamerska stopka niezgodna z wytycznymi google

no chyba że ja sie mylę......

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności