Skocz do zawartości

Ostro porypało właścicieli katalogów ...

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy wolny rynek i na nim jest miejsce na darmowe i płatne katalogi. Niech właściciele sami decydują o sposobie prowadzenia biznesu. Często korzystam też z płatnych katalogów (jeśli opłata za rozpatrzenia jest ok w porównaniu do wartości katalogu). Szkoda tylko, że w niektórych katalogach informacja o tym, że katalog jest płatny jest dopiero w formularzu dodania strony. To mnie najbardziej wk..., ponieważ tracę czas na rejestrację (np: w przypadku SEOKatalogów). Za darmo mogę dodać wpis do katalogu o BL równym np: 20, ale płacić 3,66 za wpis w takim katalogu, który jest nowy i na przejętej domenie nie mam zamiaru. Na stronie głównej i w regulaminie nic na temat płatności oczywiście nie ma. Szanujmy czas swój i innych!

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Za darmo mogę dodać wpis do katalogu o BL równym np: 20, ale płacić 3,66 za wpis w takim katalogu, który jest nowy i na przejętej domenie nie mam zamiaru. Na stronie głównej i w regulaminie nic na temat płatności oczywiście nie ma. Szanujmy czas swój i innych!

Zgadzam się w 100 %. Właściciele Katalogów mają gdzieś użytkowników. Pozostaje czekać na darmowe kody, bo płacić nie ma sensu!!

Nie dziwię się właścicielom szeregowych katalogów próbującym grosza zarobić, znajdując głupców gotowych płacić za wpis

Dziwi mnie ile tych głupców jest

To przez te dotacje, które kompletnie wypaczają wolnorynkowe reguły!

Słyszałem, że ktoś ostatnio dostał 500 tys na serwis hobbistyczny o kotach!:soczek: Takie serwis z zasady są przecież niedochodowe! Chyba , że nagle tonami zaczną sprzedawać KiteKat?

Takiego "bossa" bez problemu stać na przeznaczenie 1- 1.5 tys na same wpisy płatne, bo przecież nie On za to płacić!

Dawno tego nie robiłem ale teraz właśnie zacząłem katalogować ręcznie 1 stronę z listy 1700 która tu została udostępniona i po kilkudziesięciu wpisach już rozróżniam który jest płatny po ilości wpisów. 300-400 wpisów z mieszarki + syf w stopce, adsense wszędzie gdzie się da = katalog płatny - tak to w większości wygląda.

hobbistyczny o kotach!:soczek: Takie serwis z zasady są przecież niedochodowe!

@taurus nie wiesz chyba ile ludzi ma kota i jaką kasę jest w stanie na nie wydać, ja mam 2 sztuki i wiem jaka kasa w tym siedzi jakie usługi ile kosztują. Spokojnie można zrobić z tego dochodowy portal.

...

@ Arni

Nic dodać nic ująć. W ogóle od dawna już uważam, że na "dzień dobry" np w SeoKatalogach powinien być z reguły w standardowych 2-3 miejscach baner mówiący o tym czy jest możliwość dodawania wpisów za free :soczek: W skali przeglądanych i filtrowanych katalogów w odniesieniu do np 1 miesiąca, można spooooroo czasu zaoszczędzić na weryfikacji :) Ale to już zupełnie inny temat, nie będę robił off topicu

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Typ wpisu: ZWYKŁY

a za chwile

Wpisy płatne obsługiwane są przez Dotpay.pl

Aby otrzymać kod należy wysłać SMS o treści: AP kswyka lub AP.kswyka na numer: 70068 - koszt wysłania SMS'a to 0.61 zł

Usługa dostępna w sieciach: Era, Plus, Orange i Play.

Regulamin usługi

kontakt: d.XXXX@gmail.com

Ten Pan co tak robi a czyta to forum (zamazałem X-kami) niech sie walnie w główke :soczek:.

Chcecie dawać płatne katalogi?Proszę bardzo tylko jak ktoś wcześniej powiedział świnstwem jest informowanie o tym dopiero w momencie finalizacji dodawania wpisu.

W końcu jakby ktoś dał w logo że płatny to każdy by wyszedł :)...

Nie chcesz płacić to nie dodawaj, proste. Większość seoków jest dobrze linkowana i moderowana a koszt 2,44 za wpis to żaden koszt w stosunku do zyskanej mocy i dobrego linku. Poza tym to seoki są teraz główną siła napędową i dobrze że się pojawiły.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Płatne katalogi to nie łatwy kawał chleba. U mnie płatności z SMSów opłacają jedynie domeny i ułamek hostingu - a gdzie promocja katalogu, licencja, skórki oraz czas poświęcony na moderację? Jeżeli katalog jest często moderowany, ma dużo bl, mało linków wychodzących (myślę, że max 5 sztuk), nie zniknie po kilku miesiącach, a w razie zbanowania nastąpi zmiana adresu to można wydać te 61 groszy na wpis. Jeżeli katalog jest długi okres prowadzony to wpis ma prawo być droższy. Ja już zrezygnowałem z darmowych katalogów - wszystkie będą płatne, ponieważ szanuję swój czas. I nie szukam "głupków", ponieważ każdego użytkownika szanuję i oferuję porządne katalogi, które przedłużam, promuję, odwiedzam...

Ogólnie to warto zapoznać się z cennikami innych państw...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Ogólnie to warto zapoznać się z cennikami innych państw...

10-20 USD za wpis - tudzież 30 funtow :soczek:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja już zrezygnowałem z darmowych katalogów - wszystkie będą płatne, ponieważ szanuję swój czas.

Właśnie o tym pisałem :)

Wam się wydaje że płacicie za dodanie wpisu i oburzacie się że właściciel żąda od Was kasy nawet wtedy gdy według Was katalog nie posiada jeszcze żadnej wartości...

NIE - płacicie za czas jaki spędzi moderator na rozpatrzenie/poprawianie Waszego wpisu, płacicie za utrzymanie katalogu, płacicie za reklamę... no i płacicie za piwo w które trzeba się przed moderacją zaopatrzyć :soczek:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Regulamin: opłata jest za rozpatrzenie wpisu :soczek:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przykładowo 2,44 zeta za rozpatrzenie wpisu w dziadowskim katalogu, ile go będziesz rozpatrzał, 10 minut?

Poselskie pensje niektórzy mają, wiadomo, że nie dziesięć, niezłe godzinówki wychodzą, przelecisz wszystkie, pare godzin poświęcisz, dniówka zarobiona jak ta lala, inni w biurze cały dzień gniją na to samo

No ale każdy ma co chce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności