Skocz do zawartości

Ostro porypało właścicieli katalogów ...

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

@Exe, zakładajacy ten wątek jest z... Ełk/Olsztyn

Czyli podróżnik, ja Olsztyn ;-)

Już tylko Ełk :wow:

Czytając tutaj wypociny osób, które piszą jakie to inwestycje ipt. itd.. Tylko że nie widać w wielu płatnych katalogach żadnych inwestycji. Nie mówię, żeby wszystkie katalogi mają być darmowe, prowadzone przez hobbystów. Dla przykładu nie żal mi wydać na takie katalogi jak katalog.gazeta.pl, linksor.com nawet mi oko nie pyknie jak wybulę te parę złotych.

Chodziło mi w tym wątku o jakąś chorą naiwność, ludzie uważają że przejmą domenę z historią 2006, beznadziejnie zmienią szatę graficzną i pakują opłatę, bo przecież to najlepszy katalog. Dla mnie to zwykły katalog do którego z łaski swojej chcę dodać wpis i poświęcić te parę minut. Jednak właściciele chyba uważają że to oni robią wielką łaskę akceptując wpis, no cóż życie :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dla mni ewprowadzenie opłat jest sensowne tylko wtedy gdy katalog już coś w necie znaczy - czyli zgadzam się, że jak na razie mało SEOKów spełnia to kryterium - podstawa to min 10 tys wpisów ... ale takich sensownych :D

Opłaty wporwadzam, gdyż zaczyna być trochę rpzy dużo spamu na darmowych a dwa: podnosze opłaty bo pamerom nie przeszkadza juz kwota 1,22 czy 2,44 SMS-em (przelew nadal stanowi spora zaporę)...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

podstawa to min 10 tys wpisów

Hm... ja z tym niestety nie zgodzę się w pełni.

Moim zdaniem im mniej wpisów tym lepiej...

Obecnie bede stawial na male katalogi...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

racja - przy 10 tysiach katalgo zaczyna pracowac na siebie :D wtedy jest szansa że szybko nei zaniknie wraz z jego właścicielem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja uważam, że jeżeli katalog coś w sieci znaczy to powinien być płatny, w końcu taki katalog jakieś korzyści daje. A jak ktoś już ma większą ilość katalogów to mógłby zrobić jakiś pakiecik wpisów i do tego fakturką :D Nikt na pewno by się nie obraził jakby za jednym razem zrobił zakup do 5-10 katalogów.

Znikniecie katalogu nie zalezy od ilosci wpisow tylko od wlasciciela.

Czytałem tutaj gdzies o tym, ze uzytkownik powinien byc poinformowany juz na stronie glownej o tym czy katalog jest platny czy darmowy. Moim zdaniem taka opcja zaoszczedzilaby duzo czasu / nerwow dodajacemu.

1) dla Neona wielki pozytyw za pomysł.

2) Zauważyłem, że przelewem lub paypalem wpisy są tańsze, tylko niestety na razie mało kto z tych dobrodziejstw korzysta. Oby jak najwięcej osób wprowadziło paypal i przelew.

PS Biuro tłumaczeń/tłumaczenia - to biznes/usługi dla biznesu, a nie edukacja :D

Według mnie problemem są jedynie osoby, które płacą za wpisy do nędznych katalogów.

Ludzie przyzwyczaili się dostawać większość za darmo. Jednak te czasy powoli przechodzą w zapomnienie - każdy coraz bardziej szanuje swój czas. Coraz mniej osób stawia coś "hobbystycznie". Za darmo to głównie zaspamowane presell page obecnie są oferowane...

naturalna selekcja sprawi, ze te katalogi, które są płatne (bez atutów) umrą, podczas gdy te, których ceny oddają wartość wpisu i są rozłożone w czasie będą korzystać. Aczkolwiek wkurza to, że o płatności orientuje się człowiek na samym końcu, to jak testy inteligencji na sms :D

A mi się jeszcze podoba wymysł wpisy od PR5, podczas gdy katalog (nie nowy, "elitarny") ma PR 0. To też potrafi pokrzyżować plany, chociaż bardziej zrozumiałe, jeżeli chce się stworzyć wartościowy katalog, jednak w większości wypadków jest tak jak z płatnością.

EDIT: A co do płatności, jestem za, jeżeli właściciel zajmuje się katalogami "profesjonalnie", a nie stawia je jako zaplecze...

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

ale bym sie cieszył jakby tak wszyscy płacili mi przelewem po 20 zł od wpisu :D

No i co z tego nawet jak wprowadzą wpisy za 20 plnów to i tak będziecie płacić tylko będziecie mieli większe nerwy ponieważ nie macie żadnej alternatywy , chyba ze sami postawicie 200 katów tylko ze przejdziecie na drugą stronę bo sami po jakimś czasie wprowadzicie płatności. Bo jak już napisali to ich PRACA nie Hobby, to są ich katalogi i robią co chcą. Jadąc na stacje benzynową i widząc drogie ceny paliw wracasz do domu i przesiadasz sie na rower ? Wszyscy pozycjonujecie swoje strony ,zaplecza itd sprzedajecie usługi, towary, oprogramowanie i zarabiacie na tych katalogach bo wasze strony pną się w górę i pozyskujecie klientów. Teraz jest tak że za darmo można w m...e dostać a i to nie zawsze.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Ja już przestałem nawet komentować i wyśmiewać wieśniackie katalogi, które się tu reklamują i na dzień dobry wprowadzają opłaty.

Sam w swoich seokatach wprowadziłem niedawno 1,22 zł bo po prostu nie szło moderowac spamu i musiałbym cały dzień nad tym siedzieć. Po za tym wydaje mi się, że uzbieranie 50 tys BL to już chyba jest wystarczający powód do wprowadzenia 1,22.

Mój rejestracjastron.pl PR4, rok prod 2007, błyskawiczna indeksacja
Wzorowy wzorowy.pl PR4, rok prod 2007, indeksuje od razu

hmm.. moge zrobić 233 tys BLek li tylko z jednej storny :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności