Skocz do zawartości

Ostro porypało właścicieli katalogów ...

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

Zgred mam stronkę, która ma site 2mln, ale tam katalogów nie linkuję :D

A nawet jeśli bedzie to 233 tys BL z jednej strony to tez uważam, że katalog może być już płatny bo przecież zrobienie tych 233 k site wymagało trochę pracy i wiedzy prawda?

Mój rejestracjastron.pl PR4, rok prod 2007, błyskawiczna indeksacja
Wzorowy wzorowy.pl PR4, rok prod 2007, indeksuje od razu

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
moge zrobić 233 tys BLek li tylko z jednej storny

To trzeba się faktycznie natyrać :) Ja bym raczej nie przykładał wagi do ilości Blek , ale do ich jakości (różne IP, powiązanie z i takie tam)

Każdy link ma swoją cenę, ale płacić za marny link PR0 9zł + VAT to spora brawura ( znalazłem kiedyś taki)

Jako dodajacy do katalogów, płacę tylko za linki z mocnych katalogów z wysokim PR, szkoda mi kasy na inne.

Aby błysnąć w srednio trudnym temacie trzeba dodać stronkę do kilkuset katalogów, jeśli przemnoży sie to przez 2,44 to wychodzi spora kwota.

Dodatkowo część katalogów ( nawet płatnych) nigdy nie da linka bo google uznaje je za śmietnik

Z tą ilością BL to zależy jak się liczy.

W google webmasters mam do 1katalogstron.pl BL ponad 550 tys., za to Yahoo bardziej to filtruje i pokazuje ok. 2800. Yahoo pod tym względem uważam za najbardziej wiarygodne.

Jak coś jest warte swojej ceny to czemu nie mam zapłacić, pozycjonowaniem się nie zajmuje i stawiam na jakość niż na szmelc katalogując swoje prywatne strony. Na jedną stronkę poświęcam maksymalnie 100 zł w mocnych katalogach(opłaca się kupować kilka kodów jak ktoś ma kilka katalogów wychodzi taniej)

Dodaję również do darmowych, chociaż wiadomo, że większość spadnie i tak po pewnym czasie, ale kilka zostanie i się wypromuje na mocne katalogi :)

Skuteczny Katalog stron | Niezwykły katalog stron

Na pewno nigdy nie zostawię nawet grosza w katalogu, który jest na świeżej domenie i od razu jest płatny. Jeśli katalog ma kilka lat i min pr4 i widzę, że indeksuje wpisy to spokojnie płacę 3, 4, 5, 9 zł.

MAX, z niższymi pr też płacę, 1, 2 zika, oczywiście jeśli uznam, że warto i jest to katalog z historią i przyszłością :D

p.s. tak się zastanawiam czy ktoś ma listę katalogów co mają chociaż 3 latka i trzymają się dobrze? Tak naprawdę przy katalogach to chyba czas pokazuje czy któryś jest wartościowy czy nie.

też to ostatnio zauważyłem, katalog nówka, ale już płatny

płacę owszem za pracę moderatora, ale też za miejsce gdzie mój link będzie, a nie zaindeksowany katalog postawiony wczoraj... szkoda tych 2,44 zł :D

rozumiem płatne wpisy w katalogach np. neonexa, są to wartościowe i mocne katalogi, ale płatnych wpisów w katalogach o site:10 ... szkoda czasu i pieniędzy

Podsumowując. Większość z Was to pseudo pozycjonerzy czy dosadniej nazywając zwykłe dziady. :D Wykłócanie się o parę groszy na sms-y (zapewne sporo osób wydaje na katalogi resztówki z karty ;) ) pokazuje stan kapitalizmu w naszym kraju. Praktycznie każda branża to dziadostwo, jechanie po kosztach a nawet poniżej...

Na moje oko jeśli ktoś nie jest w stanie wydać tych 100-200zł na katalogowanie (oczywiście do wartościowych katalogów) witryny to nie za bardzo mogę pojąć jak może wyżyć z tego interesu... Przecież katalogi to wydatek jednorazowy... Najśmieszniejsze jest to, że pretensje są do właścicieli katów którzy nikogo nie zmuszają do dodawania stronek. Co to jakieś komunistyczne zapędy? Kapitaliści od siedmiu boleści...

radoslaus, jakby Ci dziennie przyłaziło 100 lub 200 stron do katalogu spamu to wierz mi , że pierwsze co by CI przyszło do głowy to wprowadzenie płatności. Nikt nie da rady porządnie wymoderować setki wpisów dziennie.

Właśnie z racji doświadczenia nie mogę zrozumieć tego narzekania na opłaty nawet na świeżych katalogach. Postawiłem sobie testowy katalog, nigdzie go nie reklamowałem, nie zgłaszałem itp. Oczywiście, w ciągu tygodnia jest do moderacji na razie "tylko" 200 stron z tego nadaje się do czegokolwiek 10%. Czy na serio idioci dodający zapleczówki z bezsensowną treścią uważają, że ktoś puści takie cudo?

Na moje oko normalna sytuacja powinna być taka, że świeże katalogi powinny mieć opłaty rzędu 2-3zł a te topowe 20-30. Wtedy każdy wiedziałby na czym stoi, skończyłoby się jęczenie na backlinki, pr itp. Niestety, zrobiło się kółko wzajemnej adoracji, które wyznacza trendy a dokładnie wymagania od których katalog może być płatny. Jak wygląda obecnie sytuacja? Osoby mające wiedzę i orientujący się na czym ten deal polega stawiają sobie katalog który w tydzień ma 15-20 tys baclinków. Skąd się one biorą? Wystarczy 1-2 stronki z indexem kilkudziesięciu tysięcy podstron i w ciągu kilku dni można znaleźć na forum jeleni którzy będą dziękować za tak podlinkowany katalog i sławić właściciela. Oczywiście, domena przejęta więc pr też jest, linki głównie z jednej strony (często z innego katalogu) są w liczbie tysięcy, można wprowadzać opłatę i kosić jeleni. Jeśli taki katalog jest wartościowy to ja dziękuję.

Większość z Was to pseudo pozycjonerzy czy dosadniej nazywając zwykłe dziady

a to juz zwykle chamstwo i tyle

czytałem ostanie twoje posty ( w temacie "Jak wykończyć hosting" to nie masz znajomości podstaw funkcjonowaniu hostingów i td.) mogę stwierdzić ze nie masz zielonego pojęcia o pozycjonowaniu i prawdopodobnie robisz pierze kroki w tej brązy.Kim ty jesteś zęby nazywać ludzi "dziadami" i pseudo pozycjonerami? zamierzasz postawić pierwsze SEOkatalogi cytat z 25.10

Tak czytam sobie ten wątek i nie wiem co myśleć, sam zamierzam/zamierzałem w najbliższym czasie postawić kilka seokatów...
, a chcesz mnie uczyć?

Większość z Was to pseudo pozycjonerzy czy dosadniej nazywając zwykłe dziady

a to juz zwykle chamstwo i tyle

Cytować należy całość:

Większość z Was to pseudo pozycjonerzy czy dosadniej nazywając zwykłe dziady. biggrin.gif
. Zwykłym chamstwem jest nazywanie tego zwykłym chamstwem i tyle. Gdybym chciał kogoś obrazić to nie użyłbym emotki, chyba widać to wyraźnie?
czytałem ostanie twoje posty ( w temacie "Jak wykończyć hosting" to nie masz znajomości podstaw funkcjonowaniu hostingów i td.) mogę stwierdzić ze nie masz zielonego pojęcia o pozycjonowaniu i prawdopodobnie robisz pierze kroki w tej brązy.Kim ty jesteś zęby nazywać ludzi "dziadami" i pseudo pozycjonerami?

Mylisz się, ja się wcale nie zajmuje pozycjonowaniem. Czytam forum aby uczyć się i nie dać wykorzystywać... Sorry, ale poza tym jeśli pozycjoner liczy 1-2zł nawet mnożone przez setki to jest raczej tylko amatorem, więc nie do mnie te pretensje. Rozumiem, że niektórzy ciężko pracują na te sms-y ale jeśli tak wyglądają realia to może lepiej zmienić branżę?

a chcesz mnie uczyć?

Czy ja się kreuje na eksperta? Wyrażam tylko swoje opinie poparte obserwacją z boku. Nie zabieram nigdy głosu w wątkach stricte specjalistycznych, jeśli przejrzałeś moją historię to tylko pisze w luźnych wątkach i ewentualnie zadaje pytania. Nie rozumiem pretensji.

P.S. Byłem pewien, że prędzej czy później odezwie się jakiś guru i przywoła jelenia do porządku. :D

zaraz moderator przywoła nas do porządku :D

Wracając do tematu, wiekszoc ma katalogi i dodaje do katalogów.Czas pokaże czyja strategia( prowadzenia własnych katalogów) jest lepsze, ale obserwując doświadczenia Zgreda, Lagaty, Neona można stwierdzić - wszystkie wartościowe katalogi najpierw byli darmowe, a po uzyskaniu "mocy" stały się płatnymi.Również można stwierdzić ze każdy katalog to prywatna własność i właściciel może robić wszystko co chce ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności